Imam jedan gadan problem otkako sam kupio ovu karticu
Prvo moja konfiguracija:MB MSI P43 NEO
CPU Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz
4GB RAM
GPU Nvidia GTX 460 1GB
PSU Corsair 400W
HD Seagate Barracuda 150gb 7200rpm
HD WD 500GB 7200rpm
OS Win7 Ultimate(64 bit)
Gotovo u svim igrama javlja mi se jedno te isto trzanje.Pokušat ću ga opisati.Uzmimo za primjer Assassins Creed(1,2,Brotherhood nije bitno na svakoj od tih igara mi jednako trza)
Mičem se i igra pocinje zastajkivati sa vrlo malim uzastopnim trzajima
Na prilozenom gifu se se vidi tocno na sto mislim-http://flickcabin.com/public/view/97895
Katkad je samo jedan trzaj katkad uzastopno 5-6(to je najcesci slucaj)
Frame uglavnom pada kod takvog trzaja u rasponu od 1-25 FPS-a
Trzanje je nasumično(random)bez ikakvog smisla(jace trza tijekom loadanje doduse)neovisno o grafičkim postavkama igre ili u nvidia control panelu(mogu staviti sve na low nista se ne mijenja)
Mnogo toga sam probao u nadi da rijesim taj problem.Od jednostavnih stvari poput reinstalacije drivera i čišćenje starih driver sweeperom,iskljucivanje aero teme u winsima,updatanje drivera za intel chipset.Napravio sam i reinstalaciju winsa sa formatiranjem oba dva diska,flash BIOS-a,isključivanje Intel EIST-a,stavljanje PCI latency timera na 64 ili 128,limitiranje fps-a u igrama na 30fps-a pomocu FPS_limitera itd.
Sve to bez ikakvih promjena
Trzanje ne ovisi o igri:AC,Bad Company 2,CoD Black Ops,Just Cause 2,Trackmania i mnoge druge igre mi trzaju na taj isti način
Jedina iznimka je Crysis 2 koji radi zađuđujuće bez trzaja
Prije sam posjedovao HD 3870 koja je radila bez trzaja
Po mom mišljenju jedino što mi je preostalo je zamijeniti si karticu sa nekom od ATi varijanta.
Ako imate kakav dobar prijedlog sta da jos uradim bit cu vam zahvalan.S time imajte na umu da nisam u financijskoj mogucnosti za trenutno bilo kakve hardware promjene