Evo napravio sam da mi se pozadina repeat, ali kako da napravim da sad ovu gornju spustim dole i da samo ona ima, a onda prazni prostor stavim u plavo, kao nebo. Evo slike da vidite na tša mislim:
CSS repeat pozadine
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.543
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
background:url() repeat 10px 0 #plavo,
Dakle staviš da ti je background počinje 10px od vrha i staviš boju koju hoćeš da ti popunjava. Prvi ti je za gore a drugi za lijevo ali nisam siguran može biti da je i obratno.
background:url() repeat 10px 0 #plavo,
Dakle staviš da ti je background počinje 10px od vrha i staviš boju koju hoćeš da ti popunjava. Prvi ti je za gore a drugi za lijevo ali nisam siguran može biti da je i obratno.
Nisi me shvatio. Evo kako izgleda ta linija koda:
background: url(../images/custom/pozadina.jpg) 50% 0 repeat fixed;
I sad mene interesuje kako da se tu vidi samo ta jedna slika, gornja, i da je ja pomaknem skroz dole, i onda da stavim gore palvu boju.
Samo dodaj još i bottom.
EDIT: I repeat-x.
Evo kako sad izgleda:
a da probas sa divovima?
Gluposti. Recimo ja imam sljedeći slučaj, ali treba ti sekunda da ga prepraviš da radi i kod tebe:
background: rgb(232,233,219) url(../images/top-container-bg.png) repeat-x 0 170px;
Znači, napraviš da ti je slika uvijek dolje, i gore da se nastavlja plava boja iste RGB, koje već vrijednosti da ti se stapa sa slikom.
slika ti je premala, a moš probat sa repeat-x ili no-repeat
Gluposti. Recimo ja imam sljedeći slučaj, ali treba ti sekunda da ga prepraviš da radi i kod tebe:
background: rgb(232,233,219) url(../images/top-container-bg.png) repeat-x 0 170px;
Znači, napraviš da ti je slika uvijek dolje, i gore da se nastavlja plava boja iste RGB, koje već vrijednosti da ti se stapa sa slikom.
To je dobro ako je istina da je div u kojem se nalazi ta slika iste širine kao i slika, ali ako je taj background stavljen na body(a mislim da je pošto je čovjek prvotno stavio 50%), onda bi sve oko slike i gore iznad slike stavilo plavo.