D particija, problem

poruka: 4
|
čitano: 1.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
D particija, problem

Imam problem sa D particijom.. naime, imam tu neka dva bijeda foldera koja se ne mogu obrisati, jedan je recycle bin, na drugom pise system volume information. odradila sam quick format ali se sve obrisalo osim ta dva foldera... stvar je u tome sto povremeno primjetim da mi je memorija puna i kada obrisem ta dva foldera, onda se i memorija oslobodi, ali ti folderi se vrati i dalje ostaju tu.. ne znam kako to da rijesim... cak sam mislila da uposlim i Ccleaner i kliknem na brisanje svih podataka u toj particiji ali me strah da sta ne zeznem :D molim vas za savjet 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: D particija, problem
Mišica kaže...

Imam problem sa D particijom.. naime, imam tu neka dva bijeda foldera koja se ne mogu obrisati, jedan je recycle bin, na drugom pise system volume information. odradila sam quick format ali se sve obrisalo osim ta dva foldera... stvar je u tome sto povremeno primjetim da mi je memorija puna i kada obrisem ta dva foldera, onda se i memorija oslobodi, ali ti folderi se vrati i dalje ostaju tu.. ne znam kako to da rijesim... cak sam mislila da uposlim i Ccleaner i kliknem na brisanje svih podataka u toj particiji ali me strah da sta ne zeznem :D molim vas za savjet 

to su dva sistemska foldera koje se ne treba/ne može brisati i upravo zato su "blijedi" te bi oni po defaultu trebali biti skriveni. 

10 godina
neaktivan

to sam upravo skontala, hvala :D a imam jos jedno pitanje, nakon sto sam sakrila te fajlove, u my documents (da, sve vrijeme su mi bili otkriveni i ja sam mislila da su to virusi) su mi sada ostali jos neki fajlovi, pa ne znam sta da radim s njima... - tipa .oracle_jre_usage i .gimp.2-6 itd...smije li se to brisati ili da to ostavim tu??

16 godina

.. što će tek biti kad klikneš Windows folder? .. a tamo ima puno toga 'nepotrebnog' .. 'za brisati'... (?) primjećuje se sarkazam?

ovak, ne uči se brisanjem pa pitanjem što je to.. tako ne testiraš npr čašu bacanjem na pod.

od sveg smeća koje imaš, uključujući i CC, možeš se riješiti predviđenim alatom diskcleanupom, brisanjem sadržaja 'temp' foldera i sl. (to isto radi CC.. i još ponešto, sam CC nije krivac, nego alat, ali alat je koristan samo u rukama onog tko zna što radi, skalpel-kirurg, ne u ruci djeteta..).

ako želiš znati, promijeni redosljed, prvo pitaj, nauči .. ili ne diraj.

+ 'blijed folder' je s razlogom takav, takvi su svi sys-hidden.. s razlogom i user ih u pravilu ne vidi (pa ih ne dira)

+ folderi s točkom, fičer s drugog OSa, multiplatform.. ista stvar, skriveno od 'početnika' koji bi brisali a ne znaju što ..

.. spomenuta java, imaš u CP sve, pa i čišćenje smeća.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 23:47 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice