Driveri za hp acpi ven_hpq&dev_6001

poruka: 2
|
čitano: 984
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Driveri za hp acpi ven_hpq&dev_6001

Pozdrav

Imam problem u device manageru nedostaju mi dva drivera nakon clean instalacije windowsa 10 1909 na hp elitebook 8470p.

Windows 10 je pokupio sve drivere preko windows updatea, samo te ne, probao sam i ručno updajetati, ali ne ide.

Preko Aide64 pod unknown mi izbacuje sljedeće acpi ven_hpq&dev_6000 i acpi ven_hpq&dev_6001

Da li ima smisla instalirati te stare drivere za to koji su bili namjenjeni za win 7 ili 8.1. (kolko sam googlao ovaj prvi je hp mobile protect tools koji ima samo za win7, a ova drugi je hp wireless button, taj ima samo za win 8.1)

Na googlu sam pronašao za ovaj prvi acpi ven_hpq&dev_6000 nešto tipa ovo https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ACPI%2FHPQ6000

To bi moglo ručno pokušati updejtati, ali jel ima smisla uopće ili da ostavim to tako u device manageru sve kako je. Svaki savjet je dobrodošao, hvala.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Driveri za hp acpi ven_hpq&dev_6001

-možeš 'birati'.. tj iz tog vremena je blesav problem, bios/stanje komponenata kao wlan-audio.. i uefi/legacy tj danas je normalno da to sve može kontrolirati os-driver. Problem je što oni to vežu sa svojom app (glupi komad softwarea, manager, npr update, guard i sl gluposti-smeće) tj nije sam čisti driver, pa kad želiš instalirati tad nije za novi win a nove app+driver nema jer je to stvar proizvođača-interesa-supporta koji je nakon 10g mrtav.

-tad imaš blesavu situaciju npr vidljivu na boji ledica (žuto-crveno-plavo-zeleno) tj boja koja označava status komponente, npr audio glasnoća/mute .. ako nemaš 'driver' tad je pogrešna boja, radi ali pogrešna boja. Ako instaliraš npr win7 pa update na w10 tad je sve ok, tj tad nekako točno 'prevede' status novom win, no to jednostavno nije dovoljan razlog. Driver je zapravo ok, on je tu, jer da ga nema ne bi ni radilo, audio-wlan.. sve, samo je problem aplikacija koja se postavlja između kao manager-C/P.. a koja nije ažurirana za winver i zapravo kao ostatak bloatwarea neželjeno smeće, tj često da bi instalirao bilo što takvog moraš instalirati hp-update-wizarada koji tad sve to ugura bez pitanja i sl.

-ostali uređaji su npr sigurnosni TPM/TXT modul kojeg ovisno o izboru u biosu možeš isključiti (jer su svi sigurnosni uređaji bili kompromitirani, tj backdoorovi, suprotno od onog što reklamiraju, pogotovo za servere..)

 

-ovo tvoje je jmicron sd driver.. možeš instalirati, nema razlike tj kao i ostalo hpovo smeće (+tko zna što su s čime povezali ispod haube), driveri pri tome nisu stari/novi, nego isti, tj ako proizvođač ne updejta ne postoje noviji (i tad su možda identični u win), jedino što mora odgovarati bit-os, tj ne miješati 32-64 bitni driver/os (a iz tog vremena je većina drivera bila za x32..). Ako driver nije certificiran, tad moraš instalirati u reboot-safe-modu, shift+restart- F7.. tj bez tog te win igonira, ali tad moraš biti 100% siguran da je to pravi driver.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice