Javascript galerija slika (način inicijalizacije)

poruka: 6
|
čitano: 4.077
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Javascript galerija slika (način inicijalizacije)

Treba mi neka javascript galerija (nešto poput ovog: http://leandrovieira.com/projects/jquery/lightbox/), ali da ima mogućnost inicijaliziranja pozivanjem funkcije, ne na document ready!

Na ovoj galeriji mi izgleda kao da bi to trebalo raditi jednostavnim pozivanjem njene lightBox() funkcije, ali to jednostavno ne želi raditi.

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Javascript galerija slika (način inicijalizacije)

eh da, još jedna bitna stvar u toj priči je da slike na stranicu zapisujem javascriptom, dakle nisu odmah vidljive po loadu stranice. Zapravo .. zbog toga mi i treba inicijalizacija galerije pozivanjem funkcije, to je prilično očito.

 

A možda je to i razlog zašto ova galerija ne radi.

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Javascript galerija slika (način inicijalizacije)

Sve što JS odradi prije, trebalo bi biti dostupno funkciji koja se kasnije poziva (u ovom slučaju js galerija). Najbolje bi bilo da napraviš neki konrektan primjer, uploadaš to na web, daš nam link pa ćemo pogledati točno šta je problem. Ako je malo poveći kod, prokomentiraj ga da ne moramo baš odgonetati.

www.linuxzasve.com | www.blogeri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
RE: Javascript galerija slika (način inicijalizaci

ja sam to riješio ovako...uzimam slike iz baze...znači slike ne postoje nigdje...dok ih se ne "pozove" loadom stranice koja prikaže sliku ImgShow.aspx...

 

<a href='ImgShow.aspx?ID=<%# Eval("Slika2") %>' rel="lightbox">
<img src='ImgShow.aspx?ID=<%# Eval("Slika2") %>' alt="Klikni za uvećanje" style="border-color: #3A3728; width: 150px"/>

 

...istina...ne koristim galeriju...ali možda pomogne...

 

Osmijeh

do something while necrknes
13 godina
neaktivan
offline
RE: Javascript galerija slika (način inicijalizaci

Nakon što si loado sve slike i kreiro DOM kako skripta zahtjeva samo pozovi:

 

$('#gallery a').lightBox();

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 2:36 (nbchip).
12 godina
offline
RE: Javascript galerija slika (način inicijalizaci
Probaj gore navedeni savjet.ako nebude islo napravi neki test web pa da vidimo sto stvarno ne funkcionira.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice