Problem s instalacijom windowsa xp na hp 6820s

poruka: 12
|
čitano: 3.642
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako.

Kupio sam laptop i dobio instaliranu vistu basic. Kasnije sam stavio Windows 7, ali sam na kraju ipak odlučio vratiti xp(last xp). 

E sad. U biosu sam isključio sata native i instalacija krene u redu sve do onog djela kad formatiram disk, komp si skopira kaj mu treba s dvd-a i PRVI PUT tijekom instalacije se resetira. Kad se ponovno počinje dizati on ili ponovno boot-a dvd ili mi se pojavi crni ekran i u gornjem lijevom kutu mi blinka crtica.

Molim za pomoć.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 19:52 (Nix666).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi na 'Boot from Hard' u BIOS-u.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesam. Bilo je isto. Kad stavljam Vistu sve je u redu, a xp šteka. Probao sam Last xp, xp s integriranim driverima i xp sa isključenim sata native.U biosu imam prvih 7 boot uređaja za postaviti. Možda je u tome problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 9:19 (Nix666).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jesi li probao instalirati "klasičnu" verziju  Win XP SP2 ?

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom windowsa xp na hp 6820s

XP ne voli tvoj kontroler. Potrazi SATA drivere i sleapstreamaj drivere sa nLite-om.

Zasto ne Vista? Vista bolje barata sa baterijom od XP-a..ali ipak   to je tvoja zelja. Idi na HP i trazi drivere

(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
16 godina
neaktivan

Baterija mi nije toliko bitna jer sam stalno priključen. Vista mi ne odgovara jer mi neki programi prestanu raditi prije nego što su počeli. PROBAO SAM INSTALIRATI KLASIČNI XP, XP SA INTEGRIRANIM SATA DRIVERIMA I LAST XP.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U redu.

Onda probaj na ovaj način:

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1187882

Model laptopa je isti, a opisuje se instalacija Win XP SP2.

Iako je na engleskom nije problem za skapirat.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
16 godina

-grešku si napravio s isključivanjem i 'last' XP om (pitanje koji driver ima a koji je na laptopu..).

-jedno ili drugo.

Savjet, u biosu ATA i normalna verzija XPa, jer slipstrimane verzije rade na određenoj kombinaciji jer su 'nešto-nepotrebno' izbacili.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći. Uspio sam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

Hvala na pomoći. Uspio sam.

Kako? Sta si uradio?

Spodeli
"Kupimo si robote da nema više rabote kome robot radi ne boji se gladi" Monteniggers-Robot
16 godina
neaktivan

U biosu sam sata native stavio na disable.

IMAM JOŠ JEDNO PITANJE. KAKO MOGU OPET UKLJUČITI SATA NATIVE, A DA MI RADI. PROBAO SAM STAVITI NA ENABLE ALI MI SE RESETIRA KOD PODIZANJA.

0 0 hvala 0
16 godina
Nix666 kaže...

U biosu sam sata native stavio na disable.

IMAM JOŠ JEDNO PITANJE. KAKO MOGU OPET UKLJUČITI SATA NATIVE, A DA MI RADI. PROBAO SAM STAVITI NA ENABLE ALI MI SE RESETIRA KOD PODIZANJA.

-prije enabliranja moraš 'forsirano' instalirati sata drivere, u hardware manageru, update (jer instal nebi ništa napravio).. browsaš do raspakiranog drivera za chipset, windowsi će se 'buniti' ali ignoriraj. Nakon tog, restart i u biosu promijeni na sata.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice