Dobar dan. Nabavio sam novi komp i od prvog dana imam probleme. Evo o čemu se radi:
Prilikom slušanja neke radio stanice ili youtube kada pređem na drugi tab u chromeu (isto je i sa drugim web preglednicima) ili kad minimiziram pa maximiziram chrome (uzastopno nekoliko puta) dogodi se ovo:
https://vimeo.com/245581086 (dok sam ovo snimao stalno sam radio minimiziranje/maksimiziranje chrome-a da isprovociram ovaj zvuk).
Prvo sam mislio da je problem zvuk ali kad se to dogodilo dok sam gledao film preko kompa i slika je na sekund zapela i tad se zvuk iskrivi (kao na videu iznad).
Mjenjani su driveri, najnoviji, pa opet tvornički, paljena i gašena digital audio device i bude dobro taj dan. Već sljedeći opet po starom.
Zadnje je promjenjena grafička - opet isto.
Sad će se mjenjati i matična al nekako opet se bojim da neće bit dobro.
Komp je spojen sa tv-om preko hdmi kabela (probao sam izmjeniti drugi hdmi-isto, stavio kraći hdmi -isto), a na komp je spojen preko dvi.
Zvučnici isto nisu, jer kad spojim slušalice u njima bude isti zvuk, a i stavljao sam druge zvučnike za probu - isti rezultat.
Sa starim kompom koji je na xp sve radi, ali ovaj novi win 10 nikako.
Ovo je u kompu:
1 x Procesor Intel Pentium G4600
1 x ASRock H110M-DGS, s.1151
1 x MSI GF GTX 1030 2GH OC, 2GB GDDR5, DX12
1 x Kingston SSD 120GB A400 SATA3 2.5 SSD (7mm height)
1 x Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5"
1 x Fortron Hexa+ 400W, 80+
Jedino što je smetnje smanjivalo značajno je kada u postavkama nvidie isključim drugi ekran (tv) ili ako fizički isključim hdmi iz kompa (do kabela nije jer sam isprobao 2 nova od 5 i 3 m bez poboljšanja).
E da, rađena je i reinstalacija windowsa, pogađate bez poboljšanja.