CSS repeat pozadine

poruka: 10
|
čitano: 2.543
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
CSS repeat pozadine

Evo napravio sam da mi se pozadina repeat, ali kako da napravim da sad ovu gornju spustim dole i da samo ona ima, a onda prazni prostor stavim u plavo, kao nebo. Evo slike da vidite na tša mislim:

http://zaslike.com/files/ai7tzlpn3vd1g9bcta2z.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 15:39 (Zeus.pwn).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: CSS repeat pozadine
Ne radi slika, ali pretpostavljam da misliš na sljedeće.

background:url() repeat 10px 0 #plavo,

Dakle staviš da ti je background počinje 10px od vrha i staviš boju koju hoćeš da ti popunjava. Prvi ti je za gore a drugi za lijevo ali nisam siguran može biti da je i obratno.
13 godina
neaktivan
mantolic kaže...
Ne radi slika, ali pretpostavljam da misliš na sljedeće.

background:url() repeat 10px 0 #plavo,

Dakle staviš da ti je background počinje 10px od vrha i staviš boju koju hoćeš da ti popunjava. Prvi ti je za gore a drugi za lijevo ali nisam siguran može biti da je i obratno.

Nisi me shvatio. Evo kako izgleda ta linija koda:

background: url(../images/custom/pozadina.jpg) 50% 0 repeat fixed;

I sad mene interesuje kako da se tu vidi samo ta jedna slika, gornja, i da je ja pomaknem skroz dole, i onda da stavim gore palvu boju.

15 godina

Samo dodaj još i bottom.
EDIT: I repeat-x.

Najgora sljepoća je kad se ne želi vidjeti i najgora gluhoća je kad se ne želi čuti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 15:45 (Grbi94).
13 godina
neaktivan
CSS repeat pozadine

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CSS repeat pozadine

a da probas sa divovima?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vjerujem da ćeš morati to sa divovima, ili uzmi sliku i sa photoshopom nadodaj plavu gore na nju i onda stavi 50% bottom no-repeat fixed;
15 godina
odjavljen
mantolic kaže...
Vjerujem da ćeš morati to sa divovima, ili uzmi sliku i sa photoshopom nadodaj plavu gore na nju i onda stavi 50% bottom no-repeat fixed;

Gluposti. Recimo ja imam sljedeći slučaj, ali treba ti sekunda da ga prepraviš da radi i kod tebe:

background: rgb(232,233,219) url(../images/top-container-bg.png) repeat-x 0 170px;

Znači, napraviš da ti je slika uvijek dolje, i gore da se nastavlja plava boja iste RGB, koje već vrijednosti da ti se stapa sa slikom.
14 godina
neaktivan

slika ti je premala, a moš probat sa repeat-x ili no-repeat

13 godina
neaktivan
alankish kaže...
mantolic kaže...

Gluposti. Recimo ja imam sljedeći slučaj, ali treba ti sekunda da ga prepraviš da radi i kod tebe:

background: rgb(232,233,219) url(../images/top-container-bg.png) repeat-x 0 170px;

Znači, napraviš da ti je slika uvijek dolje, i gore da se nastavlja plava boja iste RGB, koje već vrijednosti da ti se stapa sa slikom.

To je dobro ako je istina da je div u kojem se nalazi ta slika iste širine kao i slika, ali ako je taj background stavljen na body(a mislim da je pošto je čovjek prvotno stavio 50%), onda bi sve oko slike i gore iznad slike stavilo plavo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice