Imam novi laptop s Ubuntu 64-bitni OS, imam na dvd-u Win7 Prof 64-bitni, probelm je šta ne znam na ovom Dellovom laptopu instalirat to, trebao bi mi cd/dvd bit na 1. mjestu, a na 2. mi je, ne znam kako to pomaknit...
Pomoć molim vas!
Imam novi laptop s Ubuntu 64-bitni OS, imam na dvd-u Win7 Prof 64-bitni, probelm je šta ne znam na ovom Dellovom laptopu instalirat to, trebao bi mi cd/dvd bit na 1. mjestu, a na 2. mi je, ne znam kako to pomaknit...
Pomoć molim vas!
-ne moraš ništa 'pomaknuti'. QuickBootMeni je obično neka F9-F12.. vidi poruke na ekranu za vrijeme paljenja ili stišči po redu dok se ne pojavi izbor boot medija. (imaš samo par sekundi).
-sama podešavanja (u svim BIOSima) sa strane ili pri dnu imaju i objašnjenje odnosno upute kako se nešto mijanja npr +/- PgUP/Down.. i na kraju Save&Exit ili F10. Istovremeno možeš podesiti i prikazivanje izbora za vrijeme POSTa (boot) potrebnih tipki (ili namjerno onemogućiti-sakriti). Savijet, ne diraj passworde i sl. sigurnosne stvari jer se lako desi da više ništa ne možeš...
-imaš aktiviran UEFI... potreban je Legacy tj starinski MBR boot.
btw, ubuntu plaća MSu za UEFI, ne može se bootati svaki OS, tj mora podržavati taj način bootanja. Za korisnika (većinu) ništa korisnog osim sigurnosti (sec.boot) ... 'ali'.
U svakom slučaju ja to ne znam napravit, pa ako može mala pomoć, objašnjenje neko, bio bi jakozahvalan...