Problem s programima za uređivanje videa

poruka: 2
|
čitano: 1.160
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s programima za uređivanje videa
pitanje

Putem amazona sam kupio prvu sezonu serije "The Outer Limits",ali pošto ima samo engleske subtitlove pokušao sam naći hrvatske na internetu. Našao sam srpske te ih uz pomoć nekoliko programa (Sony Vegas,Pinacle i ConvertXTDVD 3) pokušao staviti u seriju, ali imao sam problema. Mogu se staviti samo u ConvertXTDVD 3,ali kad spržim DVD i pokušam ga gledat (Playstation 2),u početku sve izgleda normalno,ali već nakon par minuta video počinje štekat,trzat te postaje sve gore i potpuno negledljivo.

Šta da radim? Imate li neki savjet? U čemu griješim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s programima za uređivanje videa

ConvertXtoDVD, prema mom iskustvu, enkodira kvalitetno i poštuje standarde, tako da ne bi trebalo bit problema. PS2, s druge s trane, s DVD standardima nije skroz "na ti" i često zna zezat i s originalnim dvd-ima (opet prema mom iskustvu), tako da je moguće da je u plejkanu problem. Na kraju krajeva, moguće je i da ti je dvd naprosto loše spržen - opali ScanDisc u Nero DiscSpeed pa vidi.

Ali bez obzira u čemu je stvar, mislim da ne bi trebao koristit ConvertX, upravo iz razloga što on re-enkodira video, a to znači smanjenje kvalitete i moguću pojavu mpeg artefakata. Ako je to kvalitetno izvedeno, razlika će možda tvom oku biti zanemariva ili čak nevidljiva, ali bez veze je (i sporo) reenkodirati video radi ubacivanja titlova. Zato ti preporučam da probaš DVD FLick (http://www.dvdflick.net). On također podržava dodavanje novih titlova, ali ima i opciju "Copy MPEG-2 streams" (u Project settings > Video > Advanced), tako da će za novi DVD iskoristiti postojeći video, bez rekompresije.

Ako netko zna za neki dobar muxer s kojim bi bilo jednostavno dodavati subtitle streamove, bez kompletnog reauthoringa, to i mene interesira.

Edit: Zaboravio sam na činjenicu da ti najvjerojatnije moraš skompresirat video da bi ga mogo spržit na jednoslojni dvd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 16:39 (aerDNA).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice