Win XP iritantan problem

poruka: 23
|
čitano: 4.324
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
pitanje

Pozdrav,

Imam razmjerno velik problem sa određenim softwareom u Win XP-u (SP2).

Naime, kada želim napraviti ScanDisk sistemskog diska (onaj najopširniji,

koji se događa nakon restarta, prije dizanja samih windowsa), uredno ga preskaće,

pojavi se plavi screen krene sa skeniranje NTFS diska i ništa, kih, samo nastavi učitavati

windowse, ne pređe niti jedan od 5 koraka koje inaće ima.

Kada želim pokrenuti windonse u Safe modu uopće nemogu dobiti boot screen sa izborom

načina rada windowsa, ni na default tipku F5 ni na F2 (default od moje matične), niti na

ikoji drugi F =/

Nemogu isključiti ona iritantna upozorenja za svaki program, igru itd. sa pitanjima dali ja vjerujem

toj kompaniji koja je proizvela software, dali sam siguran da želim to pokretati itd, oni

Security Warning(sovi=)....Uvijek sam to isključivao na istom mjestu kao i cijeli Security Centar od

XP-a, ali sada nemogu =(

Ad Aware ne mogu updateati, javlja mi da se nemože spojiti na server, a net radi savršeno....

Spybot se updatea normalno, sve ostalo radi savršeno, softwarei ne nalaze nekakve malware,

spyware, viruse itd., komp je uredno defragmentiran, nije zagušen, nema hrpu nepotrebnih softwarea,

u igrama se ponaša normalno, Adobe Master CS3 radi, ma sve je ostalo za poželjeti...

Molim ves pomozite ponestalo mi je ideja, možda netko ima iskustva u sličnom =)

Hvala!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem

...nemam nikakvih ideja osim reinstalacije Windowsa...

najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Win XP iritantan problem
autorov komentar
Jurra kaže...

...nemam nikakvih ideja osim reinstalacije Windowsa...

To mi baš i nije opcija, previše bitnih stvari, ponovnih konfiguriranja programa,
itd. Rađe ću ga tolerirati ovakvog kakav je još nikih par mjeseci (ako se ne slomi do tada)
pa se onda prebaciti na sedmicu =)
Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
neaktivan

Meni za safe mode bi trebao dobiti pritiskom na f8

Rješenje za iritantna upozorenja (Scurity Warning)je ispod. Mislim da ti prevod ne treba

Security Warnings To disable the warning start the Group Policy Editor (Start > Run, type
-gpedit.msc- and press OK) and go to:

-User Configuration > Administrative Templates > Windows Components >
Attachment Manager- then set -Inclusion list for low file types- to
Enabled and enter the file types you don't want to be warned about in
the box (for example: .exe).

Ad Aware deinstaliraj, ponovno instaliraj pa update-iraj.

Kakav scandisk želiš napraviti? Obnnaj što se pokrene prilikom bad shutdown-a?

16 godina
neaktivan
autorov komentar
Whalter vT kaže...

Meni za safe mode bi trebao dobiti pritiskom na f8

Rješenje za iritantna upozorenja (Scurity Warning)je ispod. Mislim da ti prevod ne treba

Security Warnings To disable the warning start the Group Policy Editor (Start > Run, type
-gpedit.msc- and press OK) and go to:

-User Configuration > Administrative Templates > Windows Components >
Attachment Manager- then set -Inclusion list for low file types- to
Enabled and enter the file types you don't want to be warned about in
the box (for example: .exe).

Ad Aware deinstaliraj, ponovno instaliraj pa update-iraj.

Kakav scandisk želiš napraviti? Obnnaj što se pokrene prilikom bad shutdown-a?

Safe mode ne dobivam niti sa F8.
Ad Aware sam deinstalirao i ponovno stavio dva puta sa različitim verzijama i ništa...
Želim napraviti najopširniji scandisk, onaj za koji je potreban reboot, kada uključiš oba
checkboxa, automaticly fix errors i onaj drugi =)..., ail isto kao da u msdos windowu
upišeš chkdsk /f ili /r, izbaci cannot open volume for direct access - mislim da sve skupa
ima velike veze sa Diskeeperom 2008, morat ću ga probati maknuti....
A riješenja za security warningse ću sada probati!
Tnx
Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
Win XP iritantan problem

Za svaki slučaj, lipo pregledaj HDD iz DOS-a sa nekim programom za dijagnostiku.

Najbolje da skineš s neta takvi program od proizvođača HDD-a.

Ako nisu uzrok sami Win, možda ti HDD pravi problem.

Ne traje dugo ali ćeš bar znati da li ti je HDD ok ili ne.

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem

Dali ti radi system restore? Kada su se počeli javljati ti problemi?

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
autorov komentar

HDD-ovi su čitavi, nema bad sectora niti clustera...

System restore je isključen odmah nakon podizanja windowsa

(ne volim ga jer mi usere registry nakon nekog vremena, a nadaj bože

da ga restoram na neke prethodna postavke, ode sve u tri pikse marmelade....)

Neznam, našao sam na forumima takav problem koji uzrokuje Zone Alarm u tandemu

sa Diskeeperom 2008, jedini problem je što ja nemam Zone Alarm =/

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem

Pa ako nečeš reinstalirati windowse,onda napravi popravak postoječih windowsa sa opcijom da zadržiš sve postavke i programe koje imaš instalirane direktno sa CD-a.Taj popravak ti traje oko 10-15 minut a nemaš kaj izgubiti.Možda ti riješi problem,ako i to ne pomogne onda ti neki program koji imaš instalirani stvara probleme i nije problem u windowsima,pa kreni od antivirusnih programa,i programa koji nisu orginal a creckiral si jih(ako imaš takvih).Isto tak prije nego ideš provjeravati(brisati) programe skini si neki program koji će brisati sve postavke tog programa u registryu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
autorov komentar

Pobrisao sam Diskeeper 2008 i AdAware, instalirao CCleaner (najbolji besplatni registry cleaner)...

I naravno ništa, samo što sada ispisuj:

Windows has started checking the disk

Cannot open volume for direct access

Windows has finished checking the disk

....lsdelete program not found...AUTOCHECK

kada krene raditi full sistem scan poslije reboota iliti chkdsk /f ili /r

=( pih

EDIT: Vratih Diskeeper Pro 2008, ali linija:

koje prije nije bilo se i dalje pojavljuje, imam blagi osječaj da me AdAware spalio....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 11:12 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
autorov komentar

Napravio sam korak više,

Run -> regedit -> Edit -> Find -> BootExecute -> Edit -> Modify -> pobrisao 4 lil 5 linija

autcheck isdelete, i na taj sam se način riješio linije:

E sada za taj dio bio je kriv Ad Aware, ali ja i dalje dobivam grešku

Windows has started checking the disk

Cannot open volume for direct access

Windows has finished checking the disk

Poludit ću, a ne želim pokleknuti i repairati windowse, niti dizati ponovno sistem,

oću riješit ovo, a ispižđ*je me...

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
autorov komentar

Still no solution....

Dajte ljudi! Šutim

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem

Instaliraj Service Pack 3.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
macak kaže...

Instaliraj Service Pack 3.

To je No. 1
 No. 2 - Uključi System Restore ,zato i postoji da bi se ovakvi problemi mogli riješiti brzo i bezbolno.
 No. 3 - Registry se vrlo lako backupira bez ikakvog dodatnog programa - Start -> Run -> regedit -> desni klik na My Computer -> Export. Spremiš u neki folder i imaš uvijek za ovakav slučaj. I sad ,ako chkdsk ne radi ,a sa hardom je sve u redu napravi repair sa cd-a i onda ako je sve u redu ,nabavi neki backup program (Acronis ,Ghost ,a skoro svaki prizvođač hdd-a ima na svojim siteovima neki besplatni program za to ,samo moraš vidit koji disk imaš) i onda uvijek imaš rezervu za ovakav slučaj. Ako baš ništa drugo ne pomogne onda je reinstalacija jedino kaj ostaje ,ali prije toga u svkom slučaju napravi backup i onda samo vratiš 99% dokumenata ,programskih fileova itd.
I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 15:50 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem

oprosti sto je pitanje off-topic, al necu zbog toga otvarat novu temu!

imam windows xp-windows 7 vienna!

kad idem gasit komp mi se pojavljuju oni prozori di mi kaze da određeni program is not reponding i ponudi mi onu End now opciju, al se ipak samo zatvori i ugasi se komp normalno!

dali su ti prozori normalna pojava il ne?

evo primjer takvog prozora

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To se događa i kod sasvim običnih windowsa kad je sistem prepun programa koji rade u pozadini pa se "odbijaju" ugasiti! Trebalo bi malo optimizirat sistem ,bilo ručno gašenjem svih nepotrebnih servisa i programa ,bilo nabavom i instalacijom nekog programa poput Tuneup Utilitesa ili nešto slično i s njim onda podesit sve opcije. Defragmentacija i čišćenje diska na redovnoj bazi isto pomažu.

I'm so tired
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

To se događa i kod sasvim običnih windowsa kad je sistem prepun programa koji rade u pozadini pa se "odbijaju" ugasiti! Trebalo bi malo optimizirat sistem ,bilo ručno gašenjem svih nepotrebnih servisa i programa ,bilo nabavom i instalacijom nekog programa poput Tuneup Utilitesa ili nešto slično i s njim onda podesit sve opcije. Defragmentacija i čišćenje diska na redovnoj bazi isto pomažu.

ok hvala
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan

Trebas pitati Windoze dali se osecaju prljavo,odnosno utipkavanjem naredbe u command promptu. Ili vidjeti dali imaju dirty flag

To se radi ovako:

Start>Run>cmd

fsutil dirty query  moze i  fsutil dirty query C:

rezultat moze biti

- Volume - : is Dirty

- Volume - :  is NOT Dirty

Znaci ako kaze da nije prljav a je,onda trebas particiju oznaciti kao prljavu. Ovako  fsutil dirty set

PAZNJA!!

Windows nece pitati nista oko ove naredbe. Pazi sta radis.

Ako nisi siguran onda nemoj dirati ove flagove

Mozes bez ikakvih problema samo upitati  fsutil dirty query

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan
Win XP iritantan problem
autorov komentar

Našao sam hrpu sličnih problema, uzrokovanih od strane raznoraznih

anti malwarea itd. te Diskeepera. Probao sam editirati registry što je urodilo plodom,

ali i otvorilo nove probleme. Koristio sam i CCleaner što je bila pogreška,

jer se sistem dodatno usporio i dobio još neke rupe. Komp i dalje radi stabilno, ali sa

hrpetinom sitnih i iritantnih problema....

Prebacujem se na XP sp3 izdan 17.05.2009.

Ili je možda bolja lipanjska verzija?

(whispering: ima sumljivo malo leechera, i labav je sa seederima,

zato se odlučih za svibanjsku varijantu)

=( samo javljam stanje....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Prebacujem se na XP sp3 izdan 17.05.2009.

Ili je možda bolja lipanjska verzija?

(whispering: ima sumljivo malo leechera, i labav je sa seederima,

zato se odlučih za svibanjsku varijantu)

=( samo javljam stanje....

Dobro ,sad jedno pitanje :jel imaš ti Windows cd? Napravi clean install sa svojim ,instaliraj onda service pack 3 ,ali samo njega ,ne opet nekakve windowse skinute s neta koji imaju ko zna kakve još gamadi slipstrimano osim SP3! To je najsigurnija opcija.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 11:32 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
kizo2703 kaže...

Dobro ,sad jedno pitanje :jel imaš ti Windows cd? Napravi clean install sa svojim ,instaliraj onda service pack 3 ,ali samo njega ,ne opet nekakve windowse skinute s neta koji imaju ko zna kakve još gamadi slipstrimano osim SP3! To je najsigurnija opcija.

Da bar (dabar =), ja sam ti u teškoj ilegali, tako da updateovi, skidanja itd. baš i ne funkcioniraju najbolje!

Sedmicu kupujem....

Do prije dva mjeseca sam vukao XP SP2 koji su radili fantastično oko 3 godine (čudo sa Č), onda sam išao eksperimentirati i isprobavati

Vistu, 64x i 86x, na kraju sam se opet vratio na XP SP2, međutim svako malo mi puca, lomi se i radi probleme (onaj isti koji sam imao

3 godine), jedino sam se u međuvremenu prebazio na dual core proc, jaču grafičku, novu matičnu, i očigledno se XP SP2 ne nosi baš najbolje

sa driverima novog hardwarea (sve je ostalo isto i nemam drugog objašnjenja, pa nije da odjednom više neznam održavati svoj PC =)....

Niš idem na SP3 do izlaska sedmice...

I pouzdan mi je izvor......

Mudar ko čovjek-jesetra!
16 godina

khm,khm,.. pazi se xp3ica. dvica ti je radila dobro, samo dodaj par potrebnih zakrpa i opet si miran par godina, a 'normalno' je nakon nekog vremena i experimentiranja da je potreban clean install. downloadane verzije često nisu 'clean'... prilika ti je i za v7, legalan a jeftin još pola godine.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Bez obzira u kakvoj ilegali bil ,kad jedamput završiš s instalacijom i priključiš se na internet u roku od 10 minuta počet će ti download updatea ,bez obzira bili windowsi legalni ili ne. Normalno ,uvjet je da je Automatic updates uključen! Windowsi mogu bit ilegalni ,ali uvijek ćeš dobit sve kritične update. Za nekaj više ,moraš ih legalizirat.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:56 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice