Page fault in nonpaged area (BSOD) help

poruka: 8
|
čitano: 4.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

'Vecer ljudi,treba mi mala pomoc ako je ikako moguce.

Jucer navecer sam isao ugasiti kompjuter (instaliran windows 7 prof. 64bit)  i dosao mi je ovaj BSOD iz naslova.

Restartao sam komp,i opet dobio isto i nisam mogao bootat windowse.

Nakon toga sam pokusao ici u safe mode,ista stvar,poslje windows 7 logo-a BSOD.... Onda sam pokusao last known conf. i sve ostale odreda do reda ... Ali,uvijek ista prica,windows logo i crash -.-"

Pokusao sam izvadit RaM (imam samo 1 keks 4 gb.) i promijenit uture,sve sam ocistio etc. Uvijek isto i nakon toga.

Nakon ovoga sam skinuo Ubuntu stavio ga s laptopa na USB i probao bootat na kompu.

Napokon sam dobio znakove zivota ! Linux radi bez problema,mogu ic na net,radit sta hocu,imam pristup HDD-u i vidim fileove (normalno nemogu nis pokrenut u Linuxu)

Napravio sam i memtest86 i nisam dobio nikakve errore.

Posto linux radi ne ostaje nista doli,software ....

Sad jeli mogu nekako bootat windowse i vidjet o cemu se radi ( sumnjam na drivere ili bad sectore na hddu,zato jer ja ne vidim sta bi drugo moglo biti ),ikako ? Stvarno nebi htjeo da reinstaliram windowse ako je to ikako moguce,imam vazne file-ove na Hdd-u a nemam ih gdje backup-at

Pa evo,ako itko zna sto bi jos mogao napraviti neka javi.

Samo da jos napomenem,kompjuter je prakticki nov,kupljen u 1. mjesecu ove godine iz Portia :D

Hvala unaprijed,nadam se da se ovo moze nekako rijesit :/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se tako bsodao kada sam otkljucao proc bez da sam puno podesavao. Morao sam tocno pogodit sto mu pase i onda nema bsoda.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Page fault in nonpaged area (BSOD) help

Problem je u tome,sto ja nisam nista dirao prije ovog crasha.

Jedino sto sam radio na kompjuteru sam igrao LoL i surfao na netu :/ .

18 godina
neaktivan
Lac95 kaže...

Problem je u tome,sto ja nisam nista dirao prije ovog crasha.

Jedino sto sam radio na kompjuteru sam igrao LoL i surfao na netu :/ .

Testiraj memoriju (Memtest 86+) jesi li probao System Restore ili Last Known Good Configuration (F8)

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
14 godina
Sve sam to vec napravio ... Memtest86 dode bez errora,100% pass (napravio sam to na linuxu) I da,probao sam bootat sa svim mogucim nacinima (F8) Jedino sto mislim da mi je ostalo je da preko linuxa napravim hdd check,samo neznam jeli postoji program kakav za linux sa kojim to mogu napravit (provjera za bad sectore etc.) Ima jos kakvih ideja ?
16 godina
neaktivan

Napravi prvo CLEAR CMOS jer meni se identican bsod javljao nakon otkljucavanja i premale voltaze. Vrati sve na pocetne postavke.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ne znam za linux, ali znam da ima HDtune na hirens boot cd-u.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

I ja sam isto imao problem sa time, pogledaj na ovu stranicu i isprobaj šta piše tamo. Znam da je tema dosta stara, ali bolje ikad nego nikad. :P

http://ohonei.hubpages.com/hub/What-Is-Page-Fault-in-Nonpaged-Area

CPU: 1090T CPU cooler: CM 612S MB: ASUS M5A78L LE RAM: Corsair 2X2GB @ 1600MHz XMS3 Classic Heatspreaders PSU: Corsair GS600 GPU: AMD Sapphire HD 6870 1GB DDR5 900MHz HDD: Hitachi 500GB PC casin
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice