Imam pitanje.. kada naprimjer imam jednu sliku kao (slika1), kako staviti tablicu 30px od desnog ruba slike i 105px od donjeg ruba slike.. ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preformuliraj pitanje pa će ti neko pomoći.Tablici dodijeliš stil(CSS) i onda se let i top svojstvima mijenjaš poziciju.
Moze se i s marginama tablice (margin-left, margin-top).
Edit: sorry, sad vidim da si napisao donjeg i desnog - naravno, u tom slucaju za CSS stil tablice koristis margin-bottom i margin-right, a mislim da bi margin-top i margin-left tada trebale biti postavljene na auto (znaci, margin: auto 30px 105px auto;).
da ne otvaram novu temu pisat ću u ovoj.
zanima me kako napraviti tablicu u htmlu, ali da mi prvo polje A1 nije uokvireno,već da je kao na slici?
Na ćeliju A1 primijeniš CSS stil u kojem je border definiran kao none. Znači
<td style="border-style: none">A1</td>
Pogledaj i ove linkove:
hvala na pomoći,ali mislio sam da je to bez css-a moguće.
hvala na pomoći,ali mislio sam da je to bez css-a moguće.
A gledaj - imaš ovdje popisane atribute koje može imati ćelija (td) pa vidi: http://www.w3schools.com/tags/tag_td.asp
A sad, zašto bi to trebalo biti moguće bez CSS-a - ne znam. CSS ti omogućava da si tablicu vrlo detaljno prilagodiš, na razne načine (okvir, boja, font, dimenzije...). I zapravo ne moraš definirati stil za svaku pojedinu ćeliju na taj način - možeš umjesto style= koristiti i class= pa si napraviti klase td-ova - nrp. class="bez-okvira", pa onda u CSS datoteci imaš klasu:
.bez-okvira {
border-style: none;
background-color: yellow;
}
Znači, imaš daleko veće mogućnosti nego bez CSS-a. Osim toga, možeš definirati svaki rub zasebno - recimo: border-bottom: solid thin red;
Ili pak možeš napraviti nešto poput ovo: border-width: 1px 2px 3px 4px; border-color: red blue yellow green; Znači, definiraš debljinu i boju ruba - vrijednosti iza dvotočke su gornji desni donji lijevi rub (znači, gornji rub je deblijne 1px i crvene boje, desni je debljine 2px i pave boje itd.).