Imam problem kad želim ući u jednu od 2 particije tvrdog diska na računalu. umjesto da mi ono uniđe u tvrdi disk ono meni pokaže kao da sam pokrenuo neku exe. datoteku (slika 1). što da sad radim? jedini moguči način da uniđem u tvrdi disk je da stisnem desni klik miša na ikonu od particije tog tvrdog diska i izaberem otvori..
Meni ovo "miriši" na viruse i slične gadosti! Preskeniraj HD sa nekim AV. Update-uj prvo!
Potraži na toj particiji datoteku autorun, to je sistemska datoteka pa ako već nemaš uključi opciju show hidden files and folders i makni hide protected operating system files, u folder opcijama. Otvori tu datoteku sa notepadom, u njoj bi ti trebalo pisati ime .exe datoteke koju traži svaki puta kada klikneš na tu particiju. Uglavnom, pošto je to hdd particija, slobodno obriši tu autorun datoteku. Resetiraj sustav, ako je opet tamo, znači da ti se još negdje nalazi, vjerojatno u win direktoriju, pa napravi search za tu .exe datoteku koja je navedena u autorun i obriši, u direktoriju koji je također naveden u autoran datoteci.
Potraži na toj particiji datoteku autorun, to je sistemska datoteka pa ako već nemaš uključi opciju show hidden files and folders i makni hide protected operating system files, u folder opcijama. Otvori tu datoteku sa notepadom, u njoj bi ti trebalo pisati ime .exe datoteke koju traži svaki puta kada klikneš na tu particiju. Uglavnom, pošto je to hdd particija, slobodno obriši tu autorun datoteku. Resetiraj sustav, ako je opet tamo, znači da ti se još negdje nalazi, vjerojatno u win direktoriju, pa napravi search za tu .exe datoteku koja je navedena u autorun i obriši, u direktoriju koji je također naveden u autoran datoteci.
ovo što je podcrtano mi neče ja stavim kvačicu tamo gdje treba stisnem primjeni i uredu ili samo uredu ono mi izađe i niš se nije dogodilo (slika 2)... ja isto mislim da je to neki virus, avira mi počela izbacivati nekog trojana da je našla al neznam kako da maknem te trojane s kompa...
edit: skeniro sam ga s avirom i ništa mi nije našao... čudno?
dali bi pomogao system restore
Sistem restore ti tu neće pomoći. Moraš maknuti taj virus. Pročitaj što ti je Pavo napisao gore. Skeniraj još jednom sa avirom i reci koji su to točno trojanci.
Sistem restore ti tu neće pomoći. Moraš maknuti taj virus. Pročitaj što ti je Pavo napisao gore. Skeniraj još jednom sa avirom i reci koji su to točno trojanci.
ev sad su mi se počeli neki crni prozori pokazivati na ekranu mislim nešto kao kad pokreneš run pa cmd samo nemogu vidjeti što piše jer jako brzo prođe... ev idem sad ponovo skenirat pa javim
ja bi tog trojanca ostavio u avirinoj karanteni i napao s ovim:
http://www.malwarebytes.org/ free version
pa čistio s ovim
http://www.malwarebytes.org/ free edition
ja bi tog trojanca ostavio u avirinoj karanteni i napao s ovim:
http://www.malwarebytes.org/ free version
pa čistio s ovim
http://www.malwarebytes.org/ free edition
meni nema pomoči... i avira i malwarebytes mi zablokiraju u pola scana i jedino pomaže restart... i još nešto više mi nepokaže onaj .exe datoteku kad želim uči u neku od particija nego mi sad kaže da nemože pronači tu .exe datoteku (slika 3)..
edit:
malo sam googlao što je to vshost.exe i vidio da ga prouzročio crv (WORM/Autorun.bns) a upravo mi avira javila da imam tog crva...
pitanje: kako da obrišem tog worma?
Probaj se spustit u safe mod, onda napraviti search na tu datoteku, i sve što nađe ih obrisati. U normalnom modu ih vjerojatno ne možeš obrisati jer se učitavaju sa windowsima (startup), zato odi u safe mode. Ili sa glary utilites ili nekim takvim programom provjeri što ti se sve učitava na startupu i ako vidiš nešto sumnjivo, makni sa popisa, nakon toga resetiraj komp i obriši datoteke koje ti smetaju
Ako ništa drugo ne pomogne, napravi backup podataka pa reinstal windowsa.
Slažem se, samo neka se uvjeri da se riješio tog crva, jer ako opet pokrene neku zaraženu datoteku koju je eventualno backupirao, opet je na početku...
a to mi i jedino preostaje al neznam ih instalirat morat če mi "opet" neko dolazit to sve napraviti ili ču morati dati 300 kn u obližnju trgovinu računalne tehnike da mi oni instaliraju...
al dobro na greškama se uči...
edit: ionako nemam šta za back up jedino par slika i par pjesama
Slažem se, samo neka se uvjeri da se riješio tog crva, jer ako opet pokrene neku zaraženu datoteku koju je eventualno backupirao, opet je na početku...
Istina, neka skine neki komercijalni AV trial (BitDefender, NOD32...) i skenira sve, a tek nakon toga backup i reinstal.
Istina, neka skine neki komercijalni AV trial (BitDefender, NOD32...) i skenira sve, a tek nakon toga backup i reinstal.
sve je to super što vi govorite al meni se u pol scana i avira i malawerbytes itd... zablokiraju i moram napraviti restart dolje na kučištu
onda makni ručno iz safe moda, kako sam ti objasnio već...
a to mi i jedino preostaje al neznam ih instalirat morat če mi "opet" neko dolazit to sve napraviti ili ču morati dati 300 kn u obližnju trgovinu računalne tehnike da mi oni instaliraju...
al dobro na greškama se uči...
edit: ionako nemam šta za back up jedino par slika i par pjesama
Ako dopuštaš da ti neko naplati instalaciju Windowsa 300kn makar i sa programima nasamaren si. U većini servisa instalacija dođe 150 kn, sa programima oko 200 kn. A naravno možeš i sam, imaš gomilu tutorijala na netu.
Ako nemaš ništa za izgubit onda formatiraj jednu i drugu particiju, ali sa fullformat ne sa quick.
Nakon toga ponovo instaliraš windowse i problem je riješen.
SUPERAntiSpyware pokusaj sa ovim ocistiti
meni nema pomoči... i avira i malwarebytes mi zablokiraju u pola scana i jedino pomaže restart... i još nešto više mi nepokaže onaj .exe datoteku kad želim uči u neku od particija nego mi sad kaže da nemože pronači tu .exe datoteku (slika 3)..
edit:
malo sam googlao što je to vshost.exe i vidio da ga prouzročio crv (WORM/Autorun.bns) a upravo mi avira javila da imam tog crva...
jel imaš glary registry repair?
http://www.glarysoft.com/rr.html on je brz,možda uspije nešto napravit,pa nakon toga uspiješ napravit kompletni scan s malwarebytesom i superantispywareom..(besplatan je)..
edit:
jel imaš glary registry repair?
http://www.glarysoft.com/rr.html on je brz,možda uspije nešto napravit,pa nakon toga uspiješ napravit kompletni scan s malwarebytesom i superantispywareom..(besplatan je)..
imam taj program i napravio sam repair al opet ništa stalno zablokira u pol scana...
sad proučavam kako instalirati nove windowse... jer mislim da če mi to jedino pomoči
uđi sefe mode sa F8 i pokusaj sa loast known god mode
imam taj program i napravio sam repair al opet ništa stalno zablokira u pol scana...
sad proučavam kako instalirati nove windowse... jer mislim da če mi to jedino pomoči
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/W32-Autorun-Worm-Removal.shtml
našao sam ovo na netu,možda pomogne
ljudi odlučio sam napraviti reinstalaciju windowsa... sad trenuto imam windows xp professional ali nemam njegov cd, al zato imam cd od windows xp home edition al problem je u tome što bi ja ipak želio imati windows xp professional pa sam ga ja odlučio skinuti s neta... i skinuo sam ga u obliku iso. file... sad me zanima kako da taj iso. spržim na cd i s kojim programom da bude bootabilan... hvala (nadam se da neču pokupit kartona)
poweriso
poweriso
a el bi mogao objasniti kako pomoču tog programa mogu to napraviti pošto nikad nisam koristio taj program i nikad nisam radio bootabilni cd...
čuo sam da je imgburn dobar skinio sam ga al se isto nekužim
instaliras resetiras-tools-burn
vrlo jednostavno
instaliras resetiras-tools-burn
vrlo jednostavno
neznam jel ovako al ja kad sam dva puta klikno na taj iso. file koji je windows xp professional ono je meni automatski pokrenuo poweriso i stavio stvari koje trebat pržiti. hoče li to valjati i ako hoče da brzinu prženja stavim na najmanju?
ne tako
otvoris power iso zatim opciju tools,pa tatim opciju burn
pod image file pronajdes iso file odabers cd ili dvd i brzinu snimanja
Imam problem kad želim ući u jednu od 2 particije tvrdog diska na računalu. umjesto da mi ono uniđe u tvrdi disk ono meni pokaže kao da sam pokrenuo neku exe. datoteku (slika 1). što da sad radim? jedini moguči način da uniđem u tvrdi disk je da stisnem desni klik miša na ikonu od particije tog tvrdog diska i izaberem otvori..
http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/Autorun-Eater.shtml
ne tako
otvoris power iso zatim opciju tools,pa tatim opciju burn
pod image file pronajdes iso file odabers cd ili dvd i brzinu snimanja
e hvala sad sam skužio... hmm sad imam još jedno pitanje: koja je razlika između windows xp professional corporate edition i običnih windowsa xp professional jer ja imam onaj prvi na cd-u a želim si staviti na računalo onaj obični