Već neko vrijeme događa mi se da se Windowsi restartaju usred rada. Nisam uspio utvrditi nekakav uzorak u kakvim se situacijama to događa nego mi se čini da je random. Također, vremenski intervali između takva dva "random" restarta su različiti. Danas mi se to dogodilo 2 puta, a prije toga nije jedno 3 dana. I to se događa u potpuno drugačijim situacijama. Jutros se dogodilo dok sam igrao igru (FIFA), a drugi put sam bio na internetu (pokrenuti bili Firefox, Atom editor i EasyPHP). I tako, uglavnom se to događa dok sam na internetu, tj. dok komp nije pod nekim opterećenjem.
CPU: AMD Athlon(tm) X4 870K Quad Core 3.49 GHz
Matična: ASRock FM2A88M EXTREME4+ Micro ATX FM2+
RAM: 2x4GB DDR3 1600MHz CL11
Grafička: Asus STRIX R7 370 4GB
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5 7200RPM
PSU: Corsair VS450
EventViewer mi daje "Critical Problem" last hour(1), last 24 hours(2), last 7 days(3). Broj očitanih problema odgovara mojim problemima u zadnjih sat vremena i u zadnja 24 sata. U zadnjih 7 dana čini mi se da se to više puta dogodilo, ali moguće da mi se krivo čini. Pod problem kaže Kernel-Power - "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."
Znam šta hoće reći. Problem s napajanjem. E sad, obzirom da ja nemam drugo napajanje da ga ubacim i probam s njime, postoji li neki drugi način da ja provjerim jel to sigurno napajanje?