Problem s particijama tvrdog diska

poruka: 33
|
čitano: 3.868
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam problem kad želim ući u jednu od 2 particije tvrdog diska na računalu. umjesto da mi ono uniđe u tvrdi disk ono meni pokaže kao da sam pokrenuo neku exe. datoteku (slika 1). što da sad radim? jedini moguči način da uniđem u tvrdi disk je da stisnem desni klik miša na ikonu od particije tog tvrdog diska i izaberem otvori..

slika 1 slika 1
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 9:57 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s particijama tvrdog diska

Meni ovo "miriši" na viruse i slične gadosti! Preskeniraj HD sa nekim AV. Update-uj prvo!

17 godina
neaktivan

Potraži na toj particiji datoteku autorun, to je sistemska datoteka pa ako već nemaš uključi opciju show hidden files and folders i makni hide protected operating system files, u folder opcijama. Otvori tu datoteku sa notepadom, u njoj bi ti trebalo pisati ime .exe datoteke koju traži svaki puta kada klikneš na tu particiju. Uglavnom, pošto je to hdd particija, slobodno obriši tu autorun datoteku. Resetiraj sustav, ako je opet tamo, znači da ti se još negdje nalazi, vjerojatno u win direktoriju, pa napravi search za tu .exe datoteku koja je navedena u autorun i obriši, u direktoriju koji je također naveden u autoran datoteci.

HP Compaq 8710w
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 10:43 (Pavo).
16 godina
Pavo kaže...

Potraži na toj particiji datoteku autorun, to je sistemska datoteka pa ako već nemaš uključi opciju show hidden files and folders i makni hide protected operating system files, u folder opcijama. Otvori tu datoteku sa notepadom, u njoj bi ti trebalo pisati ime .exe datoteke koju traži svaki puta kada klikneš na tu particiju. Uglavnom, pošto je to hdd particija, slobodno obriši tu autorun datoteku. Resetiraj sustav, ako je opet tamo, znači da ti se još negdje nalazi, vjerojatno u win direktoriju, pa napravi search za tu .exe datoteku koja je navedena u autorun i obriši, u direktoriju koji je također naveden u autoran datoteci.

ovo što je podcrtano mi neče ja stavim kvačicu tamo gdje treba stisnem primjeni i uredu ili samo uredu ono mi izađe i niš se nije dogodilo (slika 2)... ja isto mislim da je to neki virus, avira mi počela izbacivati nekog trojana da je našla al neznam kako da maknem te trojane s kompa...

edit: skeniro sam ga s avirom i ništa mi nije našao... čudno?

dali bi pomogao system restore

slika 2 slika 2
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 12:08 (system).
17 godina
neaktivan

Sistem restore ti tu neće pomoći. Moraš maknuti taj virus. Pročitaj što ti je Pavo napisao gore. Skeniraj još jednom sa avirom i reci koji su to točno trojanci.

16 godina
Whalter vT kaže...

Sistem restore ti tu neće pomoći. Moraš maknuti taj virus. Pročitaj što ti je Pavo napisao gore. Skeniraj još jednom sa avirom i reci koji su to točno trojanci.

ev sad su mi se počeli neki crni prozori pokazivati na ekranu mislim nešto kao kad pokreneš run pa cmd samo nemogu vidjeti što piše jer jako brzo prođe... ev idem sad ponovo skenirat pa javim

16 godina
neaktivan

ja bi tog trojanca ostavio u avirinoj karanteni i napao s ovim:

http://www.malwarebytes.org/ free version

pa čistio s ovim

http://www.malwarebytes.org/
free edition

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 12:48 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
seneka kaže...

ja bi tog trojanca ostavio u avirinoj karanteni i napao s ovim:

http://www.malwarebytes.org/ free version

pa čistio s ovim

http://www.malwarebytes.org/
free edition

meni nema pomoči... i avira i malwarebytes mi zablokiraju u pola scana i jedino pomaže restart... i još nešto više mi nepokaže onaj .exe datoteku kad želim uči u neku od particija nego mi sad kaže da nemože pronači tu .exe datoteku (slika 3)..

edit:

malo sam googlao što je to vshost.exe i vidio da ga prouzročio crv (WORM/Autorun.bns) a upravo mi avira javila da imam tog crva...

pitanje: kako da obrišem tog worma?

slika 3 slika 3
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 15:57 (system).
17 godina
neaktivan

Probaj se spustit u safe mod, onda napraviti search na tu datoteku, i sve što nađe ih obrisati. U normalnom modu ih vjerojatno ne možeš obrisati jer se učitavaju sa windowsima (startup), zato odi u safe mode. Ili sa glary utilites ili nekim takvim programom provjeri što ti se sve učitava na startupu i ako vidiš nešto sumnjivo, makni sa popisa, nakon toga resetiraj komp i obriši datoteke koje ti smetaju

HP Compaq 8710w
17 godina
neaktivan

Ako ništa drugo ne pomogne, napravi backup podataka pa reinstal windowsa.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quark kaže...

Slažem se, samo neka se uvjeri da se riješio tog crva, jer ako opet pokrene neku zaraženu datoteku koju je eventualno backupirao, opet je na početku...

HP Compaq 8710w
16 godina
Quark kaže...

a to mi i jedino preostaje al neznam ih instalirat morat če mi "opet" neko dolazit to sve napraviti ili ču morati dati 300 kn u obližnju trgovinu računalne tehnike da mi oni instaliraju... Plač

al dobro na greškama se uči...

edit: ionako nemam šta za back up jedino par slika i par pjesama

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 16:14 (system).
17 godina
neaktivan
Pavo kaže...
Quark kaže...

Slažem se, samo neka se uvjeri da se riješio tog crva, jer ako opet pokrene neku zaraženu datoteku koju je eventualno backupirao, opet je na početku...

Istina, neka skine neki komercijalni AV trial (BitDefender, NOD32...) i skenira sve, a tek nakon toga backup i reinstal.

16 godina
Quark kaže...
Pavo kaže...
Quark kaže...

Istina, neka skine neki komercijalni AV trial (BitDefender, NOD32...) i skenira sve, a tek nakon toga backup i reinstal.

sve je to super što vi govorite al meni se u pol scana i avira i malawerbytes itd... zablokiraju i moram napraviti restart dolje na kučištu

17 godina
neaktivan

onda makni ručno iz safe moda, kako sam ti objasnio već...

HP Compaq 8710w
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 16:20 (Pavo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
system kaže...
Quark kaže...

a to mi i jedino preostaje al neznam ih instalirat morat če mi "opet" neko dolazit to sve napraviti ili ču morati dati 300 kn u obližnju trgovinu računalne tehnike da mi oni instaliraju... Plač

al dobro na greškama se uči...

edit: ionako nemam šta za back up jedino par slika i par pjesama

Ako dopuštaš da ti neko naplati instalaciju Windowsa 300kn makar i sa programima nasamaren si. U većini servisa instalacija dođe 150 kn, sa programima oko 200 kn. A naravno možeš i sam, imaš gomilu tutorijala na netu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 16:22 (Quark).
17 godina
neaktivan

Ako nemaš ništa za izgubit onda formatiraj jednu i drugu particiju, ali sa fullformat ne sa quick.

Nakon toga ponovo instaliraš windowse i problem je riješen.

0 0 hvala 0
16 godina

SUPERAntiSpyware      pokusaj sa ovim ocistiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

meni nema pomoči... i avira i malwarebytes mi zablokiraju u pola scana i jedino pomaže restart... i još nešto više mi nepokaže onaj .exe datoteku kad želim uči u neku od particija nego mi sad kaže da nemože pronači tu .exe datoteku (slika 3)..

edit:

malo sam googlao što je to vshost.exe i vidio da ga prouzročio crv (WORM/Autorun.bns) a upravo mi avira javila da imam tog crva...

jel imaš glary registry repair?
http://www.glarysoft.com/rr.html  on je brz,možda uspije nešto napravit,pa  nakon toga uspiješ napravit kompletni scan s malwarebytesom i superantispywareom..(besplatan je)..

16 godina
seneka kaže...
system kaže...

edit:

jel imaš glary registry repair?
http://www.glarysoft.com/rr.html  on je brz,možda uspije nešto napravit,pa  nakon toga uspiješ napravit kompletni scan s malwarebytesom i superantispywareom..(besplatan je)..

imam taj program i napravio sam repair al opet ništa stalno zablokira u pol scana...

sad proučavam kako instalirati nove windowse... jer mislim da če mi to jedino pomoči

16 godina

uđi sefe mode sa F8 i pokusaj sa loast known god mode

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
system kaže...

imam taj program i napravio sam repair al opet ništa stalno zablokira u pol scana...

sad proučavam kako instalirati nove windowse... jer mislim da če mi to jedino pomoči

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/W32-Autorun-Worm-Removal.shtml

našao sam ovo na netu,možda pomogne

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 19:09 (seneka).
16 godina

ljudi odlučio sam napraviti reinstalaciju windowsa... sad trenuto imam windows xp professional ali nemam njegov cd, al zato imam cd od windows xp home edition al problem je u tome što bi ja ipak želio imati windows xp professional pa sam ga ja odlučio skinuti s neta... i skinuo sam ga u obliku iso. file... sad me zanima kako da taj iso. spržim na cd i s kojim programom da bude bootabilan... hvala (nadam se da neču pokupit kartona)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 22:45 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

poweriso

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

poweriso

a el bi mogao objasniti kako pomoču tog programa mogu to napraviti pošto nikad nisam koristio taj program i nikad nisam radio bootabilni cd...

čuo sam da je imgburn dobar skinio sam ga al se isto nekužim

16 godina

instaliras resetiras-tools-burn

vrlo jednostavno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

instaliras resetiras-tools-burn

vrlo jednostavno

neznam jel ovako al ja kad sam dva puta klikno na taj iso. file koji je windows xp professional ono je meni automatski pokrenuo poweriso i stavio stvari koje trebat pržiti. hoče li to valjati i ako hoče da brzinu prženja stavim na najmanju?

16 godina

ne tako

otvoris power iso zatim opciju tools,pa tatim opciju burn

pod image file pronajdes iso file odabers cd ili dvd i brzinu snimanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
system kaže...

Imam problem kad želim ući u jednu od 2 particije tvrdog diska na računalu. umjesto da mi ono uniđe u tvrdi disk ono meni pokaže kao da sam pokrenuo neku exe. datoteku (slika 1). što da sad radim? jedini moguči način da uniđem u tvrdi disk je da stisnem desni klik miša na ikonu od particije tog tvrdog diska i izaberem otvori..

http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Autorun-Eater.shtml

16 godina
zzz kaže...

ne tako

otvoris power iso zatim opciju tools,pa tatim opciju burn

pod image file pronajdes iso file odabers cd ili dvd i brzinu snimanja

e hvala sad sam skužio... hmm sad imam još jedno pitanje: koja je razlika između windows xp professional corporate edition i običnih windowsa xp professional jer ja imam onaj prvi na cd-u a želim si staviti na računalo onaj obični

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice