Bug weboteka - komentar

poruka: 30
|
čitano: 3.045
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar komentatoru

citam bug godinama. svaka cast.

medjutim, komentirao bi weboteku. Amaterski se bavim webom,al svejedno primjetih neku pristranost nekim firmama ili valjda vlasnicima stranica.

Jucerasnja, jučer (09.08)- Gemmeus Advertising - Mediji

ocjena viskokih 8.Cool

Halo onom tko je radio recenziju... u kojem pregledniku si otvorio stranicu - pa u exploreru se sve razletilo..stranica nema osnovne elemente stranice- NAVIGACIJU. srecom dobro radi u Mozilli.

a velik broj stranica na kojima se vidi da su se ljudi trudili sa dizajnom i idejom ( tj. nisu bile fensišmensi firme),  dali ste im neku četvorku....

ah ah, nema valjda u weboteci mita i korupcije......il komentatori ne znaju sto su osnovni elementi stranice.........

webmaster - nemoj pobrisati ovu temu......Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2008 21:51 (dabd).

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Bug weboteka - komentar komentatoru

Stranice pregledavam s Firefoxom 3 i IE7. I nisam uocio nikakvo raspadanje stranice. Sad sam pogledao i sa Safarijem te Operom 9.5 - takodjer nikakvih problema. Konacno sam pogledao i s IE6, instaliranom na drugom racunalu (samo radi toga sam isao ukljucivat svoje staro racunalo) - da, stranica se im raspada u IE6. Azurirat cu opis stranice i smanjit ocjenu.

Ovo "mita i korupcije" cu se praviti da nisam vidio.

17 godina
neaktivan

Uf... stranica nije savršena ali meni se sviđa, definitivno iznadprosječan primjerak iz weboteke.

Nije mi jasno zašto koriste doctype "XHTML 1.0 Strict" ako ga se ne žele držati.

Kad smo već kod weboteke, otkriti ću ti tajnu zašto je prosjek ocjena korisnika oko 2-3:

Izbor ocjene korisnika izgleda ovako:
   " ocjenite stranicu: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | "

Kada korisnik vidi to na dnu stranice misli da služi za listanje i automatski klikne na "2" Cool

<?= "hello world" ?>
17 godina
disturbedHR kaže...

Uf... stranica nije savršena ali meni se sviđa, definitivno iznadprosječan primjerak iz weboteke.

Nije mi jasno zašto koriste doctype "XHTML 1.0 Strict" ako ga se ne žele držati.

Kad smo već kod weboteke, otkriti ću ti tajnu zašto je prosjek ocjena korisnika oko 2-3:

Kada korisnik vidi to na dnu stranice misli da služi za listanje i automatski klikne na "2" Cool

Istina!!!! Koliko puta sam se ja zeznuo, jednostavno tako izgleda...
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
16 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar

weboteka  http://www.radio-narona.hr/ ocjena 7 -, a IE6 (navigacija?, mjesec?)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar

Vista SP1

IE7,Opera 9.5 i FF 3 prikazuju sve.Ispravno ne radi anketa

(ostale verzije IE...sve okay) Ajd dobro,sve ispod 5.5 pravi probleme :)

How to Run Multiple Internet Explorer Versions Simultaneously?

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Bug weboteka - komentar
dabd kaže...

Tko jos koristi taj browser? Osmijeh Jasno je u cem je problem - IE6 ne podrzava transparentne PNG-ove (jos jedna od debilnosti IE-a 6, kao i recimo nemogucnost da definiras liniju ruba celije tablice kao tanku tockastu liniju, nego to tada ispadnu male crtice). Istina da su to mogli rijesit i na drugi nacin, ali eto... Dao sam im tu ocjenu jer mi se dizajn jako svidio, a posjetitelji Weboteke takodjer mogu ocijeniti stranicu pa...
17 godina
moderator
dabd kaže...

Joj ljudi, što gnjavite s tim IE6? Da se mene pita, nagrađivao bih stranice koje ga ne podržavaju, samo da ga ljudi što prije prestanu koristiti.

Nažalost, ne pita me se, korisnici su ti koji odlučuju, pa čak i ovaj forum radi relativno dobro u IE6, no iritantno je da treba trošiti hrpu vremena i hackova samo da se stvari naštimaju za taj [ubaci uvredu] browser.
Domagoj
17 godina
disturbedHR kaže...

Žalosno, ali istinito, UPRAVO SAM TO NAPRAVIO - sasvim slučajno. hahahahahahahahaha
Kublach
17 godina
neaktivan
 Wow, pa koliko ljudi još uvijek koristi IE6? Koliko sam ja upoznat, jaaaako puno. Zato mi ovi odgovori o ignoriranju IE6 nisu baš najjasniji. Kao kolega developer, slažem se s ovakvim stavom, ali kada bi razvijao projekte u skladu s takvim razmišljanjem, onda bih radio projekte za sebe, a ne za korisnike i klijente.
www.cartmanlee.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2008 10:31 (CartmanLee).
17 godina
neaktivan
disturbedHR kaže...

LOL! Istina..    trebali bi to što prije redizajnirati Belji se
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
moderator
CartmanLee kaže...
 Wow, pa koliko ljudi još uvijek koristi IE6? Koliko sam ja upoznat, jaaaako puno. Zato mi ovi odgovori o ignoriranju IE6 nisu baš najjasniji.
Uoci da nitko ne ignorira IE6 nego smanjujemo njegovu vaznost. Odnosno, bitno je da stranica radi pod IE6, a sad ako ima nekih malih (vizualnih) greskica, to i nije neki problem... Ako se pak posve raspadne ili se jednostavno njome covjek ne moze normalno koristiti to je vec druga prica.
16 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar

A je l' mogu i ja nešto pitati cijenjeni žiri? Zbog čega je web koji je trenutno prvi na popisu 'Što je novo' jedini predstavljen screencapture-om podstranice a ne početne stranice kao i svi ostali? Je l' bio problem 'uslikati' index stranicu?

I još nešto me oduvijek zanimalo - uvrsti li se ama baš svaka prijavljena stranica u weboteku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 1:13 (ovca).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ovca kaže...

A je l' mogu i ja nešto pitati cijenjeni žiri? Zbog čega je web koji je trenutno prvi na popisu 'Što je novo' jedini predstavljen screencapture-om podstranice a ne početne stranice kao i svi ostali? Je l' bio problem 'uslikati' index stranicu?

Bez nekog posebnog razloga. Setao sam po tim stranicama u uslikao stranicu na kojoj sam trenutacno bio, dakle nisam se vratio na pocetnu. Evo, stavio sam pocetnu pa da svi upisi imaju pocetne stranice.

ovca kaže...

I još nešto me oduvijek zanimalo - uvrsti li se ama baš svaka prijavljena stranica u weboteku?

Ne - moze postojati neki razlog zbog kojeg ne uvrstimo neku stranicu. No, ako stranica nakon prijave nije objavljena odmah, ne znaci da nece biti - kad sam se pocetkom godine uhvatio tog posla u bazi je bilo preko cetiristo stranica - sad se svelo na devedesetak i uglavnom se odrzava ta razina kako pristizu nove prijave.
17 godina
neaktivan
dabd kaže...

što se tiče ovog sajta ono.. ništa posebno.

precrno, puno rupa među rubrikama (mrzim kad moram puno skrolati a ima mjesta da se sve pogura gore...)
ono.. prosjek.. jedino što je simpa ilustracija na vrhu... to spuštam kapu.. no meni je mogao biti PUNO bolji.

sve u svemu.. ništa da bi se ocjenjivalo visokim ocjenama.

što se tiče optimizacije.. potrebno ju je raditi za sve browsere.. pa i da 5 ljudi dolazi sa starim browserom... treba im prilagoditi
stranicu.. tako pokazuješ koliko ti je stalo do svakog posjetitelj.. a ne prodavat fore: ko nema IE7 njegov problem.. me nemoj.. moš mislit.
koliko ja znam stranice su tu zbog posjetitelja a ne posjetitelji zbog stranica.
ako ne radi.. ja odem na drugi sajt. a poslijednje verzije browsera imaju uglavnom samo frikovi i programeri stranica.. ostali...... rade ne onome što je stavljeno pri instalaciji.
www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
hondo kaže...
...
a poslijednje verzije browsera imaju uglavnom samo frikovi i programeri stranica.. ostali...... rade ne onome što je stavljeno pri instalaciji.
 LOL!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

ne znam što je tu smiješno....

malo si pogledaj u statistike stranica s kakvih browsera te posjećuju.. onda ćeš promjeniti mišljenje kakvo sad imaš.

samo što se tiče IE-a prava istina je ta da većina korisnika nema originalan windows što znači da ne mogu instalirati IE7

dakle.... prema onome kakve ja imam statistike od 60% IE posjeta 98% je IE6

a i što se tiče firefoxa situacijan nije puno bolja. većina korisnika je na 2.0 iako ih ja znam po uredima koji vuku još one stare jedinice.
jer ni sama trica nije bila stable do prije koji mjesec.

pa neomjte ljuti živjet u uvjerenju kako svako računalo ima browser verziju koja je izašla prije 3 dana....

općenito ova rubrika sa sajtovima  weboteka... mislim da ju treba promatrati kao dobru bazu sajtova i prije svega bespla

reklamu vlasnicima webova.... mislim.. lako je naći velike webove kao index, net i slično.. ali ovako male koji na pageranku imaju jedva trojku... njima treba publiciteta i ovo je mislim pravo mjesto za tako nešto...

to  ne treba baš osobno promatrati koliko je tko dobio.. pazi.. netko gleda izgled, netko

brzinu, netko sadržaj... a neki koji ocjenjuju svima klikaju dvojke jer sami imaju nekih problema pa im nitko nevalja.

čija stranica je završila ovdje a nije dobro ocjenjena neka ne brine.... samo neka bude zadovoljan jer će možda netko tko još

nije znao upoznati jedan novi sajt... i možda postati stalni posjetitelj.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 17:59 (hondo).
17 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar

Smjesno je to sto si rekao da samo frikovi i programeri redovno updejtaju browsere. Ja sebe ne bi stavio niti u jenu grupu (a vjerujem i dobar dio forumasa takodjer), pa ipak imam najnoviju verziju browsera.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svi koji dolaze na forum buga nisu obični korisnici.. već napredni ili profi korisnici....

ali budući da ovaj forum koristi vjerojatno 2% internet korisnika u zemlji teza ti pada u vodu....  Smijeh

ja sam isto nekad mislio da većina ljudi zna koristit google... ali vjerovao ili ne kako sam se iznenadio da to VEĆINA ne zna.

a da ne govorim o updateovima browsera.. to im je SF.

ja često radim s poslovnjacima koji fakat svaki dan koriste i net i računalo bar po 4-5 sati... ali još rade na IE6 i nikad nisu skinuli niti jedan update.. niti to znaju.. a super su korisnici recimo outlooka. to ti je tako...

mene je naljutilo kad neki pišu kako ne treba prilagođavati webove starijim browserima.. ono u stilu: tko nema novi ko ga j.....
e takve stvari me razljute do ludila.

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...
 iritantno je da treba trošiti hrpu vremena i hackova samo da se stvari naštimaju za taj [ubaci uvredu] browser.
 ak ti to čini toliki nepremostivi problem onda se nemoj baviti html i css programiranjem Smijeh  hahhahahahahahahhahahahahahha
a postoji još jedna opcija... radi web u table modu (tablice su do prije koju godinu bile nezamjenjive na web stranicama a i danas ih koriste mnogi pa čak i nethr) i sve ok... prepoznat će ga baš svaki browser.

znam da to zna frustrirati ali jednostavno se neke stvari moraju napraviti ako se želi radit po PS-u Izlanuo se
www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 18:15 (hondo).
17 godina
neaktivan
hondo kaže...

svi koji dolaze na forum buga nisu obični korisnici.. već napredni ili profi korisnici....

ali budući da ovaj forum koristi vjerojatno 2% internet korisnika u zemlji teza ti pada u vodu....  Smijeh

ja sam isto nekad mislio da većina ljudi zna koristit google... ali vjerovao ili ne kako sam se iznenadio da to VEĆINA ne zna.

a da ne govorim o updateovima browsera.. to im je SF.

ja često radim s poslovnjacima koji fakat svaki dan koriste i net i računalo bar po 4-5 sati... ali još rade na IE6 i nikad nisu skinuli niti jedan update.. niti to znaju.. a super su korisnici recimo outlooka. to ti je tako...

mene je naljutilo kad neki pišu kako ne treba prilagođavati webove starijim browserima.. ono u stilu: tko nema novi ko ga j.....
e takve stvari me razljute do ludila.

Ti si spominjao frikove, ovo je vec nesto drugo! A ovo sto si napisao da bi siteovi trebali biti prilagodjeni i starijim browserima je glupo jer bi onda isto tako mogao rec da bi svi programi trebali biti prilagodjeni za rad na DOS-u npr.! Znam da mi je glup primjer, ali nadam se da shvacas sto hocu reci. A posebno OVAJ forum ne bi trebao biti prilagodjen svim browserima jer na ovaj forum dolaze ljudi koji redovito updejtaju svoje browsere.
17 godina
moderator
hondo kaže...

samo što se tiče IE-a prava istina je ta da većina korisnika nema originalan windows što znači da ne mogu instalirati IE7

dakle....

Ne znaci - Microsoft je inicijalno omogucio instalaciju IE7 samo korisnicima koji imaju aktivirane Windowse, no kasnije se predomislio - IE7 mogu instalirati svi korisnici.
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
 A ovo sto si napisao da bi siteovi trebali biti prilagodjeni i starijim browserima je glupo jer bi onda isto tako mogao rec da bi svi programi trebali biti prilagodjeni za rad na DOS-u npr.! Znam da mi je glup primjer, ali nadam se da shvacas sto hocu reci. A posebno OVAJ forum ne bi trebao biti prilagodjen svim browserima jer na ovaj forum dolaze ljudi koji redovito updejtaju svoje browsere.
 je apsolutno ja tebe kužim... i meni nekad popije živce ta vražja optimizacija.. samo zato da bi radilo na šestici.... ali dovraga.

ja sam krenuo jednom tom retorikom kao, daj koristite ljudi novi browser.. recimo firefox... ali vraga ..... da se zbilo što se babi snilo....
odmah te krenu zvat, šta ne radi, kako je što je....
to je istina već svjetski problem. ti browseri.... kad bi se stvar unificirala bilo bi puno lakše.. ali prvi koji mrda sve je IE .. oni imaju neke
svoje šeme u kojima ne podržavaju baš CSS kako bi trebalo tj. ne drže se W3C standarda i ovo možda glupo zvuči ali jedino je rješenje radit webove u tablicama ako se ne želiš živcirat i ako baš hoćeš da web APSOLUTNO JEDNAKO izgleda na svim browserima.
www.svijetkulture.com
17 godina
moderator
hondo kaže...
svoje šeme u kojima ne podržavaju baš CSS kako bi trebalo tj. ne drže se W3C standarda i ovo možda glupo zvuči ali jedino je rješenje radit webove u tablicama ako se ne želiš živcirat i ako baš hoćeš da web APSOLUTNO JEDNAKO izgleda na svim browserima.
Imaš pravo, glupo zvuči. Tablice nisu rješenje, to je najgore što možeš napraviti. Ima milijun razloga za to, a Google ih je pun, pa potraži. Probaj recimo "why not to use tables in html".

Evo ti jedan link, možda nije najbolji, no simpa mi je zbog stripića :-)

Domagoj
17 godina
moderator
Bug weboteka - komentar

Evo malo konkretnih informacija o ovoj raspravi, iako je zapravo malo off-topic u odnosu na naslov teme...

Na Bug Online (s forumom) je ovakvo stanje:

FF3 = 52,17%

IE7 = 15,70%

FF2 = 9,94%

IE6 = 8,45%

Opera = 7,81% (od toga 84,18% ima verziju 9.5 ili noviju!)

Chrome = 3,36%

Safari = 1,07%

Dakle, možemo bez problema reći da veeelika većina BOL posjetitelja redovito nadograđuje svoje browsere.

Naravno, situacija na drugim siteovima je sasvim drugačija. Tu ne mogu dati detaljne informacije, no prema siteovima za koje imam podatke IE6 ima gotovo uvijek između 35% i 40% od ukupnog broja. Dakle, nimalo zanemarivo, no svejedno skidam kapu onima koji su dovoljno hrabri (?) i ignoriraju taj browser. Generalno, kad bi tako nešto napravilo 50% siteova, onda bi ti ljudi shvatili da nešto ne štima s njihovim browserom, a ne stranicama, i nadogradili ga (ili im netko pomogao u nadogradnji). A onda bi svima koji rade web-stranice život bio puno jednostavniji, stranice ljepše i brže, a vjerojatno i bolje jer bi vrijeme koje trošimo na štimanje mogli potrošiti na dodavanje novih mogućnosti.

Mi nismo toliko hrabri, pa su naše stranice u skladu s trenutno uvriježenim normama: IE 6.0+, FF 2+, Safari 2.0+, Opera 9.0+. Naravno, iz tehničkih razloga tu i tamo nešto izgleda mrvu drugačije ili nedostaje pokoja sitna funkcionalnost, pretežno kozmetičke prirode, no može se koristiti.

Domagoj

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hondo kaže...
...

općenito ova rubrika sa sajtovima  weboteka... mislim da ju treba promatrati kao dobru bazu sajtova i prije svega bespla

reklamu vlasnicima webova.... mislim.. lako je naći velike webove kao index, net i slično.. ali ovako male koji na pageranku imaju jedva trojku... njima treba publiciteta i ovo je mislim pravo mjesto za tako nešto...

to  ne treba baš osobno promatrati koliko je tko dobio.. pazi.. netko gleda izgled, netko

brzinu, netko sadržaj... a neki koji ocjenjuju svima klikaju dvojke jer sami imaju nekih problema pa im nitko nevalja.

čija stranica je završila ovdje a nije dobro ocjenjena neka ne brine.... samo neka bude zadovoljan jer će možda netko tko još

nije znao upoznati jedan novi sajt... i možda postati stalni posjetitelj.

Odličan komentar. Neke webove je Bug ocijenio visokom ocjenom, gledajući dizajn i tehniku

izrade, no mene nisu zanimali, te sam ih pogledao samo jednom.

Druge webove je ocijenio slabijom ocjenom, a meni su se svidjeli jer me zanimao

sadržaj. Tako je meni web Biljar-bilijar knjiga odličan, jer igram biljar i nabavim novu knjigu

o biljaru. Poz.

17 godina
moderator
igralec kaže...
Druge webove je ocijenio slabijom ocjenom, a meni su se svidjeli jer me zanimao

sadržaj. Tako je meni web Biljar-bilijar knjiga odličan, jer igram biljar i nabavim novu knjigu

o biljaru. Poz.

Je li ti odlična dotična web-stranica ili ti je odličan sadržaj na njoj? Sadržaj nije web-stranica, nego je sastavni dio web-stranice. A stranica je cjelina - sadržaj + prezentacija sadržaja. S obzirom da je Weboteka ipak u sklopu ICT magazina i na web-stranice se gleda upravo iz te perspektive, jasno je da će se značajno veći naglasak staviti na prezentaciju nego na sam sadržaj. A iz prezentacije dotična web-stranica čak nije zaslužila ni jedinicu, nego nulu - kad bi se takva ocjena mogla dodijeliti.

I kad već pokušavaš argumentirati "odličnost" web-stranice zbog sadržaja, možeš li objasniti po čemu je sadržaj te stranice nešto posebno? Cijela stranica je zapravo samo sadržaj knjige uz kratki opis!

-------------------------------------------------

No, dobro, sad kad smo riješili opis te stranice u Weboteci, primimo se tebe. Znači, registrirao si se s dva računa (igralec, BK DELTA), postavljaš sam sebi pitanja o biljarskoj literaturi i biljaru i odgovaraš sam sebi reklamirajući sajt s knjigom u pitanju, TU-aš ovdje svoj post i bezveze TD-aš postove u drugim temama. Spammer, trol, multiaccount. Nagradit ću te s crnim kartonom na oba tvoja računa i pobrisati ti poruke, a ako se ikad više registriraš na ovaj forum, nadam se da ćeš se držati pravila foruma na koja si pristao samom registracijom, jer će se u suprotnom dogoditi isto ovo.

13 godina
protjeran

Udri jače manijače.

17 godina
Domagoj kaže...
dabd kaže...

weboteka http://www.radio-narona.hr/ ocjena 7 -, a IE6 (navigacija?, mjesec?)

Joj ljudi, što gnjavite s tim IE6? Da se mene pita, nagrađivao bih stranice koje ga ne podržavaju, samo da ga ljudi što prije prestanu koristiti.
Nažalost, ne pita me se, korisnici su ti koji odlučuju, pa čak i ovaj forum radi relativno dobro u IE6, no iritantno je da treba trošiti hrpu vremena i hackova samo da se stvari naštimaju za taj [ubaci uvredu] browser.

Ja na svom blogu blokirao IE6 :D .... posjetioci dobiju obavijest da nadograde preglednik 

http://www.Hedonist385.in
13 godina
neaktivan
Bug weboteka - komentar

nekad je web dizajn bio znanost. danas ti kazu da si upgrejdash browser. a po istrazivanjima imash 1min da zainteresirash prosjecnog korisnika. zalosno.

a browser specific hackovi su nesto sto uglavnom koriste profici samo za prilagodbu egzoticnim browserima. u 90% slucaja nisu potrebni, potrebno je poznavati problematiku i kako te probleme zaobici.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice