Problem u igri - pad frameratea nakon 10 min igre

poruka: 7
|
čitano: 2.076
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle ovakva je situacija. Igram Batman: Arkham Asylum na laptopu (http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-M50V-Notebook.14148.0.html) i otprilike svakih 10 min dobijem nevjerojatan pad framerate-a. Govorim o slideshowu koji traje cca 2 min nakon čega se igra normalno nastavi. Sasvim je svejedno o kakvim video postavkama se radi - probao sam i max i medium - rezultat je isti. Ovo se događa bez obzira bila igra pauzirana ili ne. Koliko se sjećam, kada je igra izašla, nisam imao takvih problema.

Je li problem u softveru? Već dugo nisam formatirao diskove, ali koristim CCleaner, TuneUp i sl. kako bih ga držao u kako-tako dobrom stanju. Je li možda problem u pregrijavanju? Laptop mi se tijekom igranja dosta zagrije, no opet mi se čini da je daleko od nekakve kritične točke. Jel može biti problem sa zvukom? Nakon instalacije sam dobio upozorenje kako zna biti problema sa RealTek zvučnim karticama pa možda u tom grmu leži zec...

U svakom slučaju, zanima me rješenje problema.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Vjerojatno ti se pregrijava laptop pa automatski spusta performanse da se spasi od pregrijavanja.

Provjeri temperature!

A u drugim igraam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 0:13 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo nakon još malo igranja, čini mi se da je ipak problem u pregrijavanju. Jel postoji neko rješenje?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Problem u igri - pad frameratea nakon 10 min i
newbie kaže...

Evo nakon još malo igranja, čini mi se da je ipak problem u pregrijavanju. Jel postoji neko rješenje?

Daj nekome da ti ocisti od prašine unutrašnjost ako sam ne znas.

18 godina
neaktivan

Prije nego prioniš čišćenju unutrašnjosti, mjenjanju paste itd. itd. provjeri kako i di držiš laptop. Pogledaj rupe na kućištu za ventilator. Da li je na dnu ili sa strane i da li ima dovoljno zraka, odnosno da li si slučajno pokrio ulaze- izlaze zraka. 

Izvadi laptop vani i igraj se na svježem zimskom zraku, ili još bolje ugasi grijanje i otvori prozor. Problem riješen {#}

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem u igri - pad frameratea nakon 10 min i
daseparo kaže...

Prije nego prioniš čišćenju unutrašnjosti, mjenjanju paste itd. itd. provjeri kako i di držiš laptop. Pogledaj rupe na kućištu za ventilator. Da li je na dnu ili sa strane i da li ima dovoljno zraka, odnosno da li si slučajno pokrio ulaze- izlaze zraka. 

Izvadi laptop vani i igraj se na svježem zimskom zraku, ili još bolje ugasi grijanje i otvori prozor. Problem riješen {#}

Sve su to polovicna rjesenja, a i manje od toga!

Potrebno mu je jedno dobro ispuhivanje od prasine, a i promjena termalne je dobrodosla, ali nije nuzno.

Ofc.
18 godina
neaktivan

Nisu to polovična rješenja već prva stvar koju radiš. Forumašu treba objasniti da prvo pogleda najednostavije stvari i da tek ako one ne upalu krene na otvaranje laptopa i mjenjanje paste itd itd, tj na poslove koje se najmanje 95% ljudi neće usuditit sami napraviti, već daju to drugome. 

A onaj ostatak je zajebancija ako nisi shvatio.

I btw kako ti znaš da to nije možda novi laptop. 

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 9:49 (daseparo).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice