Znaci situacija.. 
Nako sto sam obrisao sve restore pointove, pocistio temp foldere itd itd.. dolazim do sljedecih brojeva.
Disk je SSD kapaciteta 111gb. Kada zaokruzim sve foldere koji se nalaze u njemu dobijem zauzece od 71gb, a u My Computer mi stoji da imam 19gb slobodno. Znaci 71 zauzeto + 19 slobodno je 90gb.
Dali mi molim vas netko moze objasniti gdje je ostalih 21gb i kako da ih vratim ako je moguce? Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pitanje je postavljeno i odgovoreno bar tisuću puta, ide 1001.. hidden/sys postavke prikaza, swap/hyber itd.
nakon tog opet fali nešto malo...
+ FSov $mft koji za katalog na 'praznom' disku uzme neki postotak.. cca 100MB tj to ovisi oo FSu kao NTFS.
pitanje je postavljeno i odgovoreno bar tisuću puta, ide 1001.. hidden/sys postavke prikaza, swap/hyber itd.
nakon tog opet fali nešto malo...
+ FSov $mft koji za katalog na 'praznom' disku uzme neki postotak.. cca 100MB tj to ovisi oo FSu kao NTFS.
A znam da je postavljeno ali nigdje nikakav konkretan oodgovor. Barem ga ja nisam nasao. Jedino cega sam se dokopao su system restore pointovi i temp fajlovi.
To cistim ovim putem - 'Start' / All Programs /Accessories / System Tools / Disk Cleanup /
Evo sad sam ugasio system restore kompletno i dobio dodatnih 4gb.. -.-
Kako doci do ovog ostalog i jel se moze sta od toga brisati?
Ipak se radi o jos 15gb sto mi se cini malo pre velika brojka...ili sam totalno u krivu?
hidden/sys se ne mogu / ne smiju brisati, zato su skriveni, npr hyber možeš isključiti (jednak količini RAMa) pagefile (swap) se može podešavati, isključiti .. ali to nisu fileovi za čišćenje-brisanje. Imaš disk cleanup, dovoljan je, + tempovi u useru %temp% i win + downloaded soft (samo downloads.. sadržaj).
8 GB? tad ti je hyber 8, page kontrolira OS.. može biti bilo što od 2-16.. po potrebi. tako da je tu još mogućih 10-20 skrivenih koje tražiš.
hidden/sys se ne mogu / ne smiju brisati, zato su skriveni, npr hyber možeš isključiti (jednak količini RAMa) pahefile (swap) se može podešavati, isključiti .. ali to nisu fileovi za čišćenje-brisanje. Imaš disk cleanup, dovoljan je, + tempovi u useru %temp% i win + downloaded soft (samo downloads.. sadržaj).
Ok, evo bas citam o gasenju hibernacije.
"Warning: You may lose data if you make hibernation unavailable and a power loss occurs while the hybrid sleep setting is turned on. When you make hibernation unavailable, hybrid sleep does not work."
Daj mi samo reci kakve su posljedice ako ugasim tu hibernaciju. Dali to znaci ako ostanem bez struje da ce mi se npr frisko instalirani program obrisati ili slicno? Nije mi malo jasan ovaj dio da mozda mozes izgubiti podatke..kakve, koje? :/
samo gasi. nece se nista dogoditi.
Ugaseno ali i dalje fali 8gb lol
No nema veze, ovo bi mi trebalo biti dosta za sada. Hvala ljudi. 
Meni je bio isti problem.
Ne sjećam se točno ali mislim da sam ovako riješio
odeš desni klik na computer zatim system protection/configure klikneš na c disk i configure i vidiš koji ti je current usage.
Ako ti je to ta memorija slobodno izbriši i stavi turn off system protection ako ti ne treba
Ugaseno ali i dalje fali 8gb lol
No nema veze, ovo bi mi trebalo biti dosta za sada. Hvala ljudi. 
... jer se mora (stvarno ugasiti) u CMDu kao admin, ''powercfg -h off'' (i tad se oslobodi još 8GB..)
Ugl ugasio sam bas preko cmd'a kao admin i oslobodio 4gb no jos osam visi negdje. Al mislim da bi mi ovo sada trebalo biti dosta da puknem jos bf premium gore..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Ugl ugasio sam bas preko cmd'a kao admin i oslobodio 4gb no jos osam visi negdje. Al mislim da bi mi ovo sada trebalo biti dosta da puknem jos bf premium gore..
Gašenje hibernacije bi ti trebalo osloboditi mjesta na disku točno onoliko koliko imaš rama...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
jednostavan test otvoris disk C:\ i u cmdu ukljucis hyber naredba ON vidis velicinu i opet ga ugasis ako zelis s off
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用