Wireless problem

poruka: 41
|
čitano: 7.623
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wireless problem

Ovako, pise da sam izvrsno spojena, ali ne loada niti jednu stranicu. Preko lana (zicni, maxadsl) radi normalno.

Na vise (raznih) wireless networka sam se probala spojiti i na svim imam isti problem.

Probala sam ukljuciti/ iskljuciti firewall nema nikakve veze. a i nemam nikakav poseban firewall,ovaj od windowsa.zastitu nod32.

On salje i prima neke pakete. ..kakti nest se ipak dogadja.

U Wireless 0 Configuration Utility sam restartala konekciju i pise normalno da je started

Ima ko kakvu ideju u cemu bi mogao biti problem??

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 10:52 (danijela).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless problem
danijela kaže...

Ovako, pise da sam izvrsno spojena, ali ne loada niti jednu stranicu. Preko lana (zicni, maxadsl) radi normalno.

Na vise (raznih) wireless networka sam se probala spojiti i na svim imam isti problem.

Probala sam ukljuciti/ iskljuciti firewall nema nikakve veze. a i nemam nikakav poseban firewall,ovaj od windowsa.zastitu nod32.

U Wireless 0 Configuration Utility sam restartala konekciju i pise normalno da je started

hvala

Ako su to simptomi, izgleda da je riknula wireless network kartica. O kojoj se radi..? Možeš li od nekog posuditi USB bežičnu karticu?

Early adopter
17 godina
neaktivan
danijela kaže...

hvala

Kako dobivaš IP adresu? Fiksno ili DHCP-om?

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan

e da vidis, moguca da je ip adresa dodijeljena fiksno.

kada sam koristila virtualna racunala sjecam se da su mi decki nesto prckali oko te ip adrese moga racunala.

pokusat cu pronaci da se dhcp protokolom dodijeli. neke upute ne bi bile na odmet :)

P.S- radi se o laptopu lenovo R61

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 19:30 (danijela).
17 godina
neaktivan

Ako je Lenovo, onda je vjerovatno do Ip adrese na wlanu, jer iz mog iskustva, lenovo laptopi se baš i ne kvare :D

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
16 godina
neaktivan

ja bas i nisam najzadovoljnija s tim laptopom. zna mi se kod paljenja zamrznut. tj ekran bude crni i ne mrda. i onda ga moram ponovo ugasit pa upalit. negdje sam citala da neko s tim imao istih problema.

al dobro, sa svim ostalim sam zadovoljna. jedino eto taj wireless zeza. a bilo je okPlač

16 godina
neaktivan

eo, pise da je i DHCP client started (to gledam tam kod services.msc)

17 godina
neaktivan
danijela kaže...

eo, pise da je i DHCP client started (to gledam tam kod services.msc)

Dovoljno ti je pogledati dolje u system tray-u u mrežnim konekcijama (ne znam koji OS koristiš), dal je adresa dodijeljena DHCP-om ili je fiksna.

EDIT: kakva virtualna računala koristiš? Tj. koji virtualizator? Moguće je da i oni međusobno rade probleme.. Ako ti je npr. mrežna kartica bridge-ana može biti da ne radi.

Pogledaj i ako ti nije tajna reci koje ti ip adrese pokazuje (dal je nešto oblika 192.168.x.x ili neke "čudne" brojke tipa 169.160.x.x ili 10.0.x.x)

EDIT2: i što ti upravlja mrežnim konekcijama? Lenovo Software (ak se ne varam mislim da se zove ThinkVantage) ili Windowsi?

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 20:10 (Prometej).
16 godina
neaktivan

uglavnom da ne stavljam ip adresu,cini se da je sve ok sto se toga tice 192.168.x.x

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 20:22 (danijela).
16 godina
neaktivan

vmware sam koristila, koristim windowse, virtualne masine su bile na ubuntuu(sumnjam da to ima ikakve veze)

thinkvantage misim da ne upravljaju, jer nakon formatiranja nisam to podesavala (di to mogu provjerit?)

pod netvork adapters imam onak 8 vmware virtual ethernet adaptera, sto mogu i maknut jer mi vise ne treba...

kako vidjet da li je bridgana kartica?

17 godina
neaktivan

Po ovome što vidim iz tvojih postavki, sve bi trebalo funkcionirati normalno.

Ono što me malo čudi od čega je gornja adresa 192.168.154.1, ali pretpostavljam da je to bridge adresa VMWare-a ili nečeg slično.?

Jesi probala prolazi li ping prema van? Npr. ukucaju u command prompt

ping google.hr

ili

da provjeriš dns

nslookup google.hr

I trebala bi dobiti nekakve odgovore (reply) od google servera.

Trebamo nekako dokučiti gdje se gubi konekcija.

Usput, jel ti adresa koju dobivaš LAN-om isto DHCP ili fiksna? Pitam zato jer ako je i ona DHCP-om dodijeljena?

Možda ti neke postavke na router-u brane izlaz van?

Npr. Siemensi su imali Wireless MAC kontrolu..

EDIT: ThinkVantage je softver koji instaliraš sa Driver CD-a od laptopa

A ručno bridgeanu karticu možeš ustanoviti po ikoni "mostića" u mrežnim konekcijama

I ne vjerujem da prelazak s Ubuntu-a natrag na Windowse ima veze s mrežom.

I da definitivno makni viškove virtualnih adaptera.. ne znam kako si došla uopće do njih 8? :-)

Znam da je obično vmware1 i vmware8 ili sl. jedno je Host-Only networking adapter, a drugi NAT adapter.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 20:32 (Prometej).
16 godina
neaktivan

ne pinga nis, jedino 168.1.1

nema ThinkVantagea

trebalo mi je svih 8 masina, nije bio ubuntu naravno vec neka druga linux distribucija,devili mislim

nemrem obrisat te virtualne adaptere?!? sad sam ih na disable stavila

di sad da pak provjerim dal je adresa od lana dhcp? kod wirelessa pise adress type dhcp, a ovdje, di da vidim?

evo prtscr, ne kuzim ja topo ikonici..Namigiva no upada mi u oko kvacica na vmware bridge protocol...:)

http://img87.imageshack.us/img87/364/41190298.jpg

no da, imas pravo..sad kad se sjetim moguce da sam pocela imat problema sa wireless konekcijom nakon sta su mi dodali te ethernet kartice a pritom nemam pojma sta su podesavali. kazem ne sjecam se vise jer bas i ne koristim wireless

16 godina
neaktivan

evo nslookup google.hr

http://img242.imageshack.us/img242/6987/91812490.jpg

ma nije mi sad jasan taj ping, kaj ne bi on cijelo vrijeme trebao slati neke pakete dok ga ja ne zaustavim(bar je tak na linuxu)..evo probala sam pingat kad sam prek lana spojena na google i 4 paketa primi 4 posalje i sam stane.

17 godina
neaktivan
danijela kaže...

ne pinga nis, jedino 168.1.1

nema ThinkVantagea

trebalo mi je svih 8 masina, nije bio ubuntu naravno vec neka druga linux distribucija,devili mislim

nemrem obrisat te virtualne adaptere?!? sad sam ih na disable stavila

di sad da pak provjerim dal je adresa od lana dhcp? kod wirelessa pise adress type dhcp, a ovdje, di da vidim?

evo prtscr, ne kuzim ja topo ikonici..Namigiva no upada mi u oko kvacica na vmware bridge protocol...:)

http://img87.imageshack.us/img87/364/41190298.jpg

no da, imas pravo..sad kad se sjetim moguce da sam pocela imat problema sa wireless konekcijom nakon sta su mi dodali te ethernet kartice a pritom nemam pojma sta su podesavali. kazem ne sjecam se vise jer bas i ne koristim wireless

Aaaa, windows XP :-) Ajde sad smo jedno buduće pitanje umanjili.

Što se tiče ThinkVantage-a, to je softver koji se pokreće na onaj plavi gumbić koji ima iznad tipkovnice ili na gumbić ThinkButton (ovisno o modelu laptopa)

A ja sam mislio (sorry nisam se izrazio detaljno) na Think Vantage Access Connection - to ti je menadžer mrežnih konekcija na IBM/Lenovo laptopima i uglavnom bolje rade svoj posao, ali ako ga nemaš instaliranog, onda vjerojatno windowsi upravljaju mrežom.

Što se virtualnih adaptera tiče, mogu se maknuti kroz VMWare Network Manager (Virtual Network Editor) koji imaš među instaliranim programima.. Uostalom, to je prvo mjesto gdje bi sad počeo tražiti rješenje, jer kad vidim koliko imaš mrežnih konekcija, pitam se jel neka od njih malo zafrknula ti mrežu (ne kažem da je, ali mogla bi biti)

Što se tiče kako vidjeti na čemu je mrežna konekcija (DHCP ili fiksno), najlakše ti je u ovom prozoru gdje ti je popis svih adaptera kliknuti na adapter koji te zanima, i pogledaš u onom prozoru lijevo šta ti piše pod Details (trebale bi pisati IP adrese, mreže, način dodjeljivanja i sl.)

Što se tiče mreže i Wireless-a, da te utješim imao sam i sam problema s njim na laptopu pod VMWareom.. gotovo identične kao i ti, doduše s tim da po mojem laptopu nitko nije kopao, pa sam znao što sam mijenjao i time znao vratiti stvari na staro.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 21:27 (Prometej).
17 godina
neaktivan
Wireless problem

Očito po pingu možeš se konektirati na router, međutim šta piše pod DNS serverima? (vidi sliku)

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
danijela kaže...

evo nslookup google.hr

http://img242.imageshack.us/img242/6987/91812490.jpg

ma nije mi sad jasan taj ping, kaj ne bi on cijelo vrijeme trebao slati neke pakete dok ga ja ne zaustavim(bar je tak na linuxu)..evo probala sam pingat kad sam prek lana spojena na google i 4 paketa primi 4 posalje i sam stane.

Da nešto definitivno ne štima s ovim, dalje od tvog gatewaya ne ide.

Ne ping na windowsima ide u samo 4 paketa, osim ako se ne koristi opcija -t, npr. ping -t localhost, onda ide dok ga ne zaustaviš. A na linuxu je ping "beskonačan".

Ja bi ti preporučio da pogledaš postavke VMWare adaptera koje imaš pod All Programs > VMWare (Server?) > Virtual Network Editor (mislim da se tako zove, nemam VMWare na Windows stroju, nego na linuxima, pa ne znam napamet)

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan

da windowsi upravljaju mrezom

da lan nije sa dhcpom jer mi pise assigned by service provider, a i kolko se sjecam da sam ja to rucno podesavala....tj vise nisam ziher dal je to bio laptop ili komp :)) (kod wirelessa pise assigned by dhcp)

da budemm se onda probala pozabavit da to u vmwareu maknem i budem jos malo googlala i kopala. u svakom slucaju skroz maknem vmware jer mislim da mi vise nece ni trebat..pa cemo vidjet

hvala puuuno :D

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Očito po pingu možeš se konektirati na router, međutim šta piše pod DNS serverima? (vidi sliku)

dns server samo router kod wirelessa

17 godina
neaktivan
danijela kaže...

da windowsi upravljaju mrezom

da lan nije sa dhcpom jer mi pise assigned by service provider, a i kolko se sjecam da sam ja to rucno podesavala....tj vise nisam ziher dal je to bio laptop ili komp :)) (kod wirelessa pise assigned by dhcp)

da budemm se onda probala pozabavit da to u vmwareu maknem i budem jos malo googlala i kopala. u svakom slucaju skroz maknem vmware jer mislim da mi vise nece ni trebat..pa cemo vidjet

hvala puuuno :D

A čuj, maknuti VMWare je najoptimalnije ako ti ne treba.. No mislim ne i najnužnije. Pogledaj u tom Virtual Network Editoru kako su ti mapirane konekcije.

Eto, nadam se da ćeš riješiti problem, pa javi kako je prošlo.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan

evo ga kaj tu imamo

17 godina
neaktivan
Wireless problem

Preporučujem pogledati jesu li DNS serveri upisani (vidi sliku), ukoliko jesu tada na routeru enablati DHCP server, te kasnije staviti obje opcije u TCP\IP Properties na automatically.

Edit: sorry pretekla si me

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:02 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imamo čušpajz :-)

Pogledaj ostale kartice koje su u prozoru, kako su postavljene. Potraži Host Virtual Network Mapping.

trebalo bi izgledati nekako ovako (Ne naravno doslovce, ali ne bi smjela imati ništa bridge-ano osim prve konekcije, i da VMnet0 nije postavljen na tvoj Wireless, nego na automatski odabir)

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:06 (Prometej).
16 godina
neaktivan

a ovu ip adresu da ne diram ili da posto sad onda ne dodjeljuje dhcp ip?

da nisu mi upisani dns serveri jer mi je sve na automaticlly

16 godina
neaktivan
Prometej kaže...

Pogledaj ostale kartice koje su u prozoru, kako su postavljene. Potraži Host Virtual Network Mapping.

trebalo bi izgledati nekako ovako (Ne naravno doslovce, ali ne bi smjela imati ništa bridge-ano osim prve konekcije, i da VMnet0 nije postavljen na tvoj Wireless)

hm hm hm..evo kaj ja imam

17 godina
neaktivan
danijela kaže...

ma pusti onda je dobro, nego pogledaj što ti kolega predlaže, možda bi bilo bolje da poskidaš virtualne mreže i shareve, nešto kao ovako

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:20 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
danijela kaže...
Prometej kaže...

trebalo bi izgledati nekako ovako (Ne naravno doslovce, ali ne bi smjela imati ništa bridge-ano osim prve konekcije, i da VMnet0 nije postavljen na tvoj Wireless)

hm hm hm..evo kaj ja imam

E ovak ćemo:

Vmnet0 ostavi kako je

Vmnet1 ostavi kako je

Vmnet2 - Vmnet7 stavi u Not Bridged

Vmnet8 stavi VMnet8 Network Adapter

VMnet9 stavi not Bridged

A nakon toga odi u karticu Virtual host adapters i pobriši sve viška adaptere osim VMnet1 i Vmnet8.

Pogledaj i karticu automatic bridging, dal je onak kako veli (s)izgoreo ili je automatic bridging omogućen.

Mislim da bi uskoro trebalo profunkcionirati (onaj VMNet3 koji je bridgan na adresu 192.168.1.x mi se čini nesretnikom)

EDIT: evo ti mala pomoć od strane VMWare-a

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:14 (Prometej).
17 godina
neaktivan
Wireless problem

DISEBLAJ također lokalnu žičnu konekciju ili se fizički odspoji, winsi katkad oće na internet "bezveze" preko prve mreže koju nađu

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2009 22:17 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
danijela kaže...

ma pusti onda je dobro, nego pogledaj što ti kolega predlaže, možda bi bilo bolje da poskidaš virtualne mreže i shareve, nešto kao ovako

DISEBLAJ također lokalnu žičnu konekciju, winsi katkad oće na internet "bezveze" preko bilo koje prve mreže

...diseblaj u tome je problem sigurno...

pa kako ce na internet kad nema kabla onda ce valjda prek wirelessa? nisam bas ziher dal sam te najbolje razumjela

ovo sa virtualnim masinama sam napravila,poskidala sve adaptere i maknula ono automatski bridging

17 godina
neaktivan
danijela kaže...

ovo sa virtualnim masinama sam napravila,poskidala sve adaptere i maknula ono automatski bridging

Nemoj zasada onemogućavati LAN, ostavi ga kako je.

Probaj restartati računalo, da vidiš kako će se mreže ponašati kad smo napravili sve potrebno.

Po meni bi trebalo funkcionirati, osima ako nije koji bridge na adapter ostao ili slično.

Držimo palčeve nakon restarta :-)

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
danijela kaže...

pa kako ce na internet kad nema kabla onda ce valjda prek wirelessa?

Hmmm... a što je ovo? (see pic.)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice