Vanjski hard disk

poruka: 6
|
čitano: 3.588
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vanjski hard disk

Prebacujem igru s kompa na vanjski hard velik 1tb na kojem ima još 900 gb prazno.Igra ima 5 gb kad stisnem copy javlja da nema mjesta.Pokušam prebacit file od 9 gb bez problema ga prebaci.Zašto mi nece prebcivati igre s kompa na vanjski hard?

Help??????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vanjski hard disk

Jel se problem javlja samo u prebacivanju sa kompa na eksterni ili se samo kod tog filea javlja greska.

Ako je doslo do greske u prebacivanju PC->ekterni pogledaj da ti eksterni hard nije formatiran u FAT32, dovoljno je samo kliknut na ikonicu od eksternog u My Computer i pisat ce ti file system.

Ako pise FAT32 to znaci da ti je limit po fileu 4 gigabajta (tocnije 4gb-1byte)

Rijesenje ti je konvertiranje particije u NTFS datotecni sustav.

To se najlakse radi iz command prompta.

Start->run>command

sad kucas sljedecu naredbu

convert X: /FS:NTFS

X oznacava oznaku eksternog hard diska D: F: ovisi koja je.

Nikad nisam imao problema sa tim postupkom no preporucam ti u svakom slucaju backup eksternog diska (posto imas 900gb slobodno mislim da nije problem) i defrag eksternog harda.

Nadam se da ce ti pomoc ovaj post.

Ogame player
17 godina
neaktivan

jel ne možeš kopirat baš ništa na vanjski ili možeš, ali ne i velike datoteke? ako je tako, onda je možda vanjski u FAT datotečnom sustavu... jer fat ne podržava datoteke veće od 4 gb

edit: hehe. kasnim. tab s novom porukom je dugo bio otvoren...

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 1:59 (jurluk).
16 godina
neaktivan
Vanjski hard disk

evo ljudi da ne otvaram novu temu pomozite mi ovdje:

zanima me jeli velika razlika u brzini čitanja/pisanja između USB-a 2.0 i FireWire/eSATA sučelja te isplati li mi se kupiti skuplje samo zato što sadrži i ta brža sučelja? koristio bih hard za backup, pohranu mp3-ca i općenito ovako stvaranje nekakve kolekcije slika/videa te bih mu svakodnevno pristupao

šta preporučate?

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
crazy_luđak kaže...

evo ljudi da ne otvaram novu temu pomozite mi ovdje:

zanima me jeli velika razlika u brzini čitanja/pisanja između USB-a 2.0 i FireWire/eSATA sučelja te isplati li mi se kupiti skuplje samo zato što sadrži i ta brža sučelja?

Nisam testirao disk spojen u neko eSATA kuciste, ali performanse ne bi trebale biti bitno nize nego da je disk SATA suceljem. Stoga mi ovo grupiranje FireWire i eSATA sucelja nije jasno. FireWire - nepotrebna glupost, ne znam zbog cega se danas jos uvijek ugradjuje u kompjutere (realno gledajuci jedino za sto moze posluziti je za spajanje miniDV kamere). Kupi kuciste s eSATA suceljem ako hoces brzinu. Ako ti ne treba, bit ce ti dovoljno bilo koje kuciste s USB suceljem. Zaboravi da si ikad u zivotu cuo za FireWire. Namigiva

17 godina
neaktivan

Firewire ti je malo inteligentniji i malo brziod USB 2.0, inteligentniji u pitajnu komunikacije sa diskom, dok je eSATA najbrzi od navedenih, za tvoje potrebe usb 2.0 ti je sasvim dovoljno.

Ogame player
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 2:37 (bistri).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice