Problem sa brzinom računala

poruka: 12
|
čitano: 1.659
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima

najprije molim vas nemojte me svi ubit i zaklat ako vec postoji ovakva ili slicna tema.
Unaprijed se ispricavam ako sam pogrijesio.

Da prijeđem na stvar.

Dakle imam ovaj svoj kompjuter... nije nesto i dosta je star ali u zadnje vrijeme je uzasno spor ... tesko ucitava stranice na netu(chrome), dok pisem poruku na fb on ne ispisuje kad ja stisnem i sl ...

Također neke igrice trokavaju (cs source, lol) koje sam prije bez problema vrtio.

Jucer sam pobrisao sve nepotrebne programe koje sam smatarao da mi ga usporavaju ali i dalje on nije nista brzi.

Također prije sam ga uvijek gasio na ''Sleep'' ali ako ga sada ugasim u roku 5 min on se upali i radi (nisu problemi s paljenjem misom i sl ....)
Kraj ikonice ''Shut Down''  stoji mi žuti štit sa usličnikom. Kada primaknem mis na ikonicu piše''install updates and then shut down computer'' ali to vec stoji cca 3 mjeseca.

Naravno očistio sam ga i od virusa(avast i avg)
Neznam što da radim da ga vratim na staro....

Ima li itko kakav savijet?

Hvala, Antisa.

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozda se pregrijava procesor, mozda se nakupilo puno prasine... Pogledaj temperature s HWMonitorom i ocisti hladnjak i ventilatore

Ako to ne pomogne, skeniraj komp antivirusom, spywareom, etc...

Ako ni to ne pomogne onda problem vjerojatno lezi u samom hardveru

EUNE: Kaíer
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 22:48 (xKaiseRx).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa brzinom računala

Koje komponente?

Koji OS?

Sta kaze "Task manager"; koji proces trosi najviše CPU-a?

Koliko ti je rama zauzeto?

Da li imas koji addon/plugin u browseru?

http://www.winblogs.net
14 godina
neaktivan
Alesandro kaže...

Koje komponente?

Koji OS?

Sta kaze "Task manager"; koji proces trosi najviše CPU-a?

Koliko ti je rama zauzeto?

Da li imas koji addon/plugin u browseru?

komponente: intel pentium d 915

mbo intel 945gnt

graficka 512 mb ddr 2 (neznan tocno koja je  al neka radeon)

napajanje lc power 500w

hdd 250 gb seagate za sistem i hitachi 500gb za pohranu (na 500 gb drzin samo neke filmove)

ram 2 gb

os windows 7 

evo upaljen google chrome sa 3 kratice 1,37 mi koristi rama ,a cpu usage 10-15%

moram napomeniti da san u upravlajckoj ploci namistija da svu snagu daje u performance  tako da mi prozori nisu u plavoj boji isl nego sve je old school....

addon/plugin nemam sve sam to pobrisao ... 

eto .. ugl znan i sam da je s ovon konfiguracijom malo teze tjerati  neke igrice i sl ali priej je to bez problema radio ...

sto se tice temperature procesora,da li ona moze utjecati na brzinu rada racunala odnosno na performance?

btw mjesečno računalo ispušem sa zračnim kompresorom

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
17 godina
Najlakse ti je spremiti podatke i na novo install napraviti. Pogledaj si malo temperature sa hwmonitorom.
Iako je stari hardwer trebao bi raditi bez problema za neke starije igre. Nebi skodilo da nadjes jos jedan modul od 2gb rama
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan

Osim formatiranja i čiste instalacije Windowsa preporučujem za taj procesor i 2 gb rama da se koristi neki drugi browser tipa VivaldiOpera.

Chrome je postao zahtjevan i kod mene pravi probleme i kompjuter počinje štekati na uredskom pc s dual core celeronom i 2 gb rama. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina

još kažeš da si čistio sa avast i avg antivirusima pa ako su instalirani imaš ukupno 3 sa win defenderom

...dodao bi da PC očistiš još sa CCleanerom  i registre isto..... i pogledaš sa njim što se sve diže pri starup-u pa nepotrebno staviš "disable"  (ako neznaš što , kopiraj ovdje).

Kod sebe ja uz to odradim clean sa ADWcleaner i sa Malwerbyte.

Čišćenje prašine sa hladnjaka procesora grafe i napajanja obavezno , pogotovo jer će ovih dana ugrijati i što kolega boxer reče nebi bilo loše nać još 2Gb RAM-a.

14 godina
neaktivan

Hmm u redu hvala na savijetima ....

Evo temperature, što mislite;

linkić

Edit; lik koji mi je instalira windowse mi je instali 3 antivirusa ... avast avg i neki anti malware ..sada iman samo avast ... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 21:56 (ante5656).

0 0 hvala 0
17 godina
Temperature su katastrofa, a sta se tice lika nema pojma. Kupi pastu i promijeni jer ocito je da je neki vrag s coolerom jer ne mogu biti takve temperature ako je pravilno montiran i ima paste. Izgubit ces pun klinac vremena dok pogledas sve te programe sta imas i jer se neki virus ili malware zavukao. Danas nije neki problem instalirati windows i ako to nisi nikad radio, imas tutoriala po netu koliko zelis, kod novijih windowsa prakticki nemas sta zeznut, a ti imas jos intelovu plocu za koju ce najvjerojatnije windows sam potegnut drivere za chipset.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Slika ti vise nije dostupna. Po reakciji kolege iznad predpostavljam da su vjerojatno užasne. Kako je već rekao, uzmi pastu, skini cooler, fino očisti procesor i cooler od ostatka paste, nanesi jedno zrno na sredinu procesora, namonitiraj cooler nazad i pogledaj dali je dobro sjeo pa vidi onda kakve su temperature. Što se antivirusa tiče to je idiotarija. Bolje ne imati antivirus nego staviti 3. Instaliraj si samo Avast i mirna bosna. Što se Windowsa tiče to je stvarno jednostavno, pogotovo sa Win7/8/10. Doslovno 90% instalacije je klikanje "next" i ispunjavanje podataka koje zna i dijete od 10 godina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 11:26 (ibme74).
14 godina
neaktivan

Temperature proca su u maxu bile do 99* a min 68*. U ponedjeljak mijenjam pastu jer je ovi tjedan nisam stigao kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 11:36 (ante5656).
16 godina
ante5656 kaže...

Temperature proca su u maxu bile do 99* a min 68*. U ponedjeljak mijenjam pastu jer je ovi tjedan nisam stigao kupiti.

- pasta je u ovakvom slučaju sporedna (normalno hlađenje daje razliku 5c), ovo je previše, rješavaj odmah. Počistiti i vidjeti razliku.

... hladnjak ne leži dobro, voltaža, kvar VRMa.. nešto. + odgovarajući driver i powermanagment u OSu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice