GTX 460 trzanje

poruka: 105
|
čitano: 18.926
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GTX 460 trzanje

Imam jedan gadan problem otkako sam kupio ovu karticu

Prvo moja konfiguracija:MB MSI P43 NEO

CPU Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz

4GB RAM

GPU Nvidia GTX 460 1GB

PSU Corsair 400W

HD Seagate Barracuda 150gb 7200rpm

HD WD 500GB 7200rpm

OS Win7 Ultimate(64 bit)

Gotovo u svim igrama javlja mi se jedno te isto trzanje.Pokušat ću ga opisati.Uzmimo za primjer Assassins Creed(1,2,Brotherhood nije bitno na svakoj od tih igara mi jednako trza)

Mičem se i igra pocinje zastajkivati sa vrlo malim uzastopnim trzajima

Na prilozenom gifu se se vidi tocno na sto mislim-http://flickcabin.com/public/view/97895

Katkad je samo jedan trzaj katkad uzastopno 5-6(to je najcesci slucaj)

Frame uglavnom pada kod takvog trzaja u rasponu od 1-25 FPS-a

Trzanje je nasumično(random)bez ikakvog smisla(jace trza tijekom loadanje doduse)neovisno o grafičkim postavkama igre ili u nvidia control panelu(mogu staviti sve na low nista se ne mijenja)

Mnogo toga sam probao u nadi da rijesim taj problem.Od jednostavnih stvari poput reinstalacije drivera i čišćenje starih driver sweeperom,iskljucivanje aero teme u winsima,updatanje drivera za intel chipset.Napravio sam i reinstalaciju winsa sa formatiranjem oba dva diska,flash BIOS-a,isključivanje Intel EIST-a,stavljanje PCI latency timera na 64 ili 128,limitiranje fps-a u igrama na 30fps-a pomocu FPS_limitera itd.

Sve to bez ikakvih promjena

Trzanje ne ovisi o igri:AC,Bad Company 2,CoD Black Ops,Just Cause 2,Trackmania i mnoge druge igre mi trzaju na taj isti način

Jedina iznimka je Crysis 2 koji radi zađuđujuće bez trzaja

Prije sam posjedovao HD 3870 koja je radila bez trzaja

Po mom mišljenju jedino što mi je preostalo je zamijeniti si karticu sa nekom od ATi varijanta.

Ako imate kakav dobar prijedlog sta da jos uradim bit cu vam zahvalan.S time imajte na umu da nisam u financijskoj mogucnosti za trenutno bilo kakve hardware promjene

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 19:09 (TopForumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
GTX 460 trzanje

obrisi sve drivere, pa udi u safe mod i pocisti driver sweeperom prvo amd display, pa restart, pa opet u safe mod, pa onda nvidia display, i onda restart. i onda instaliraj zadnje drivere za nvidiju. vjerovatno je ostalo ostataka iz ati drivera zato prvo govorim da sa driver sweeprom pocistis amd display. pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: GTX 460 trzanje

Probaj clockati proc malo mislim da dolazi do bottlenecka pa ti padne fps naglo!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
17 godina
TopForumaš kaže...

Imam jedan gadan problem otkako sam kupio ovu karticu

Prvo moja konfiguracija:MB MSI P43 NEO

CPU Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz

4GB RAM

GPU Nvidia GTX 460 1GB

PSU Corsair 400W

HD Seagate Barracuda 150gb 7200rpm

HD WD 500GB 7200rpm

OS Win7 Ultimate(64 bit)

Gotovo u svim igrama javlja mi se jedno te isto trzanje.Pokušat ću ga opisati.Uzmimo za primjer Assassins Creed(1,2,Brotherhood nije bitno na svakoj od tih igara mi jednako trza)

Mičem se i igra pocinje zastajkivati sa vrlo malim uzastopnim trzajima

Na prilozenom gifu se se vidi tocno na sto mislim-http://flickcabin.com/public/view/97895

Katkad je samo jedan trzaj katkad uzastopno 5-6(to je najcesci slucaj)

Frame uglavnom pada kod takvog trzaja u rasponu od 1-25 FPS-a

Trzanje je nasumično(random)bez ikakvog smisla(jace trza tijekom loadanje doduse)neovisno o grafičkim postavkama igre ili u nvidia control panelu(mogu staviti sve na low nista se ne mijenja)

Mnogo toga sam probao u nadi da rijesim taj problem.Od jednostavnih stvari poput reinstalacije drivera i čišćenje starih driver sweeperom,iskljucivanje aero teme u winsima,updatanje drivera za intel chipset.Napravio sam i reinstalaciju winsa sa formatiranjem oba dva diska,flash BIOS-a,isključivanje Intel EIST-a,stavljanje PCI latency timera na 64 ili 128,limitiranje fps-a u igrama na 30fps-a pomocu FPS_limitera itd.

Sve to bez ikakvih promjena

Trzanje ne ovisi o igri:AC,Bad Company 2,CoD Black Ops,Just Cause 2,Trackmania i mnoge druge igre mi trzaju na taj isti način

Jedina iznimka je Crysis 2 koji radi zađuđujuće bez trzaja

Prije sam posjedovao HD 3870 koja je radila bez trzaja

Po mom mišljenju jedino što mi je preostalo je zamijeniti si karticu sa nekom od ATi varijanta.

Ako imate kakav dobar prijedlog sta da jos uradim bit cu vam zahvalan.S time imajte na umu da nisam u financijskoj mogucnosti za trenutno bilo kakve hardware promjene

ukucaj u google: 460 gtx stuttering i vidjeti ces da nisi jedini to je sve sto ti mogu reci

probaj odnijeti karticu kod prijatelja pa sa njegovim kompom probaj da vidis kako ce ici

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I
15 godina
neaktivan

osobno mislim da je do procesora

igre vole visoke taktove, meni sve radi glat, ta kartica sa phenom 955, sve stock i još mi niti jedna igra nije zatrzala

ili ako nisu stari driveri, najnovije stavi i  vidi dali sve šljaka kako treba, ako ne klokni proc pa ćeš znati

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 19:27 (hd22sb).
15 godina

Ako stavljate TD onda mozete i argument koji dati!? naravno da drivere treba provjeriti prvo ali to se deseva kod bottlenecka...

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Ako stavljate TD onda mozete i argument koji dati!? naravno da drivere treba provjeriti prvo ali to se deseva kod bottlenecka...

daju td a ništa ne komentiraju na temu, očito si im se nešta zamjerio, ali ne treba te to sjekirati, meni su ljudi davali td samo zato što imaju drugačije mišljenej

ali kako tema veli, mislim da si u pravu jer 2,6 ghz je za današnje pojmove dosta nizak takt (malo ga je pregazilo vrijeme, ili novi proc ili koji klok više)

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Probaj clockati proc malo mislim da dolazi do bottlenecka pa ti padne fps naglo!

moguce da je bottleneck vec si dugo to mislim

No pitanje je onda dali je napajanje dosta jako ako cu clockati proc

+nikad u zivotu nisam overclockao

neznam stvarno

BTW molim vas vec sam naveo da sam instalirao više puta nanovo drivere,čistivši ih driver sweeperom u safe modu.Reinstalirao sam i same winse sa formatiranjem diska.Napravio sam flash biosa,updateo drivere za Realtek onboard zvucnu,pa za intel chipset.

Uglavnom driveri nisu problem siguran sam u to

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 19:39 (TopForumaš).
16 godina
TopForumaš kaže...
CroVandal kaže...

moguce da je bottleneck vec si dugo to mislim

No pitanje je onda dali je napajanje dosta jako ako cu clockati proc

+nikad u zivotu nisam overclockao

neznam stvarno

Nemaš se čega bojati kod klokanja,samo pogledaj koji tut na YT i nemaš ništa zaribati ;)

HTC Desire Android
15 godina
GTX 460 trzanje

spor sam

Google is NOT your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 19:41 (passat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTX 460 trzanje

Ja sam imao isti problem sa svojom GTX 260 a razlog je bio taj da je kartica konstantno smanjivala i dizala taktove u igri, tj. taktove za load i idle.

Stoga sam preko Riva Tunera forsirao Performance mode, tako da kartica stalno radi na najvisim taktovima, pa se trzanje ne dogada vise.

We are nothing but the stones to pave the way...

1 0 hvala 1
17 godina
CroVandal kaže...

mislim da q6600 kao četverojezgreni procesor u modernim igrama ne može biti bottleneck pri igranju na monitoru visokih rezolucija, gdje je utjecaj procesora manji, pogotovu što se radi o više igara, a ne "specifičnim"  igrama (npr crysis warhead pri 1680x1050)  koji zahtijevaju visok takt procesora.

17 godina
GTX 460 trzanje

probaj kod frenda grafu,mozes otkloniti sumnju da ti je onda mozda u kvaru

0 0 hvala 0
16 godina
Mozda je do grafe, probaj ovako :

deinstaliraj drivere sa revo, zatim stavi nove (stabilne, ni slucajno beta) i onda provjeri, ako tada neide, malo clockni grafu i pogledaj sad
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
igy kaže...
CroVandal kaže...

mislim da q6600 kao četverojezgreni procesor u modernim igrama ne može biti bottleneck pri igranju na monitoru visokih rezolucija, gdje je utjecaj procesora manji, pogotovu što se radi o više igara, a ne "specifičnim"  igrama (npr crysis warhead pri 1680x1050)  koji zahtijevaju visok takt procesora.

da ali pazi sve igre koje je naveo dosta se oslanjaju na CPU dok crysis na GPU vise...no dobro neka proba sve tu smo da pomognemo!

17 godina
CroVandal kaže...

da ali pazi sve igre koje je naveo dosta se oslanjaju na CPU dok crysis na GPU vise...no dobro neka proba sve tu smo da pomognemo!

baš je crysis w. ovisan o taktu, pazi radi se o gtx 460 ne o ne znam GTX 580, to taj procesor mora progurati

naravno neka proba sve, nisam ni ja se rodio s računalom u guzici... no ipak mislim da nisi u pravu, ako jesi budem se ispričao

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 19:58 (igy).
16 godina
protjeran
GTX 460 trzanje

jesi li sig da je uopce do graficke? provjeri hard u svakom slucaju da nema bad sektora ili sl... nemora bit do jedne komponente,,

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

jesi li sig da je uopce do graficke? provjeri hard u svakom slucaju da nema bad sektora ili sl... nemora bit do jedne komponente,,

Pa sumnjam na graficku jer su problemi nastali kada sam ju kupio.

Probat cu prvo ovo sa riva tunerom još pa cu vidjet.

15 godina
GTX 460 trzanje

problem je u procesoru .... 2.4GHz je stvartno nisko ..... kolikaj ili promjeni proc

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
GTX 460 trzanje

vidi sa gpu-z na kojem ti taktu radi grafa u igrama kad počme trzat,jer se zna dogodit da ne digne takt nego ostane idle

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
GTX 460 trzanje

Ako si bio formatirao komp komplet, onda driveri nisu 100 % problem. Cpu botlneck isto gotovo sam siguran 99% da nije u pitanju da tako jako i stalno trza, a inače ti procesor kad bi sve bilo OK sputava grafu na tvorničkom taktu sasvim sigurno. Probaj  clockat na 3G procesor pa vidi. Tvoje napajnje može bez po muke podnijeti clockanje procesora dokle god ga ti možeš dić tako da te to nabrine ( moš kolknut i grafu dokle ide i dalje će ti napajanje bit OK ) Ako digneš na 3G procesor i nastavi se trzanje, onda odi reklamirat grafu. Inače što mogu reć iz iskustva je da Nvidia optimizira drivere  toliko jadno da je to smiješno. Obavezno kupujem AMD grafu sljedeću !!

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Ako si bio formatirao komp komplet, onda driveri nisu 100 % problem. Cpu botlneck isto gotovo sam siguran 99% da nije u pitanju da tako jako i stalno trza, a inače ti procesor kad bi sve bilo OK sputava grafu na tvorničkom taktu sasvim sigurno. Probaj  clockat na 3G procesor pa vidi. Tvoje napajnje može bez po muke podnijeti clockanje procesora dokle god ga ti možeš dić tako da te to nabrine ( moš kolknut i grafu dokle ide i dalje će ti napajanje bit OK ) Ako digneš na 3G procesor i nastavi se trzanje, onda odi reklamirat grafu. Inače što mogu reć iz iskustva je da Nvidia optimizira drivere  toliko jadno da je to smiješno. Obavezno kupujem AMD grafu sljedeću !!

Aj ne trabunjaj bzvz. Kakva optimizacija drivera, Nvidijini driveri rade u igrama sasvim dobro. I ja mislim da taj CPU nije bottleneck za igre, pogotovo ne takav da bi one trzale.

16 godina
protjeran
GTX 460 trzanje

Meni isto trza, sve sam živo probao... nikad više nVidia... {#}

Gott mit uns!
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
GTX 460 trzanje

Možda nisam primjetio ali nigdje nisi naveo kolika je temperatura.

Imam istu grafu no nebitno meni se to isto događa ako imam upaljen KIS 2011.Konjina počne radit u pozadini,ne konta da sam u igri i onda počnu problemi.

Bez njega sve radi kako treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GTX 460 trzanje

Dajte nemojte gluposti pričat...quad na 2.4 je vama "stvarno malo"? Gluposti.

Istestiraj memorije memtestom (nekih 10ak passeva)..promjeni prije toga položaj pločica u slotovima, pa probaj pokrenuti igru.

Ako memtest prođe bez problema, reklamiraj grafu ako imaš garanciju..

EDIT: Da, također provjeri temperature.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2011 22:01 (DamageHigh).

5 0 hvala 0
17 godina
GTX 460 trzanje

Ma grafa smanjiva taktove na idle. Probaj ako nemos kroz Riva Tuner kroz NV Control Panel ides Manage 3D settings i pod Global Settings - Power Managment Mode stavi na Maximum performance.

I daj screenshotove od gpuz dok si u idleu ( u winsima ) i dok igras.

1 0 hvala 0
14 godina
Ad4pt3r kaže...
itomic009 kaže...

Aj ne trabunjaj bzvz. Kakva optimizacija drivera, Nvidijini driveri rade u igrama sasvim dobro. I ja mislim da taj CPU nije bottleneck za igre, pogotovo ne takav da bi one trzale.

Ne trabunjam ja bezveze !! I ja, a očito i hrpa i to velika hrpa drugih kupaca Nvidijinih kartica je okusilo kako jadno optimiziraju drivere. Ljudi pređu samo na AMD kartice, znači isto računalo i skoro svaki puta gle čuda nestanu problemi što se tiče grafike !! Obavezno kupujem AMD grafu !!

17 godina
itomic009 kaže...

Ne trabunjam ja bezveze !! I ja, a očito i hrpa i to velika hrpa drugih kupaca Nvidijinih kartica je okusilo kako jadno optimiziraju drivere. Ljudi pređu samo na AMD kartice, znači isto računalo i skoro svaki puta gle čuda nestanu problemi što se tiče grafike !! Obavezno kupujem AMD grafu !!

A AMD kao nema problema sa driverima. Nisam fanboy, ali ne možeš tvrditi da je AMD čist u driverima, kad imaju toliko rupa. Šta se stabilnosti tiče, po mojoj procjeni su isti.

14 godina
Ad4pt3r kaže...
itomic009 kaže...

A AMD kao nema problema sa driverima. Nisam fanboy, ali ne možeš tvrditi da je AMD čist u driverima, kad imaju toliko rupa. Šta se stabilnosti tiče, po mojoj procjeni su isti.

Nisam ja ničiji fan, nego samo kažem kako je. Imaju i AMD-ovi driveri problema, ali ne toliko ko biseri iz  Nvidinog tima za drivere.

15 godina
itomic009 kaže...

Ne baljezgaj.

Imao sam ati grafe ohohoho i sad imam nvidiu i zadovoljan.

Sve ati grafe su mi riknule na sreću još za vrijeme garancije.

Ne kažem da ati ne valja ali sve je to isti drek

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice