Instaliranje win7 preko ubuntua

poruka: 5
|
čitano: 1.854
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam novi laptop s Ubuntu 64-bitni OS, imam na dvd-u Win7 Prof 64-bitni, probelm je šta ne znam na ovom Dellovom laptopu instalirat to, trebao bi mi cd/dvd bit na 1. mjestu, a na 2. mi je, ne znam kako to pomaknit...

Pomoć molim vas!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Instaliranje win7 preko ubuntua

-ne moraš ništa 'pomaknuti'. QuickBootMeni je obično neka F9-F12.. vidi poruke na ekranu za vrijeme paljenja ili stišči po redu dok se ne pojavi izbor boot medija. (imaš samo par sekundi).

-sama podešavanja (u svim BIOSima) sa strane ili pri dnu imaju i objašnjenje odnosno upute kako se nešto mijanja npr +/- PgUP/Down.. i na kraju Save&Exit ili F10. Istovremeno možeš podesiti i prikazivanje izbora za vrijeme POSTa (boot) potrebnih tipki (ili namjerno onemogućiti-sakriti). Savijet, ne diraj passworde i sl. sigurnosne stvari jer se lako desi da više ništa ne možeš...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ma na f12 je boot manager, nije to problem, nego nema mi ovog cd/dvd sada...

Evo 2 slike pa da možete svi vidjet kako mi to izgleda (boot manager i mode setting).

Ako netko ima Dell model laptopa i instalirao je windowse, onda vjerovatno zna ovo...

Boot manager Boot manager
Change boot ode setting Change boot ode setting

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Instaliranje win7 preko ubuntua

-imaš aktiviran UEFI... potreban je Legacy tj starinski MBR boot.

btw, ubuntu plaća MSu za UEFI, ne može se bootati svaki OS, tj mora podržavati taj način bootanja. Za korisnika (većinu) ništa korisnog osim sigurnosti (sec.boot) ... 'ali'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

U svakom slučaju ja to ne znam napravit, pa ako može mala pomoć, objašnjenje neko, bio bi jakozahvalan...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice