Poz.
Želim da znam na koji način mogu na sopstvenom Serveru windows server 2008 da objavim svoju internet stranicu.Dali bi me takvo što koštalo ili ima načina da objavim sajt na serveru svome naravno besplatno
a da sajt bude interent dostupan
Poz.
Želim da znam na koji način mogu na sopstvenom Serveru windows server 2008 da objavim svoju internet stranicu.Dali bi me takvo što koštalo ili ima načina da objavim sajt na serveru svome naravno besplatno
a da sajt bude interent dostupan
Ako sam shvatio što si htio reći onda da, naravno da možeš.
Treba ti fiksna IP adresa ili onaj DynDNS...
Zatim ti treba web-server poput WAMPa.
Dalje sljediš neki tutorijal za postavljanje toga svega i pičiš.
Da jeste
Imam svoj sopstveni server sa windows serverom 2008 a mogu staviti i windows server 2003 onda želim da na njemu podignem web server ili već šta treba pa potom na njemu zavrtiti ili objaviti sosptvenu internet stranicu
koju bih napravio u dremwiveru 8.0.Na serveru trenutno je podignuta i aktivna moja sosptvena domena.
windows server 2008 (a i 2003) imaju u sebi ugrađenu web server rolu. ono što ti trebaš je upaliti tu rolu (odnosno dići IIS stranicu) i na nju prebacit sadržaj
možeš pojasnit kakav točno imaš internet i što znači da ti je podignuta i aktivna domena (AD domena? internet domena? nešto treće)?
Na serveru imam podignutu aktivnu domenu lokalnog tipa. "itservisspp.locaL"
Još nisam ništa na serveru aktivirao po pitanju nekih drugih rola i sl.Ono što ja želim da znam jeste kako da moj server bude online odnosno kako da drugi
pristupe mojoj stranici preko servera.Drugim rječima kako da domena koju imam otovrenu proglasim online pa da se na njoj zavrti stranica koju sam napravio
Što seb tiče internet konekcije koji imam ona je KABLOVSKA sa 4MB/sec i sa 10MB web hostinga ali kompanija koja nudi ovu uslugu interneta nema svoju registrovanu domenu nego se mora
imati pretplata na neku od državnih domena recimo .ba pa da onda može provider da obavjesti o tome i objavi sajt.E sada mene interesuje dali moj servber može biti taj .ba sever i da na njemu bude stranica koju sam napravio
NADAM SE DA SAM DOBRO POJASNIO
Na serveru imam podignutu aktivnu domenu lokalnog tipa. "itservisspp.locaL"
to je Active Directory domena i to nema veze sa internet domenom
Ono što ja želim da znam jeste kako da moj server bude online odnosno kako da drugi pristupe mojoj stranici preko servera.
Drugim rječima kako da domena koju imam otovrenu proglasim online pa da se na njoj zavrti stranica koju sam napravio
Spoji server na internet i on će biti online, na routeru napravi port forward za portove 80 (i/ili 443) na lokalnu adresu servera, na serveru digni IIS rolu (Web Server rolu) i onda svoju gotovu www stranicu prebaciš tamo.
Isto tako još jednom pročitaj ono gore, ti imaš AD domenu, a internet domenu još nemaš, trebaš ju negdje "zakupiti" ili "zauzeti"
Što seb tiče internet konekcije koji imam ona je KABLOVSKA sa 4MB/sec i sa 10MB web hostinga ali kompanija koja nudi ovu uslugu interneta nema svoju registrovanu domenu nego se mora
imati pretplata na neku od državnih domena recimo .ba pa da onda može provider da obavjesti o tome i objavi sajt.
Tvoj ISP ti nudi 10MB prostora na NJEGOVOM serveru a ne na tvojem (u tvojem slučaju to je možda bolja varijanta) ali i dalje ti treba internet domena
E sada mene interesuje dali moj servber može biti taj .ba sever i da na njemu bude stranica koju sam napravio
NADAM SE DA SAM DOBRO POJASNIO
kao što rekoh može ali ti je možda ipak bolja varijanta da ideš preko ISP-a