Pozz nisam znao kako da nazovem temu ali evo ukratko cu objasniti. Dali je moguce da popravim greske u windowsu ( upitanju je sp3 ) a da nemoram rusiti sistem i brisati sve datoteke tipa fotografije, video klipovi, neke igrice...
Windows - osvjezavanje sistema
- poruka: 8
- |
- čitano: 3.761
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš - repair windowsa pomoću Windows XP CD-a .
Pozz nisam znao kako da nazovem temu ali evo ukratko cu objasniti. Dali je moguce da popravim greske u windowsu ( upitanju je sp3 ) a da nemoram rusiti sistem i brisati sve datoteke tipa fotografije, video klipovi, neke igrice...
Pa valjda imaš dvije particije na disku, tj moral bi imat obavezno C gdje su Windowsi i još D ili E particiju za druge stvari i ostale bitne datoteke igrice su najmanji problem. U slučaju ak je XP tolko smrdan i zbrčkan, pa se ne da pokrpat prvo prebaciš podatke na druge particije i onda fino ponovo instaliraš XP na C pa nema frke.
U slučaju da ti se iznenada sruše Windowsi, a podatke nisi prebacil sa C na neku drugu particiju a XP ili koji drugi Windows više ne moš popravit a to se događa itekako opet nema frke. U tom slučaju se koristi neki Live CD Linux normalno kaj drugo, pogledaj kaj sam dole u ovom postu napisal pa tak napravi za ubuduče nek ti bude uvjek spreman Live CD ili DVD pa kad zatreba tu je i rješeno.
A kad idem repair sa cd - om jel ostaju svi podaci citavi ? I naravno imam dvije particije ali dugo traje instaliranje windowsa tako da mi se neda to raditi a prije jedno 20 dana sam instalirao novi ali ga je neki virus sredio
Repairom windowsa ne gubiš podatke.
Ae kad mi stari predje delta force onda cu ga srusiti e sad imam nod 32 sta bi mi vi drugo preporucili ?
Ako sumnjaš u ostećene sistemske fajlove možeš probati sa opcijom sfc /scannow koju ukucaš u cmd (prije toga u optički pogon ubaciš instalacijski cd/dvd sa Windowsima da bi u slučaju pronalaska oštećenog fajla isti mogao biti kopiran sa optičkog medija).
Ae kad mi stari predje delta force onda cu ga srusiti e sad imam nod 32 sta bi mi vi drugo preporucili ?
Od besplatnih antivirusnih program bih ti preporučio Avast ili Aviru - oba dva obavljaju svoj zadatak kako treba.
Od antivirusnih koji se plaćaju ti ne bih znao reći.
Imam instaliran Avast na svim svojim računalima te sam ga instalirao na računala mojih prijatelja i svi su zadovoljni s njim.