Problem pri podizanju sistema

poruka: 8
|
čitano: 1.788
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam problem zelim da podignem sistem na laptopu i kad udjem u bios ne mogu nikako da nariktam kako da prebacim da mi na prvom mjestu bude cd citac pa bi molio za malu pomoc ako moze idem strelicom na cd citac i kliknem enter ali nista se ne desava pa ako neko zna kako da rijesim ovo bio bi jako zahvalan hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji je laptop u pitanju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem pri podizanju sistema

maxdata pro 8100x

16 godina
neaktivan

neznam dali moze pomoci kad upalim laptop i ne diram nista prikaze prvu stranicu hp i onda prikaze stranicu na kojoj pise remove disks or other median press any key to restart i dalje nista se ne desava

16 godina
neaktivan
almir kaže...

neznam dali moze pomoci kad upalim laptop i ne diram nista prikaze prvu stranicu hp i onda prikaze stranicu na kojoj pise remove disks or other median press any key to restart i dalje nista se ne desava

izvinite nije hp nego maxdata ja sam pogrijesio sve me ovo izludilo vise znaci prikaze pocetnu stranicu maxdata i onda se pojavi ta druga stranica i to pise na njoj i dalje nista

16 godina
neaktivan

uspio sam da pokrenem instalaciju windowsa ali pri ucitavanju sistema dodje do 87% i dalje nece pokusao sam sa 20 razliciti sistema i nece i izbaci mi gresku stop : 0x00000050 i nece da instalira ni jdan sistem a kad sam ubacio windows 7 on nikako ne vidi hdd

16 godina
neaktivan
almir kaže...

ali pri ucitavanju sistema dodje do 87% i dalje nece pokusao sam sa 20 razliciti sistema i nece i izbaci mi gresku stop : 0x00000050 i nece da instalira ni jdan sistem

Googlaj da vidiš što znači taj error, možda disk ili ram memorija rade probleme.

16 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
almir kaže...

ali pri ucitavanju sistema dodje do 87% i dalje nece pokusao sam sa 20 razliciti sistema i nece i izbaci mi gresku stop : 0x00000050 i nece da instalira ni jdan sistem

Googlaj da vidiš što znači taj error, možda disk ili ram memorija rade probleme.

mjenjao sam i disk i ram opet isto i onda na pocetke se prikaze ntlrd mising

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice