Tipkovnica ne radi u igrama

poruka: 25
|
čitano: 6.315
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Čudan problem

Imam jedan jako čudan problem s tipkovnicom. Radi mi savršeno, ali kada uđem u igricu kao da je nema. Uopće ne reagira. Tako mi je na svakoj igrici. Imam tipkovnicu Media 600.{#}Probao sa SetPointom. Probao sam tipkovnicu na drugom kompu i odlično je radila. Onda sam probao na svom kompu s druge dvije tipkovnice, jedna ima PS/2 priključak, a druga USB. Isti problem kao sa ovom mojom tipkovnicom. Sve savršeno radi dok ne uđem u igricu i onda kao da nije priključena. Mogu izaći sa ALT+CTRl+Delete. System Restore nije uopće pomogao.

PROBLEM RIJEŠEN!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:19 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Čudan problem

Koju igru igras? Da ti nije mozda u opcijama podeseno na kontroler?

Edit; hmmm u svakoj..stvarno cudno. Jesi probo kemijat sta po setpointu ako ga imas?

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 22:07 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Čudan problem

Nema veze koja igra. U svakoj mi ne radi. Kada želim namjestit u PES-u ne mogu staviti gamepad za Controller 2. Prije nekoliko dana je sve super radilo.

Edit: skidam taj Setpoint.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 22:14 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: Čudan problem
tonihrvat kaže...

Skinuo sam SetPiont i ništa mi nije posebno pomoglo. Uključim igricu i igrica više ne reagira na tipke. Kada npr. stisnem Caps Lock piše mi Caps lock On ili Off, znači da radi, ali je nijedna igra ne želi prepoznati.

Ne, to ne znaci da tvoja tipkovnica ispravno radi. To samo znaci to da tipkovnica interno registrira stanje Caps Locka, te da radi LED-ica za Caps Lock.

Nema se tu o cemu raspravljati prije nego svoju tipkovnicu prikljucis na drugo racunalo i/ili tudju tipkovnicu (za koju si siguran da je 100% ispravna) ne spojis na svoje racunalo. Javi se kad to napravis.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Već sam probao tipkovnicu kod drugih i odlično radi. Ne znam da li vam išta znači ali prije mi je npr. Caps Lock ON pisao bez SetPointa velikim zelenim slovima. Istotako i kad pojačam pojavio bi mi se zeleni volume. A sada toga više nema.

EDIT: Vidim da je jako čest problem. Ima puno istih problema na drugim forumima i nitko ga nije uspio riješiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 10:02 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne znam da li je ovo sretna ili tužna vijest, ali probao sam na kompu još dvije tipkovnice (jednu s PS/2 i jednu s USB priključkom). To znači da sam nešto promijenio u postavkama. Jel zna netko kako se to možda namješta?

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: Tipkovnica ne radi u igrama
tonihrvat kaže...

Ispričavam se zbog toliko postova zaredom.

Napravio sam System Restore i nije se ništa posebno dogodilo.

Jedva cekas da ti damo zuti karton, zar ne? Imas gumb Uredi poruku pa onda mozes dopisati stvari.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Pišem ono što sam napravio u novom postu  da ne pišem samo bump stalno. Odsad koristim uredi.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Ako tvoja tipkovnica ispravno radi u igrama na drugim racunalima, onda znaci da nesto nije u redu s tvojim racunalom. Imaju li ta druga racunala instaliran SetPoint driver?  Koju verziju? Pokusaj instalirati istu verziju (prilikom instalacije privremeno onesposobi antivirusni program, firewall i eventualni slicni program). Ako ne radi, provjeri da nemas greske na disku (chkdsk), provjeri da nemas zlocudni softver (viruse, spyware). Ne radi? Probaj napraviti ovaj postupak: http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/sfc-scannow.htm

Ne radi? Probaj napraviti popravak/upgrade instalacije Windowsa. Ne radi? Napravi cistu instalaciju Windowsa na drugom disku/particiji pa vidi jel ti tamo radi. Mozda ti je driver SetPoint u konfliktu s nekim drugim driverom.

BTW jel ti SetPoint uopce prepoznaje tu problematicnu tipkovnicu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 23:46 (mbaksa).
15 godina
protjeran

Setpoint normalno prepoznaje tipkovnicu. Druga računala na kojima sam probao nisu imali Setpoint. Ne mislim da je tipkovnica problematična. nekoliko postova prije sam rekao da sam probao s još dvije tipkovnice i obje nisu radile.

Edit: Ovaj Hvala je za trud. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 14:03 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Prvi put se nešto dogodilo. Imam i dobru i lošu vijest.

DOBRA VIJEST: Tipkovnica je proradila i odlično radi

LOŠA VIJEST: Pazi te sad ovo, miš (neki Logitechov) mi ne radi ni u jednoj igri.

Instalirao sam MoH i kada sam uključio igricu mogao sam tipkovnicom upravljati, a mišem ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 16:48 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Obrisi set point i skeniraj komp sa ovim i ovim, nakon toga restartaj racunalo, skini novi setpoint i instaliraj ga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 17:06 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

nije uspjelo. Barem sam pronašao nekakvih šest virusa s onim Malware programom. da li je moguće da sam nešto pobrisao iz registra.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 19:59 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
tonihrvat kaže...

nije uspjelo. Barem sam pronašao nekakvih šest virusa s onim Malware programom. da li je moguće da sam nešto pobrisao iz registra.

Nema tu nekog konkretnog rjesenja. Rekao sam ti vec sto da napravis.

mbaksa kaže...

Probaj napraviti ovaj postupak: http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/sfc-scannow.htm

Ne radi? Probaj napraviti popravak/upgrade instalacije Windowsa. Ne radi? Napravi cistu instalaciju Windowsa na drugom disku/particiji pa vidi jel ti tamo radi.

15 godina
protjeran

Ne znam da li je to vezano za ovaj moj problem, ali su mi se u isto vrijeme i neke pogreške počele pojavljivati.

Kada želim uključiti Fifu ili neke programe, pojavi se ovaj error. Kada želim uključiti Fifu ili neke programe, pojavi se ovaj error.
Kada želim instalirati programe koje sam skinuo s interneta, pojavi se ovaj error. Kada želim instalirati programe koje sam skinuo s interneta, pojavi se ovaj error.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 23:30 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Imas dovoljno slobodnog mjesta na disku? Programom CCleaner si malo pocisti disk (privremene datoteke i druge gluposti).

Jesi provjerio u kakvom stanju ti je disk? Ne znas kako? Ovako: http://vlaurie.com/computers2/Articles/chkdsk.htm

Ne pomaze? Napravi ono sto sam ti rekao. Vise necu ponavljati. Windowsi su ti u losem stanju i ti bi napravio sve, samo ne ono sto ce popraviti same Windowse.{#}

15 godina
neaktivan

mislim da mu ga je najbolje formatirat lol ko zna cega se sve naleglo u njemu :p

kad si zadnji put to napravio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 0:55 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Sve mi odlično radi. Nema error i tipkovnica i miš rade. Ne znam šat sam napravio, ali je nešto od ovoga. Napravio sam Windows Update, Uklonio neki procesor alg.exe i deinstalirao sam Comodo Firewall. Možda sam još nešto napravio i onda sam resetirao komp i sve mi super . radi. Hvala vam što ste mi pokušali pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 14:27 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko ja citam alg.exe je dio windowsa trebao bi biti siguran ukoliko je stacioniran u system 32 folderu dok sa druge strane ako nije u sistemskom folderu moze biti virus ili trojanac.

Ukoliko je to bio legit windows proces onda si mozda cak napravio jos vecu stetu time sto si ka maknuo. Dali ti se ugasio/restartao net nakon sto si terminirao taj proces? Restartaj racunalo pa vidi dali je opet aktivan, ukoliko je potrazi ga gdje je stacioniran na racunalu. System 32 folder ili negdje drugdje? Ukoliko se nalazi u system folderu trebao bi biti u redu.

Quote; "Recommendation: alg.exe should not be disabled, required for essential applications to work properly"

Izvor

Izvor

Jos sam negdje procitao da moze naci na win xp i visti ali za sedmicu nista. Ja imam win7 i taj proces kod mene ne postoji tak da ti neznam sta bih ti vise rekao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Na XP-u alg.exe postoji - opis tog servisa je: Provides support for 3rd party protocol plug-ins for Internet Connection Sharing and the Windows Firewall.

Drugim rijecima, tonihrvat sad vjerojatno surfa bez ikakvog firewalla! Jer je brisanjem alg.exe onesposobio Windowsov Firewall (osim ako to nije bio neki zlocudni softver), a ujedno je deinstalirao i Comodov.

Sad mozemo samo nagadjat sto je tocno bilo u pitanju. Mozda neki cudni konflikt Comodo Firewalla i drivera. Ili mozda nije bio onesposobljen Windowsov Firewall, a ujedno je bio aktivan i Comodov Firewall? Meni su se cudne stvari znale dogadjati kad mi je bio ukljucen zasebni firewall (zaboravio sam koji je bio - mislim da Sygate, ali moguce i Comodo), a da uopce nisam bio svjestan da mi je ukljucen i Windowsov Firewall (ovaj zasebni ga nije onesposobio - moguce mu SpyBot to nije dopustio, ali svejedno me morao obavijestiti da je aktivan i Windowsov Firewall). Uglavnom, imao sam velikih problema s FileZillom, za uploadanje datoteka preko FTP-a - veza se prekidala, u mnogim slucajevima nije htio ni zapoceti prenositi, a mislim da mi je znao zablokirati i cijeli kompjuter (i pojaviti se plavi ekran). Kad sam skuzio da su ukljucena oba firewalla, jedan sam iskljucio i - svi moji problemi s FileZillom su nestali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:47 (mbaksa).
15 godina
protjeran

Ne brini te se alg.exe radi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 17:18 (tonihrvat).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tonihrvat kaže...

Imam jedan jako čudan problem s tipkovnicom. Radi mi savršeno, ali kada uđem u igricu kao da je nema. Uopće ne reagira. Tako mi je na svakoj igrici. Imam tipkovnicu Media 600.{#}Probao sa SetPointom. Probao sam tipkovnicu na drugom kompu i odlično je radila. Onda sam probao na svom kompu s druge dvije tipkovnice, jedna ima PS/2 priključak, a druga USB. Isti problem kao sa ovom mojom tipkovnicom. Sve savršeno radi dok ne uđem u igricu i onda kao da nije priključena. Mogu izaći sa ALT+CTRl+Delete. System Restore nije uopće pomogao.

Probaj vidjeti jeli možde pregorilo što unutra,ako je,nema spasa,kupi novu

Ekrem Jervić
15 godina
protjeran
Maly Zeleny kaže...
tonihrvat kaže...

Probaj vidjeti jeli možde pregorilo što unutra,ako je,nema spasa,kupi novu

{#}

A da ti malo pročitaš.

Ne brini se riješio sam problem.

15 godina
protjeran

ok {#} nisam čitao iznad...

Ekrem Jervić
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tipkovnica ne radi u igrama
tonihrvat kaže...

Prvi put se nešto dogodilo. Imam i dobru i lošu vijest.

DOBRA VIJEST: Tipkovnica je proradila i odlično radi

LOŠA VIJEST: Pazi te sad ovo, miš (neki Logitechov) mi ne radi ni u jednoj igri.

Instalirao sam MoH i kada sam uključio igricu mogao sam tipkovnicom upravljati, a mišem ne.

Ista igrica isti problem s mišom..tipkovnica radi ali miš nikako.da li je normalno da taj alg.exe bude pod local kad upališ task manager?Što mi je generalno činiti da miš proradi,inače u ostalim igricama radi..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice