BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.293.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Lazarus Long kaže...
SonicPlayer2 kaže...

Htio bi znati što je uzrokovalo ovaj problem ako je moguće.

Da ne postam ponovo ovdje isto stavio sam link na lock-anu temu...

http://www.bug.hr/forum/post/razni-hardverski-problemi/bsod-informacija/2800196.aspx

Problem sa hibernacijom. U command prompt upisi ovo

powercfg /hibernate /size 100

i lupi Enter (:

Kako si točno došao do tog zaključka ? :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 14:13 (SonicPlayer2).
17 godina
neaktivan
SonicPlayer2 kaže...

powercfg /hibernate /size 100

i lupi Enter (:

Kako si točno došao do tog zaključka ? :)

hiberfil.sys je file u kome se zapisuje sadrzaj memorije PC-a kada ovaj ide u hibernaciju ili hibridno spavanje (hybrid sleep)

Ako je taj file manji od radne memorije onda dolazi do BSOD-a. Ona komanda je da se tom fajlu dodjeli prava velicina. Uostalom ...najbolje je da hibernaciju iskljucis kompletno

powercfg -h off

Jesi li sada uvjeren?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ma evo događalo se prije, događa se i sad, ovih par dana više puta... neznam u čemu je problem, skoro uvijek je isti file u pitanju, u zadnje vrijeme je samo taj file, a zove se ntoskrnl.exe

danas se srušio 2 puta :( jučer i prekjučer jednom

zna netko kako ću ovo riješit, znači ništa ne radim posebno kad dođe, danas sam otvorio sliku s desktopa koju sam skinuo sa ovog foruma i poslije 2 sec ma možda i 1 sec, se pojavio BS.

kao što vidite na slici ukupno je 52 crasha

molim vas ako znate pomagajte {#}

evo slike:

http://img853.imageshack.us/img853/5395/minidump.png

CraZyNuN
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

BCCode 116, ATI driver se restarta cim upalim comp, onda ga ugasim i radi uredno nakon toga.Prije nisam imao tih problema, nakon flasha biosa na kartici se pojavljuje.Komp nije overclockan, samo su zategnute latencije na memoriji.Probati cu sa reinstallom drivera pa javim.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 14:55 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

BCCode 116, ATI driver se restarta cim upalim comp, onda ga ugasim i radi uredno nakon toga.Prije nisam imao tih problema, nakon flasha biosa na kartici se pojavljuje.Komp nije overclockan, samo su zategnute latencije na memoriji.Probati cu sa reinstallom drivera pa javim.

Nisam shvatio.

Flashao si BIOS od graficke ili ploce?

Da li RAM trpi "zatezanje"? Koje je marke?

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Maticna je flashana davno na zadnji bios.Flashao sam bios grafike kartice, to jest modao sa podesenim vent okretajima kako mi odgovara da bi bila tiha.Radi se o G.SKILLU CL7 1333, trpi poprilicno.U mene je radi proca downclockan na 1066MHZ pa sam ga stavio sa 7-7-7-21 1T na 5-6-5-14 1T, napon je ostalo isti.1.5V, napominjem da reseta nema otkad sam izvadio karticu i otkad sam na integrusi, dakle ocito je do ATI drivera, kolju se sa necim.Prije toga nije bilo, sve do flasha.Minidump sam makao sa Ccleanerom :(

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 23:04 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Javlja se problem kod instalacije Adobe flash playera na sustavima koji koriste Eset Smart Security ( Win 7 SP1)
Nakon što se nadogradnja preuzme iskljucite zastitu kompletno da možete instalirati novi flash player. Prvi put to nisam ucinio pa sam dobio BSOD sa greškom u eamon.sys fajlu.
Isključio sam zaštitu i eto sad je opet sve OK.

Ovo je samo za obavijest ljudima koji koriste ESS ili EAV verzije 4.2.58.3  :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

S obzirom da mi nitko nije pomogao malo sam izgubio vremena i sredio problem, flashnuo sam najnoviji BIOS i problema nema.Ocito RV770 ne voli prosli 1.50 BIOS od maticne pa se kolje sa njim, novi 2.20 radi ko metak kao i kartica.Evo rjesenja za BCCODE 116 {#}

clock2much

1 0 hvala 3
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, od pred par dana počeo mi se pojavljivati BSOD, jednom dnevno i to kad bih gledao video na youtubeu. S tim da nije nužno pravilo kad pogledam video bsod, nekad mogu cjeli dan gledati i ništa. Dok igram igre, radim nešto, nema bsoda.

Pa ako biste mogli pomoći :) Hvala..

minidump:

http://www.4shared.com/file/hv0zPJiM/041912-21886-01.html

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
pozdrav

problem sa famoznim BSOD. prije par dana sam stavio novih 2gige rama, hard , te instalirao win7. i od tada mi se pojavljuje bsod. pokrenuo sam memory diagnostic ... kaže da je sve ok. čitajući forum naletio sam da postavim dmp file... pa evo zadnji dmp file je http://www.4shared.com/file/Rm7EJ4v0/042212-25209-01.html? . Mogu postaviti i sliku bluescreena ... al to još moram uloviti (unutar tih duuuugih 3sec) . opazio sam da mi se bsod javlja većinom kada prčkam po u torrentu... ako ti oma ikakve veze. Zadnje što mogu reć je to da je prvi to error broja na bsod - stop: 0x0000000A. Sve u svemu dosta toga što sam pročitao na forumu izgleda mi poput atomske fizike pa bih molio što jednostavnijim riječnikom objašnjenje :) .

unaprijed se zahvaljujem na pokušajima pomaganja

0 0 hvala 0
14 godina
Soapy kaže...

Pozdrav, od pred par dana počeo mi se pojavljivati BSOD, jednom dnevno i to kad bih gledao video na youtubeu. S tim da nije nužno pravilo kad pogledam video bsod, nekad mogu cjeli dan gledati i ništa. Dok igram igre, radim nešto, nema bsoda.

Pa ako biste mogli pomoći :) Hvala..

minidump:

http://www.4shared.com/file/hv0zPJiM/041912-21886-01.html

edit: updateani svi drajveri i bsod-a više nema.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Molio bih za pomoc ako iko moze pomoci, bio bih vam silno zahvalan, jer me ovaj blue screen dosta namusio i jos je uvijek prisutan :S

Tu je i slika:

blue screen blue screen
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 0:11 (duje_236).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
duje_236 kaže...

Molio bih za pomoc ako iko moze pomoci, bio bih vam silno zahvalan, jer me ovaj blue screen dosta namusio i jos je uvijek prisutan :S

Tu je i slika:

Testiraj RAM i (ako je) vrati na tvornicke postavke sve sto si overclockirao

Trazi Memtest86+ za testiranje. Provjeri temperature

13 godina
neaktivan

Testirao RAM- nikakvih problema 
Temperature variraju od 37C do 42C 

17 godina
neaktivan
duje_236 kaže...

Testirao RAM- nikakvih problema 
Temperature variraju od 37C do 42C

@ duje_236 i ostali

Popunite Moj PC u vasem profilu da bi vam pomogli. Nemoze nitko pogoditi sto vi imate i koji OS koristite.

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

hej ljudi..ovako,imam jedan problem..naime,od jučer kada sam počeo igrati bfplay4free,izbacivao mi je komp bsod..greška je 0x00000124,pa sam mislio da je do drivera,ali sve je novo..danas sam igrao crossfire,i opet mi je izbacilo grešku.. the system encountered an uncorrectable hardware error (0x00000124),temperature procesora su normalne..pozz

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozz. Problem je sledeci.Kada god zasteka malo racunar pojavi mi se blue screen koji izgleda ovako http://communities.vmware.com/servlet/JiveServlet/showImage/2-1229136-5762/quicklook-cache.jpg Samo mjesto tih brojeva gdje pise Tehnical information(pa ispod), meni su brojevi sledeci: STOP : 0x0000007E (0xc0000005,0x837002f1,0x9f1,0x9f158b50,0x9f1587)Posle svakog pojavljivanja budu drugi brojevi. Instaliran je najjnoviji drajver za graficku Nvidia geforce 8500GT 512mb (SA NVIDIA sajta) Molim da mi pomognete oko ovoga jer me ovo stvarno nervira!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Stop 0x0000007E system thread exception not handled je problem kad je grafička pod velikim zauzećem ili je oštećen ram a možda i driver samo meni si prije rekao da imaš 8E jesi li krivo napisao ili imaš oboje jer ti se mijenja prvi kod ili ovi u zagradi.Ako imaš 8E i 7E sve mi se više čini da je hardverski problem odi u device manager i sve pomno pregledaj ima li žutih ili crvenih zastavica.
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

0x0000008E taj problem se prikazuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Bok.Imam problem već neko vrijeme sa pojavom plavog ekrana smrti.Provjerio sam ramove i ostale komponente sa programima i nisu našli ništa nenormalnog.Sa programom Who Crashed sam ispitao minidumpe koje mi je Blue screen viver pokazao i  tamo mi je signalizirano kao da problem radi neki driver a točno piše da na googlu zatražim update za ovaj modul: unknown module 00000000 00000000.sys.Dali netko ima ideju šta bi to moglo značiti.I dali bi možda mogao biti problem i u mišu.Naime problemi su mi se počeli javljati kada sam kupio miš koji je izgleda namijenjen za prijenosni računar jer ima jako kratki kabel.Priključujem ga u računar preko usb-a jer nisam mogao nabaviti onaj višepolni okrugli priključak.Plz.help!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 13:35 (simeonas).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
simeonas kaže...

Bok.Imam problem već neko vrijeme sa pojavom plavog ekrana smrti.Provjerio sam ramove i ostale komponente sa programima i nisu našli ništa nenormalnog.Sa programom Who Crashed sam ispitao minidumpe koje mi je Blue screen viver pokazao i  tamo mi je signalizirano kao da problem radi neki driver a točno piše da na googlu zatražim update za ovaj modul: unknown module 00000000 00000000.sys.Dali netko ima ideju šta bi to moglo značiti.I dali bi možda mogao biti problem i u mišu.Naime problemi su mi se počeli javljati kada sam kupio miš koji je izgleda namijenjen za prijenosni računar jer ima jako kratki kabel.Priključujem ga u računar preko usb-a jer nisam mogao nabaviti onaj višepolni okrugli priključak.Plz.help!{#}

Možeš li napisati Stop code molim te jako bi pomoglo evo pogledaj ih ovdje http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/tp/stop_error_list.htm pa reci koja ti piše.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan

Sorry,ali mislim da se taj stop code nalazi u plavom ekranu smrti,ali mi on traje jako kratko pa ne mogu to zapisati.Jedino ako taj kod mogu vidjeti i gdje drugdje sada poslije.{#}

13 godina
neaktivan
simeonas kaže...

Sorry,ali mislim da se taj stop code nalazi u plavom ekranu smrti,ali mi on traje jako kratko pa ne mogu to zapisati.Jedino ako taj kod mogu vidjeti i gdje drugdje sada poslije.{#}

Prije neg se zgasi BSOD slikaj ga mobitelom ili fotoaparatom pri dnu gdje je stop code.I još nešto jesi odvrtio memtest dokraja jer to dosta dugo traje i do 12 h pa ga neki znaju ugasiti.

13 godina
neaktivan

Testirao sam ga samo sa ovim kojeg imaju windows7-ica.Okey budem BSOD sliknuo,kad se pojavi pa ti onda napišem.Hvala!Sad bi vjerojatno morao onda skinuti i onaj memory test i preći cijeloga.Zar ne?{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 14:29 (simeonas).
13 godina
neaktivan
simeonas kaže...

Testirao sam ga samo sa ovim kojeg imaju windows7-ica.Okey budem BSOD sliknuo,kad se pojavi pa ti onda napišem.Hvala!Sad bi vjerojatno morao onda skinuti i onaj memory test i preći cijeloga.Zar ne?{#}

Možeš ti i Windows Memory Diagnostic iz search ali mislim da ti neće puno pomoći no ako ti se ne da čekati do 12 h pokreni prvo njega.

15 godina
simeonas kaže...

Pogledaj u mapi C:\WINDOWS\minidump jel imaš kakve filove. Svaki put kad se dogodi BSOD tu se napravi file kojeg pomoću programa BlueScreenView možeš analizirat. On će ti dati uzrok rušenja sistema, kad saznaš što je guglaj dalje da vidiš točno što te zafrkava.

13 godina
neaktivan

Analizirao sam minidump sa BlueScreenView-om i dobio podatke da bi problem bio driveru hall.dll a crash adresa ntoskrnl.exe.Sad neznam šta bi to značilo,pa ako znate,molim pomoć.Hvala{#}

13 godina
neaktivan
simeonas kaže...

Analizirao sam minidump sa BlueScreenView-om i dobio podatke da bi problem bio driveru hall.dll a crash adresa ntoskrnl.exe.Sad neznam šta bi to značilo,pa ako znate,molim pomoć.Hvala{#}

Prvo nije hall.dll nego hal.dll{#} To je hardware abstraction layer i buffer(ne želim biti bezobrazan no znači tampon) između kernel mode i hardware.Problem je s hardware-om i vjerojatno je driver.HAL.dll je ugrađen u os i sudjeluje s driverom.Najbolje ubaciti instalacijski CD od win7 evo link ako nemaš legalnu kopiju http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/ i otići pod recovery console.Ako imaš ntoskrnl vjerojatno je boot.ini koruptiran.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 19:06 (Ikarus01).
17 godina
neaktivan
simeonas kaže...

Da li si menjao neki hardware mozda (na pr. maticna) ?

13 godina
neaktivan

Posudio sam od prijatelja njegov instalacijski cd windowsa i nanovo formatirao disc,ali nakon 8 sati mi se ponovo pojavio bsod.Prijedlozi????????{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 8:25 (simeonas).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice