Dobar dan. Imam problem,dobio sam komp i kako dalje.. Nakon 17. puta sam uspio nanovo učitati windowse xp profesional a da ništa krivo ne instaliram. o čemu se radi.. Kad "rolam" sa mišem ne klizi normalno nego mi slike poskakuju.. i kad želim pomicati neku sliku također poskakuje.. Ako sam se dobro izrazio. čuo sam da je u driverima problem.. poskidao sam ih hrpu i instalirao i ništa.. takodjer mi neče učitavati filmove sa DVD-a.. Kupio sam slušalice u chipoteci wintech WH-2688 ali mi ne radi mikrofon,navodno treba nekaj učitati.. Znam da su ovo početnička pitanja ali.. nemamo svi malu maturu kad se rodimo.. unaprijed HVALA
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
učitavanje dvd-a sam riješio
skinuo sam hrpetinu drivera.. audip.. vga.. package.. i ništa
skinuo sam hrpetinu drivera.. audip.. vga.. package.. i ništa
Ako misliš da ti slika trza kad pomičeš prozor sa sadržajem foldera onda vjerojatno nisi instalirao drivere za grafičku ili si pak instalirao krive.
Ajde slikaj device manager da vidim da li ti fali koji od drivera.
čekaj
kako da ih kopiram? sorry info sam nepismen
- Driveri za XP. Ako ima problema treba tražiti za Chipset: Nvidia Geforce 6100 / nForce 410 / VGA-IGP Nvidia Geforce 6100
Stariji PC, normalno da ima problema. Za XP treba dosta nadogradni, obavezno SP3, sve je povezano s internetom, kao novi flash, java..
Tako da nije uvjek problem u driverima, može biti i npr flash.
Još važnije, ispravnost PCa, količina RAMa, HDD.. sve to utječe na rad.
ne znam kako da kopiram sve kaj sam skidao i instalirao,ništa nisam obrisao
albatron km51g-754 r1.01
proc.: AMD sempron(tm) 3000+
457728K OK + 64M shared memory
DDR 400 CL:2.5 ,2T single chanel,64 bit
HL-DT-ST DVD RAM GSA-4167B DL12
to mi ispiše o kompu,ako ti to kaj predstavlja
- to zanči da imaš 512MB RAMa i integriranu VGA koja Sharea 64MB za sebe.
- Driveri neće puno pomoći, jer je to slabo za današnje potrebe (flash-video) ali je dovoljno za uredske potrebe i obično surfanje.
- provjeri u TaskManageru (ALT+CTRL+DEL) koliko je zauzeto-slobodno RAMa i kako se ponaša CPU-opterećenje...
Normalno podešen XP bi trebao zauzeti 180-250MB, još toliko ostane za rad.
CPU varira.. od 15 do 50tak %
PF Usage 337 MB
kako da kopiram device manager?
čekaj
kako da ih kopiram? sorry info sam nepismen
Ovo uslikaj da se vidi da li postoji koji žuti upitnik (desni klik na My computer, pa Properties, pa Hardware pa Device manager):
ima žuti upitnik. ja idiot sve fotkao digitalcem.. :D :D
dalje?
ima žuti upitnik. ja idiot sve fotkao digitalcem.. :D :D
dalje?
Pa šta piše tamo di ti je upitnik?
microsoft managment console
devis manager
kako da ti to kopiram?
sorry početnik sam
kako da ti to kopiram?
sorry početnik sam
Napravi screenshot Device managera s tipkom "Print Screen", cropaj (obradi) sliku i postaj je tu na forumu!
jedino vezano za print ima da me traži da uštekam printer,nema print screen. hvala na trudu.