Laptop se smrzava

poruka: 8
|
čitano: 4.668
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
laptop se smrzava [riješeno]

imam acer aspire 5942g
i zadnji mjeseci mi se zamrzne na neodredeno vrijeme. na 10 sek. 30 sek pa nekad i na minutu.
nema cak ni veze sta radim.
zapravo skuzio sam dok mi stoji na stolu nikad se ne smrzne. ako ga stavim u krilo mogu raditi na njemu 10-15 minuta i nakon toga se pocne smrzavati.

dok je na stolu mogu na njemu igrati najzahtjevniju igru i u isto vrijeme otici u win i surfati.

iskreno ne znam dali je to hardverski ili softverski problem.

isto tako primjetim kad se to dogodi onda mi se sve zivo zaustavi u laptopu. ne cujem nista da se vrtim. niti jedan hladnjak. hard, nista....
ledica za hard cijelo vrijeme svijetli. i nakon sto cujem i osjetim da se sve upalilo laptop se odmrzne i nastavi normalno raditi.

nije do virusa jer mi se to dogadalo od frisko snimljenih win.
ali imao sam nekih problema sa snimanjem drivera. ali sve je super radilo i bez softverski greski.

trebalo bi mi hitno rijesenje. jer mi laptop treba za posao. a nisam u mogucnosti ponovo snimiti win

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:14 (zeryx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: laptop se smrzava
zeryx kaže...

imam acer aspire 5942g
i zadnji mjeseci mi se zamrzne na neodredeno vrijeme. na 10 sek. 30 sek pa nekad i na minutu.
nema cak ni veze sta radim.
zapravo skuzio sam dok mi stoji na stolu nikad se ne smrzne. ako ga stavim u krilo mogu raditi na njemu 10-15 minuta i nakon toga se pocne smrzavati.

dok je na stolu mogu na njemu igrati najzahtjevniju igru i u isto vrijeme otici u win i surfati.

iskreno ne znam dali je to hardverski ili softverski problem.

isto tako primjetim kad se to dogodi onda mi se sve zivo zaustavi u laptopu. ne cujem nista da se vrtim. niti jedan hladnjak. hard, nista....
ledica za hard cijelo vrijeme svijetli. i nakon sto cujem i osjetim da se sve upalilo laptop se odmrzne i nastavi normalno raditi.

nije do virusa jer mi se to dogadalo od frisko snimljenih win.
ali imao sam nekih problema sa snimanjem drivera. ali sve je super radilo i bez softverski greski.

trebalo bi mi hitno rijesenje. jer mi laptop treba za posao. a nisam u mogucnosti ponovo snimiti win

Po ovom boldanom , zaključio bih da je problem u pregrijavanju laptopa.
Trebalo bi ga očistiti iznutra od prašine te promijeniti termalnu pastu.

LP 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
15 godina
Laptop se smrzava

ispuhao sam ga prije mjesec dana. temp bude normalna. kad igram dode do 80c ali nikad više od toga. i laptop mi se smrzava i dok je skroz hladan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Laptop se smrzava

Provjeri temperature diskova.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop se smrzava
zeryx kaže...

ispuhao sam ga prije mjesec dana. temp bude normalna. kad igram dode do 80c ali nikad više od toga. i laptop mi se smrzava i dok je skroz hladan.

Ispuhao si ga iznutra ili izvana ?

Testiraj memoriju i hard disk , ako nije do pregrijavanja. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2179126
15 godina
Laptop se smrzava

s kojim programom da testiram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop se smrzava
zeryx kaže...

s kojim programom da testiram?

Hard disk : HD Tune

Memorija : MemTest

15 godina
Laptop se smrzava

eto da samo javim da sam rijesio problem.

nakon duze vremena crknulo je nesto na grafickoj. vjv cip koji je radio te probleme. sada kada je to rijeseno nema više takvih problema :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice