Besplatni SSL certifikat

poruka: 4
|
čitano: 1.886
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Besplatni SSL certifikat

Pokrećem si poslovnu web stranicu i želim da sve bude na vrhunskom nivou pa zbog toga naravno želim dodati i SSL certifikat koji je sada već postao standard.

 

Ono što me buni je to što vidim da neke stranice počinju s https:// ali ih browser i dalje označava nesigurnim, a ne bih želio da mi browser počne blokirati stranicu koja će mi donositi prihod.

 

Jel taj fake https:// zbog toga što stranica ima besplatan SSL certifikat ili zato što netko nije dobro obavio posao u postavljanju SSL-a?

 

Konkretno, imam hosting u Avalonu i oni u ponudi imaju besplatan DV SSL certifikat. To je dovoljno ili da platim pare i budem bez brige?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Besplatni SSL certifikat

To ti je dovoljno. Nije fake, a razlog sto ti se i stranica dalje ucitava kao nesigurna preko httpsa, je u tome sto ti se neki sadrzaj i dalje ucitava preko httpa. SSL ne moze biti lose postavljen, ili je tu ili nije, tvoja odgovornost je da se pobrines da se sav sadrzaj ucitava preko httpsa. 

13 godina
offline
Re: Besplatni SSL certifikat

Tako je, to se zove mixed content. Ako se isti pojavljuje, najbolje je pronaći što se učitava preko HTTP-a i zamijeniti da se učitava preko HTTPS-a ili napraviti da link počinje s // (pa da preglednik sam odluči preko čega učitati sadržaj).

16 godina
offline
Besplatni SSL certifikat

Ja na jednoj stranici koristim plaćeni SSL, a na drugoj besplatni (preko cpanela). Obje stranice su mi označene kao sigurne. Bitno je da nemaš mixed content, odnosno da ti se neki sadržaj ne učitava sa http. Sve treba biti https

http://www.plesnistudiovem.com | https://www.robertobilic.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice