Nisam ja ničiji fan, nego samo kažem kako je. Imaju i AMD-ovi driveri problema, ali ne toliko ko biseri iz Nvidinog tima za drivere.
To sve ovisi samo o pojedincu. Nekom moze raditi, nekom ne.
Nisam ja ničiji fan, nego samo kažem kako je. Imaju i AMD-ovi driveri problema, ali ne toliko ko biseri iz Nvidinog tima za drivere.
To sve ovisi samo o pojedincu. Nekom moze raditi, nekom ne.
Ne trabunjam ja bezveze !! I ja, a očito i hrpa i to velika hrpa drugih kupaca Nvidijinih kartica je okusilo kako jadno optimiziraju drivere. Ljudi pređu samo na AMD kartice, znači isto računalo i skoro svaki puta gle čuda nestanu problemi što se tiče grafike !! Obavezno kupujem AMD grafu !!
osobno sam atijevac ali sam kupio nvidiu čisto zato što bolji omijer para/muzika u to vrijeme nije bio
naime ako moja msi gtx 460 1gb cyclone vrti sve igre na max postavkama bez problema, sa istim driverima kao i kod forumaša gore navedene, dakle kako onda može biti problem u grafi, kupi ati (amd) i slično
može biti tisuće drugih stvari ali sve miriši na proc, dok ne isproba grafu na nekom drugom kompu neće 100% znati u čemu je, možda je samo pokupio smeće na internetu i usporava mu komp ali najvjerovatnije je proc ili ako nije pregrijavanje, a to može lagano provjeriti
Definitivno problem softvera, ili nečeg desetog...
Ja osobno sam imao više problema s ATI nego nVidia, i to ne znači da je ati smeće...eto tek toliko da si razmisliš prije uzimanja u obzir cvilenje fanboyeva koje treba upucati.
Ne trabunjam ja bezveze !! I ja, a očito i hrpa i to velika hrpa drugih kupaca Nvidijinih kartica je okusilo kako jadno optimiziraju drivere. Ljudi pređu samo na AMD kartice, znači isto računalo i skoro svaki puta gle čuda nestanu problemi što se tiče grafike !! Obavezno kupujem AMD grafu !!
osobno sam atijevac ali sam kupio nvidiu čisto zato što bolji omijer para/muzika u to vrijeme nije bio
naime ako moja msi gtx 460 1gb cyclone vrti sve igre na max postavkama bez problema, sa istim driverima kao i kod forumaša gore navedene, dakle kako onda može biti problem u grafi, kupi ati (amd) i slično
može biti tisuće drugih stvari ali sve miriši na proc, dok ne isproba grafu na nekom drugom kompu neće 100% znati u čemu je, možda je samo pokupio smeće na internetu i usporava mu komp ali najvjerovatnije je proc ili ako nije pregrijavanje, a to može lagano provjeriti
Ma što se tiče ovog oko trzanja toga, nemislim da je probelm tu u driveru. To što sam rekao za Nvidia drivere pogotovo za seriju GTX 460 u prvih par mjeseci je bilo općenito. Jadno je to da izdaju grafu, i onda se tisuće ljudi mora žalit i onda oni nakon par mjeseci tek izdaju seriju normalnih drivera !! Kao da pri razvoju netestiraju i hardware i upravljačke programe za grafu, pa bi trebali kad izdaju grafu, da to bude sve optimizirano što nije bio slučaj sa GTX460. Imam i ja GTX 460 i radi OK,ali prije nije bilo baš OK !!
Aj odigraj BC2 nekoliko minuta i po završetku pogledaj GPU usage u Afterburneru.
Fermi u kombinaciji sa nešto starijim procom zna radit probleme u vidu niske iskorištenosti GPU-a. I tu se ne radi o tome je li proc sposoban ispratiti grafu već jednostavno grafa odbija raditi kako treba.
ne kuzim se bas previse u izmjerene podatke pa ako mozete recite mi ako ima kakvih anomalija
to je ok, ne vidi se pad takta gpua ni memorije
što si igrao kada si to testirao
ne kuzim se bas previse u izmjerene podatke pa ako mozete recite mi ako ima kakvih anomalija
to je ok, ne vidi se pad takta gpua ni memorije
što si igrao kada si to testirao
Assassins Creed(prvo sta sam upalio)
nisam igrao tu igru pa ne znam kako ona radi
na kojoj rezoluciji si igrao? koje postavke?
a reci jesi li napajanje spojio s oba utora na grafičkoj kartici?
napajanje ti je ispod preporučene minimalne vrijednosti za tu karticu, iako bi teoretski corsair to mogao vrtiti, ako je napajanje lošije, onda tu može biti problem
ako se razumiješ u oveclocking onda bi mogao pokušati s većim taktovima procesora, premda sumnjam da je to
temperature su OK, gpu load i sve... hmm probaj overclockirati malo cpu pa vidi
nisam igrao tu igru pa ne znam kako ona radi
na kojoj rezoluciji si igrao? koje postavke?
a reci jesi li napajanje spojio s oba utora na grafičkoj kartici?
napajanje ti je ispod preporučene minimalne vrijednosti za tu karticu, iako bi teoretski corsair to mogao vrtiti, ako je napajanje lošije, onda tu može biti problem
ako se razumiješ u oveclocking onda bi mogao pokušati s većim taktovima procesora, premda sumnjam da je to
kao što sam napisao trzanje je isto u svim igrama(osim sa iznimkom Crysis 2)bez obzira na postavke
napajanje je valjda dobro spojeno (imam povjerenja u frenda iz servisa)
EDIT:sad cu probat izmjerit sa CPUZ pa postam to ovdje ako nije problem
kao što sam napisao trzanje je isto u svim igrama(osim sa iznimkom Crysis 2)bez obzira na postavke
napajanje je valjda dobro spojeno (imam povjerenja u frenda iz servisa)
EDIT:sad cu probat izmjerit sa CPUZ pa postam to ovdje ako nije problem
da onda ne stavljaš postavke koje grafička ne može izgurati? na kojim rezolucijama igraš? koristiš li aa? koja kvaliteta?
cpu-z neće ništa pokazati, no eto postaj
Citam postove kolega i svaka im cast na pomoci ali mislim da ovaj problem neces sam moci rijesit.
Gledaj uzmi graficku i idi do nekog prijatelja i probaj kod njega kako radi ako i njemu radi probleme onda je graficka kriva.
Ili uzmi cijeli PC pa na servis , jer sumnjam da je CPU bottleneck ipak je to quad core procesor. Ovaj procesor ima i kolega Stoncin3 i on fura HD 6950 na njemu bez problema.
Aj odigraj BC2 nekoliko minuta i po završetku pogledaj GPU usage u Afterburneru.
Fermi u kombinaciji sa nešto starijim procom zna radit probleme u vidu niske iskorištenosti GPU-a. I tu se ne radi o tome je li proc sposoban ispratiti grafu već jednostavno grafa odbija raditi kako treba.
Očito se moram ponavaljati.
Citam postove kolega i svaka im cast na pomoci ali mislim da ovaj problem neces sam moci rijesit.
Gledaj uzmi graficku i idi do nekog prijatelja i probaj kod njega kako radi ako i njemu radi probleme onda je graficka kriva.
Ili uzmi cijeli PC pa na servis , jer sumnjam da je CPU bottleneck ipak je to quad core procesor. Ovaj procesor ima i kolega Stoncin3 i on fura HD 6950 na njemu bez problema.
mislim da je on imao problema s performansama ali ne s trzanjem u igrama
Ja imam 460 768 mb rama, i još mi se nije trzanje desilo. Nemožeš od te kartice zahtijevati AA na maximumu ali 99% shootera tipa Cod BO, MoH 2010, HF, Crysis2, Bulletstorm i igara tipa WoT, WoW, CoH Online sam igrao na 1080p na predzadnjim postavkama uvijek. Znači ne Ultra high nego high. Ok kartica je malo bučnija od nekih skupljih modela , ali za cijenu koju se referentni model može nabaviti nebih je mijenjao za ništa. Meni je konstantna temperatura kada ga opteretim 47-52 stupnja nikada više i vrti se konstantno u idle i load u 40%. Ja sam promijenio pastu samo na kartici jer je original bila užas . I ponavljam se , sve leti.
Nadam se da sam pomogao,
Crot
Koliko puta moram reci:
Mogu staviti sve na LOW(u igri te-let the app decide u nvdia control panelu) i dalje je isto zasto ne shvacate?
cijenim pomoc ali sam malo vec isfrustriran
Vidiš da pola ljudi ne čita šta si napisao, nego samo lupaju po svome. Ako si igre isprobao na low rezoluciji i smanjenim postavkama a vidim da jesi onda je grafa problem.
Najbolje je da odeš zamijeniti grafu jer je problem u njoj.
Koliko puta moram reci:
Mogu staviti sve na LOW(u igri te-let the app decide u nvdia control panelu) i dalje je isto zasto ne shvacate?
Prije koliko si uzeo tu grafu?
Izgleda da je to "štucanje" često kod GTX460, odnesi to na reklamaciju.
Koliko puta moram reci:
Jesi probao forsirati ono sto sam napisao preko Riva Tunera ili NV Control Panela?
Koliko puta moram reci:
Jesi probao forsirati ono sto sam napisao preko Riva Tunera ili NV Control Panela?
preko control panela jesam preko riva tunera namjeravam tokom dana
malo sam u stisci s vremenom
Hm, ja sam imao isti problem sa GTX260.... mislim da sam i ovdje postao o tome, ne sjecam se. U glavnom ja sam kod sebe skuzio da se to desavalo kad sam malo intenzivnije koristio misa u igri. Mjenjao sam drivere, cistio, formatiro i nista nije pomoglo dok u BIOSu nisam iskljucio USB mouse support ili acceleartion u glavnom tako nesto. Nakon toga je sve bilo pet. Probaj to pogledat pa javi. Bas me zanima jel to, to.
Ljudi, a da čitate čovjekov problem umjesto da odma počnete pametovat??
Ne može quad core bit bottleneck za TrackManiu! Proc je eliminiran..
Sad je stvar ili do memorije, ili do same kartice. Kako bi eliminirali memoriju, skini i pokreni Memtest86+. Ako imaš pri ruci USB, najbolje ti je skinuti verziju "Download - Auto-installer for USB Key". Kada nju pokreneš, instalirati će ti memtest na USB, nakon čega će on biti bootabilan, tako da samo restartaš računalo, i eventualno, ako se ne boota s USB-a, u BIOSu promijeniš 1st boot priority device na USB. Pusti da odtestira nekih 5-10 passeva. Ako sve prođe bez errora, stvar je definitivno do kartice, i ako imaš garanciju, reklamiraj je.
jesi li sig da je uopce do graficke? provjeri hard u svakom slucaju da nema bad sektora ili sl... nemora bit do jedne komponente,,
Pa sumnjam na graficku jer su problemi nastali kada sam ju kupio.
Probat cu prvo ovo sa riva tunerom još pa cu vidjet.
nema veze nekosta te nista da to eliminiras i skines jednu mogucnost sa liste..
Nije HDD sigurno, jer se igra učitava u RAM, tako da se tijekom jedne "mape" igra čita iz RAM-a, a ne s HDD-a.
Nije HDD sigurno, jer se igra učitava u RAM, tako da se tijekom jedne "mape" igra čita iz RAM-a, a ne s HDD-a.
nema veze hdd svejedno radi dok igras.. nekosta ga da provjeri.. prije nego ide zamjenit grafu ili nesto sl..
Ljudi, čitate površno i bez razumijevanja.
Ovdje se ne radi o samoj snazi CPU-a i njegovim realnim mogućnostima vezanim za broj jezgara, cache itd. već o iskoristivosti tih mogućnosti. Svaki C2Q je teoretski dovoljan da zadovolji potrebe svake igre no tu se javlja problem na relaciji Fermi-stariji procevi kada zelenko ima mušice i to se manifestira u vidu niskog GPU usagea.
A niski GPU usage = trzanje, troltlanje... kako god vam paše. Zato ponavljam, pokreni Afterburner i BC2. Po završetku pogledaj na kolikom se otprilike postotku koristi GPU. Ukoliko je on dovoljno visok samo ćeš isključiti jednu mogućnost. U suprotnom znaš do čega je. Ako bacite malo oko na nvidia forum, vidjet ćete masu problema na toj relaciji.
Sad je stvar ili do memorije, ili do same kartice. Kako bi eliminirali memoriju, skini i pokreni Memtest86+. Ako imaš pri ruci USB, najbolje ti je skinuti verziju "Download - Auto-installer for USB Key". Kada nju pokreneš, instalirati će ti memtest na USB, nakon čega će on biti bootabilan, tako da samo restartaš računalo, i eventualno, ako se ne boota s USB-a, u BIOSu promijeniš 1st boot priority device na USB. Pusti da odtestira nekih 5-10 passeva. Ako sve prođe bez errora, stvar je definitivno do kartice, i ako imaš garanciju, reklamiraj je.
dobro u trackmaniu cist malo zatrzne ponekad
al mislim ipak da nije bottleneck makar nisam jos otpisao tu mogucnost
Kad stignes daj napravi to sto je ATI Gamer rekao.