Prebacivanje AHCI u IDE

poruka: 51
|
čitano: 8.834
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Prebacivanje AHCI u IDE
mp9 kaže...

Iskreno, nisam ga ispitao jer nemam gdje, imam svoj laptop i preko njega ga nemogu ispitati, a sa vremenom sam u banani inace... 

Sada spojim drugi hard, dobijem ovo... 

(nisam nikakv znalac, ali win znam podici i neke stvarcice, ali ubiti ce me ovo racunalo)

E vidiš ,zato postoje stvari kao što je Hirens BootCD ili neki Linux LiveCD ,što je još ihush spominjao ,ali ti očito nisi to ni pročitao.

A to su ''Must have'' alati za svakog IT majstora. {#}

Skineš ,spržiš ,bootaš PC s njim i onda se vidi jeli disk čemu ili nije.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
moderator

Diskovi su možda posve u redu - ispitaj memoriju programom memtest86+. Napomena: nema smisla testirati diskove prije nego se testira radna memorija (RAM), jer disk može ispasti prividno neispravan zbog neispravnog RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 1:52 (mbaksa).
14 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE

roblem mi je sve to ispitivanje kada nemam drugo racunalo, a na ovome su particije pobrisane i diskovi formatirani... Ne znam kada cu to uspjet rijesiti kada je takva situacija...

0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...
mp9 kaže...

Iskreno, nisam ga ispitao jer nemam gdje, imam svoj laptop i preko njega ga nemogu ispitati, a sa vremenom sam u banani inace... 

Sada spojim drugi hard, dobijem ovo... 

(nisam nikakv znalac, ali win znam podici i neke stvarcice, ali ubiti ce me ovo racunalo)

E vidiš ,zato postoje stvari kao što je Hirens BootCD ili neki Linux LiveCD ,što je još ihush spominjao ,ali ti očito nisi to ni pročitao.

A to su ''Must have'' alati za svakog IT majstora. {#}

Skineš ,spržiš ,bootaš PC s njim i onda se vidi jeli disk čemu ili nije.

Sve ti je ovdje rečeno....

17 godina
moderator
mp9 kaže...

roblem mi je sve to ispitivanje kada nemam drugo racunalo, a na ovome su particije pobrisane i diskovi formatirani... Ne znam kada cu to uspjet rijesiti kada je takva situacija...

Za testiranje memorije ti drugo računalo ni ne treba, osim za izradu CD-a s memtestom86+. Drugo računalo ti treba i za izradu CD-ova koje je kizo naveo. Dakle, nije da disk moraš vaditi i stavljati u drugo računalo.

Ako nemaš nikakvo računalo na kojem bi mogao snimiti par CD-ova ili nemaš prijatelja koji bi ti to mogli snimiti, onda si došao pred zid, zar ne?

14 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE

Hvala Bogu, JOS nisam pred zid dosao, kada uhvatim vremena cu to rijesiti (kroz par dana)! Hvala Vam svima na pomoci...

0 0 hvala 0
16 godina
mp9 kaže...

- zato postoje CDi kao Hirens, sa svim potrebnim alatima... to ne znači da se time može popraviti, nego samo otkriti što je neispravno (i tad zamijeniti). Ponekad nema drugog rješenja nego zamijeniti neku komponentu nakon čega (možda) PC proradi. (ako je problem MBO-CPU-RAM jer su to tri komponente koje moraju biti ispravne za bilo što dalje. MemTest bi samo potvrdio ili eliminirao RAM).

- ni jedan posao ne može se obaviti bez alata i znanja. (pod alat se podrazumijeva i software kao i ispravan install-OSa.)

- za sad je (još uvijek, dok ne zaključimo drugačije) najvjerojatnije rješenje clean install s 'pravog' CDa... ako za vrijeme instalacije opet izbaci neku grešku, brzo resetiraj i uđi u BIOS, pogledaj temperature. Ovisno dali će uopće htjeti rebootati, dali će HDD biti prepoznat u BIOSu i samim temperaturama/voltažama... možda se tad nešto otkrije.

-btw, probleme može izazivati i bilo što 'sporednog' npr tipkovnica-miš, VGA (nije sporedna, ali je dodatak ovisno samo dali je onboard ili dodatna), kao i kabel za disk (jer je jedna od prvih poruka stanja diskova bila takava). SVE MORA BITI ISPRAVNO da bi PC radio. Install mora detektrirati HW i tad dođe do problema... (naravno, 'pravi install' možda nebi imao taj problem.. možda bi..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE

Da li je moguće da mi stopira instalaciju windowsa zbog neispravne zvucne kartice!???

0 0 hvala 0
16 godina
mp9 kaže...

Da li je moguće da mi stopira instalaciju windowsa zbog neispravne zvucne kartice!???

Sve je moguće ,ali ,bez konkretnijeg pitanja ,ne može se ni odgovoriti!

Naprimjer ,''šta ti kaže mašina'' ,koji error je u pitanju?

Barem stavi neku sliku.

I kad postaviš neko pitanje ,a hitno trebaš odgovor ,nemoj opet doći preksutra na forum!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 18:20 (kizo2703).
17 godina
moderator
mp9 kaže...

Svašta je moguće. Nije vjerojatno, ali je moguće. Izvadi ju van pa probaj ponovno. BTW jesi provjerio memoriju programom memtest86+?

16 godina
mp9 kaže...

-ne. (tek da dam drugačiji odgovor od gornja dva..).

16 godina
ihush kaže...

{#}

16 godina
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

{#}

ma da. za valjat se... ali to je recimo točnije od vas dvojice koji ste možda-ili moguće.. ovo je decidirani ne. (jer bi morala biti gadna kombinacija perifernog HWa koji blokira install a da istovremeno PC može upaliti.. to nije tip greške/posljedica koji je javlja pod audio.. tako da osim ako je lik koji od 1:10000000000 pogodi baš taj jedan.. tad mora biti NE.

-važniji kriterij za ne na to pitanje, zaboravlja se SATA driver? Što je iduće pitanje, tipkovnica ili monitor?

NE. {#}

17 godina
moderator
ihush kaže...
ma da. za valjat se... ali to je recimo točnije od vas dvojice koji ste možda-ili moguće.. ovo je decidirani ne.

Ne znam kolika konkretno je vjerojatnost kod kize, no uoči da sam ja napisao da nije vjerojatno (i da si ti prvo napisao decidirani ne, ali poslije ipak malo ublažio). Mogućnost ostavljam zato jer ta mogućnost postoji (ma koliko mala bila), te zato jer sam pretpostavio da ima razloga postaviti to pitanje (iako sam se vjerojatno opet zeznuo u tome što pretpostavljam da postavlja opravdana pitanja).

ihush kaže...
Što je iduće pitanje, tipkovnica ili monitor?{#}

Podloga za miš. {#}

16 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE
zna li mi ko reći može li se na HP 630 prebaciti AHCI u IDE mod?
ja u BIOS-u ne vidim tu mogućnost

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
nibleri kaže...
zna li mi ko reći može li se na HP 630 prebaciti AHCI u IDE mod?

Zašto?

16 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE
ma nece mi HDD regenerator u AHCI modu

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
nibleri kaže...
ma nece mi HDD regenerator u AHCI modu

Ako je došlo do toga da misliš da ti treba HDD regenerator, znači da ti je disk u ozbiljnim problemima - izvuci podatke s njega preko drugog računala i riješi ga se (kupi novi disk). Štoviše - ako pokušavaš izvući podatke s tog diska, onda ne koristi nikakve programe za "popravak" diska prije nego li si na sigurno (na drugi disk ili medij) iskopirao sve što želiš sačuvati, jer bi u konačnici od HDD regeneratora mogao imati više štete nego koristi.

Takav disk ti inače više neće biti siguran za korištenje, ma koliko god ga ti "popravio" HDD regeneratorom.

Inače, koliko vidim, HDD regenerator radi i u AHCI modu, samo što radi sporije nego u IDE modu. Ako ti ne radi, onda ti je disk stvarno u lošem stanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 15:28 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
Prebacivanje AHCI u IDE
restartuje mi se laptop ponekad pa reko da ga pregledam
nanovo sam instalirala win7 i ram sam testirala

a HDD regenerator 1,71 mi kaže da je neke greške moguće popraviti samo u IDE modu

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Koje konkretno greške su u pitanju? Što kaže HD Tune - benchmark, error scan? Kakvi su ti Health/SMART parametri? Stavi ovdje screenshotove.

16 godina
nibleri kaže...
restartuje mi se laptop ponekad pa reko da ga pregledam
nanovo sam instalirala win7 i ram sam testirala

a HDD regenerator 1,71 mi kaže da je neke greške moguće popraviti samo u IDE modu

-ignoriraj regenerator (i ostale čarobnjake..). Ako postoje bad sektori ostavi ih, jer su bad. Regen radi upravo suprotno neispravno pokušava iskoristiti i time opet imaš problem je je ipak kvar.. bolje je ostaviti te sektore-clustere označene kao bad i tad možda disk radi... ali jednom če ipak crknuti.

dakle, običan format, suprotno od regen, označi što više sektora kao bad (sigurniji si i zanemarivo mali gubitak kapaciteta u MB). Čak kad je previše u nizu, napraviš particiju na tom dijelu i isključiš/sakriješ ju. Tad možda radi, jer na kraju to je ipak neispravan disk (minsko polje) i kvar se širi..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice