Bios se ne diže - crni ekran

poruka: 6
|
čitano: 5.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Htio sam u biosu namjestiti da mi boota sa usb-a, i nešto sam tako dobro namjestio da ne ulazi uopće u bios, tj, laptop se pali ali je ekran crn. Ne pojavljuje se samsungov logo kada bi trebalo stisnuti f2 za ulazak u bios.Ne mogu ga ni normalno ugasiti nego "na silu". Malo duže držati gumb. Gore su win 7, i htio sam ih nanovo instalirati ali sa usb-a. Kako je to malo zeznuto (barem meni), petljao sam po boot device i brijem da sam ih sve pogasio i nikako da dobijem u izbornik usb. Svako malo ga restartao nebi li nešto napravio i eto, sad mi je crni ekran. Noviji je laptop i mislim da nije ništa na njemu pokvareno. Jedino ak ja nisam  sada nešto zabrljao.

Molim pomoć

0 0 hvala 0
16 godina

A morat ćeš napraviti bios reset nema druge. Ako je pod garancijom nosi ga u servis da ti to naprave, ak nije nađi na netu za svoj model service manual i kako resetirati bios.

Koji je model laptopa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 0:20 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Samsung NP350E5X

0 0 hvala 0
16 godina

Nisam našao za tvoj model konkretno service manual ali ovo će ti pomoći, mora biti slično:

Znači izvadi bateriju, okreni ga i imat ćeš više poklopaca odozdo. Kreni sa najvećim, pa po redu dok ne nađeš onaj pravi ispod kojeg ćeš vidjeti malu bateriju od biosa, može biti ovako spojena kao u videu a može biti i samo umetnuta kao na desktop matičnima. Izvadi ju ili iskopčaj na par minuta, ponovo stavi/ukopčaj i sve zašarafi, upali i bios će biti na default postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hm hm, pod jednim poklopcem nije, pod drugim nije. Barem mislim da nije.  Ne usudim se skinuti nekakav tanki limeni pokrov. Trebao bi sad sve šarafe maknuti pa pogledati... Već sam umoran,   tako da ću sutra nastaviti da sad još nešto ne pokvarim. Pozdrav,hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Ako je ispod poklopca samo limeni pokrov to je vjerovatno caddy od hard diska, tako da ti tu nije.

EDIT: sad sam malo gledao po netu. Našao sam za neki samsung sličan tvom i pretpostavljam da je baterija jednako "zakopana". Gadno.

položaj baterije možeš vidjeti na 8:05 minuti videa. Ako imaš garanciju nosi u servis. Ako nemaš, kopaj :) i pazi da nešto ne potrgaš. Za otkopčavanje ovih plastičnih djelova predlažem da umjesto šarafcigera koristiš rub kreditne kartice ili slično (ja koristim onu plastiku koja mi ostala nakon vađenja sim kartice kad sam ju kupio i funkcionira odlično jer ne potrga plastiku od onog šta otvaram nego se ona zgrebe) nemoraš skidati baš sve kao u videu al bitno da dođeš do baterije i da ju izvadiš na minutu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 2:19 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice