svatko tko ima free cms/forum u 99.99% slucajeva ima gotovu temu neznam zasto je to razlog da se ne kaze sto valja/nevalja na stranici. Ako racunas sajtove koji su zatvoreni,napusteni onda nismo jedini u drugom slucaju jesmo :)
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 807.825
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
svatko tko ima free cms/forum u 99.99% slucajeva ima gotovu temu neznam zasto je to razlog da se ne kaze sto valja/nevalja na stranici. Ako racunas sajtove koji su zatvoreni,napusteni onda nismo jedini u drugom slucaju jesmo :)
Zar ova tema nije unutar foruma Razvoj i podforuma izrada web stranica? Cilj ove teme trebao bi biti predstavljanje svojih web dizajn radova "publici" te njihov review, a ne stavljanje linkova na "svoje" stranice koje pogoni neka preuzeta (ili kupljena) tema.
Linkajte samo stranice koje ste osobno radili. Hvala... :)
- php curl verzija za skidanje pomoću premium fileshare računa. (RapidShare i MegaShares aktivni, MU R.I.P)
- promet ide direktno vama preko servera, nema čekanja ni reklama.
- omogućen je pause / resume (testirano sa Chrome i FlashGet)
- geoIP blokada za zemlje izvan balkana
u zadnjih godinu dana od startanja stranice preuzeto preko 50TB podatka preko servera :)
Dizajn loš, ali za ideju i funkcionalnost skidam kapu... Mnogo je bilo ovakvih stranica koje su fejk, ali po komentarima vidim da ovo radi i još jednom, svaka čast na inicijativi..
Ekipa znam da ovo nije nikakav review al ovdje ima najvise onih koji mi mogu pomoci, znaci trebam knjigu o html, css-u na hrvatskom po mogucnosti i da je paper edition
HTML i CSS možeš doktorirati bez knjige, ali nećeš uspjeti bez engleskog... Što se tiče knjiga na hrvatskom, ne vjerujem da ih ima, a da su kvalitetne pa ću ti preporučiti w3schools i html.net, to su neke osnove, a iz tih osnova ti proizilazi ono kompleksno... Onda tu imaš Net Tuts+ gdje su stvari nazovimo kompliciranije i za koje ti trebaju osnove... Koristi Notepad++ u početku i sve što budeš učio, uvijek isprobaj jer ćeš tako shvatiti čemu kod služi... Za daljnji rad uzmi Aptanu, vrhunski(po meni) IDE baziran na Eclipse-u... Osobno ga koristim i nemam niti jedne jedine zamjerke, od izgleda do funkcionalnosti sve štima kao pod špagu....
Bez engleskog se nebih upuštao u WebDev, na HR jeziku imaš neke knjige, ali to ti je badava, uči sa W3S ili uzmi Wroxovu knjigu "Beginning Web Programming with HTML, XHTML and CSS."(javi mi se na PM za knjigu)
HTML i CSS možeš doktorirati bez knjige, ali nećeš uspjeti bez engleskog... Što se tiče knjiga na hrvatskom, ne vjerujem da ih ima, a da su kvalitetne pa ću ti preporučiti w3schools i html.net, to su neke osnove, a iz tih osnova ti proizilazi ono kompleksno... Onda tu imaš Net Tuts+ gdje su stvari nazovimo kompliciranije i za koje ti trebaju osnove... Koristi Notepad++ u početku i sve što budeš učio, uvijek isprobaj jer ćeš tako shvatiti čemu kod služi... Za daljnji rad uzmi Aptanu, vrhunski(po meni) IDE baziran na Eclipse-u... Osobno ga koristim i nemam niti jedne jedine zamjerke, od izgleda do funkcionalnosti sve štima kao pod špagu....
Potpisujem sve za Aptanu, ali ipak ima samo jednu manu, a to je Java.
Ponekad zna malo usporiti, zatrzati, ali to je ipak ništa u odnosu na ono što nudi.
Ja je koristim otkad sam se upoznao s webom i imam samo rijeći hvale.Upravo sam skinuo trial verziju WebStorma 3.0, probao sam prošlu verziju, vidi se razlika u odnosu na Aptanu, sve leti,
WebStorm je baš lightweight IDE, a za Aptanu se zna reći da je bloatana.Baš me zanima kakva je trica, ali ne vjerujem da ču napustiti svoju vjernu Aptanu tako lako.
Sve zavisi od mašine na kojoj radiš... Aptana mi nikad nije trznula na Javi..
Jako dugo nisam radio s manipulacijom slika u PHP-u, pa sam se odlucio malo prisjetiti. Evo sto je ispalo van:
Pozadina ti je preteška. Zašto ne izrezati samo jednu traku, i onda koristiti repeat? Probaj tako.
Također, zašto koristiš slike za izbornik, kada možeš napraviti <a> element i onda staviti sliku kao background, a slovima napisati stavke izbornika, ovako imaš više nepotrebnih slika.
Također, nema potrebe da ti početna vodi na mzgrabalic.tk/index.html, jer preglednici automatski otvaraju index.html ukoliko se nalazi u tom direktoriju.
Bravo za trud, samo naprijed.
Vidim da koristis:
<p> </p>
Da bi ostavio prazno mjesto. To ti je pogreska:
One particular entity, the nonbreaking space, is often used and abused to add white space to HTML documents. For example, to add a larger gap between paragraphs, the following code is often used:
<p> </p>
This code results in a blank paragraph—without the space, most browsers will not render the paragraph because it is empty.
However, that is not the intent of this entity—it is meant to keep words from being split between rows of text. Using it to add white space is not recommended. Instead, use styles as directed in the various sections of this book.
HTML, XHTML, and CSS Bible 3rd edition
Zašto koristiš sliku za header? To je loše za SEO, a ionako nema potrebe da bude slika jer je to najobičniji tekst. I ne sviđa mi se domena, komercijalne domene su jeftine.
@cpt Hvala, to nisam znao, svugdje mi se uredu prikazivalo :-)
@mkrmpotic Sto je SEO? Nisam uzimao domenu jer je to ionako malo posjecena stranica, djabe bih davao pare,a i ne vidim sto fali .tk domeni?
.tk domena ne valja baš zbog SEO
SEO iliti Search Engine Optimization - optimizacija stranice za tražilice. Kao što znaš, neke stranice su na Google-u za određeni pojam na prvoj stranici, neke na drugoj, a neke na 50-oj, to ovisi o dosta varijabli. Zato je SEO široka cijelina. Ako te to zanima, odi na internetzarada.org, tamo ima sjajnih tema, a i nedavno je bilo natjecanje za najbolji SEO članak tako da ih pročitaj sve, stvarno si je ekipa dala truda.
Uglavnom, u tvom primjeru ne valja to što bi header, koji predstavlja sažetak teme sajt-a, trebao biti u <h1> tagu. Zapamti da treba koristiti samo jedan <h1> tag po stranici. Dakle u njega stavi naslov stranice.
Google ne indeksira sadržaj tvoje slike, pa tako on sad ne zna da je tema tvoje stranice ta i ta, a <h1> tag mu u tome pomaže.
Tu dolazimo i do .tk domene, koja se slabije rangira na google-u jer je besplatna. Ukoliko ciljaš na bolje pozicije, a imaš barem nekakvu konkurenciju, onda zaboravi na .tk domenu. .info je $2 i rangira se dobro na Googl-u. Ako možeš potegnuti, preporučam .com/.net/.org
.tk domena ne valja baš zbog SEO
SEO iliti Search Engine Optimization - optimizacija stranice za tražilice. Kao što znaš, neke stranice su na Google-u za određeni pojam na prvoj stranici, neke na drugoj, a neke na 50-oj, to ovisi o dosta varijabli. Zato je SEO široka cijelina. Ako te to zanima, odi na internetzarada.org, tamo ima sjajnih tema, a i nedavno je bilo natjecanje za najbolji SEO članak tako da ih pročitaj sve, stvarno si je ekipa dala truda.
Uglavnom, u tvom primjeru ne valja to što bi header, koji predstavlja sažetak teme sajt-a, trebao biti u <h1> tagu. Zapamti da treba koristiti samo jedan <h1> tag po stranici. Dakle u njega stavi naslov stranice.
Google ne indeksira sadržaj tvoje slike, pa tako on sad ne zna da je tema tvoje stranice ta i ta, a <h1> tag mu u tome pomaže.
Tu dolazimo i do .tk domene, koja se slabije rangira na google-u jer je besplatna. Ukoliko ciljaš na bolje pozicije, a imaš barem nekakvu konkurenciju, onda zaboravi na .tk domenu. .info je $2 i rangira se dobro na Googl-u. Ako možeš potegnuti, preporučam .com/.net/.org
aha...
Nema baš neke konkurencije što se tiče češkog tumačenja, jedina je u Istri.
BTW stara stranica je bila na http://free-pu.t-com.hr/Milena_Zgrablic
Mogu opet tamo uploadati, sa novim promjenama
Redizajn portfolio stranice: www.dddesign.ba
Trebalo bi malo popuniti portfolio :) I ja bih stavio canonical url-ove (i sakrij .php)
A kad nema zainteresiranih .. Što se tiče url-ova, to ći riješiti...
Edit:
Sredio URL..
Nisam siguran, ali mislim da bi ti !DOCTYPE trebao biti:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Nisi siguran... To je Doctype za xHTML 1.0, a na stranici je korišten je HTML5, a Doctype za HTML5 je onaj koji je na stranici
Nisi siguran... To je Doctype za xHTML 1.0, a na stranici je korišten je HTML5, a Doctype za HTML5 je onaj koji je na stranici
Ja ne vidim NITI JEDAN element HTML-a 5 u sourceu?
Ne, ali stavio sam taj Doctype radi budućih nadogradnji na stranici kojih će sigurno biti... Znam da sam to mogao odraditi i kad budem radio te nadogradnje, ali stavio sam sad...
Evo redizajn isvijet.com.hr
Zanima me vase misljenje tj. jel treba nesto dodat, maknut, itd... :)
Zanima me zašto si stavio ikonu od Ubuntu Tweak na ovaj post
Trazio sam ikonu za tweak na nekoj icon stranici, budem promjenio.
meni je mrak!
ne svidja mi se sto si temu skinuo i stavio kao da si ju ti napravio...

Stranica ti je spora do boli. Daj malo kompresiraj ove slike i header.