Ad-aware 2008 pro

poruka: 32
|
čitano: 7.534
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Ad-aware 2008 pro
Kalea kaže...
Fowix kaže...

Probaj revo i mislim da ces se iznenadit efikasnošću tog besplatnog programa...

Slažem se. Uredno je odradio svoje. Prihvaćam prijedlog. Za jedan free program i predobro. Bojim se da će (a hoće sigurno) postati komercijalan nakon određenog broja downloadiranja kao i svi prije njega.
Uz potpis, Kalea.
 kalea ajde mi ti reci sta da si ja instaliram od antivirusa i sl. ne treba biti free, ja sam obicni korisnik koji puno vremena prevodi skidanjem i sl. s neta, trenutno imam spyware doktor...?
pitam te zato jer vidim da se razumijes u antiviruse i sl. tematike...
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
neaktivan
RE: Ad-aware 2008 pro
kris_marko kaže...
Kalea kaže...
Fowix kaže...

Probaj revo i mislim da ces se iznenadit efikasnošću tog besplatnog programa...

Slažem se. Uredno je odradio svoje. Prihvaćam prijedlog. Za jedan free program i predobro. Bojim se da će (a hoće sigurno) postati komercijalan nakon određenog broja downloadiranja kao i svi prije njega.
Uz potpis, Kalea.
 kalea ajde mi ti reci sta da si ja instaliram od antivirusa i sl. ne treba biti free, ja sam obicni korisnik koji puno vremena prevodi skidanjem i sl. s neta, trenutno imam spyware doktor...?
pitam te zato jer vidim da se razumijes u antiviruse i sl. tematike...
 Spyware Doctor, garantirano najjači borac protiv svakakve gamadi dobro se uskladio sa NOD-om kod mene, te PC Tools Firewall Plus od istog proizvođača. Drži sa strane, zlu ne trebalo, Malwarebytes', te ga pokreni kad imaš vremena, s tim da prije napraviš update. On ne smije biti u realtimu jer se kolje sa Doctorom i NOD-om. Winodws Defender nek ti je apdejtan također i neka nije u real time modu. Njega pokreni s vremena na vrijeme. Znači, aktivni su samo Doctor Spyware, NOD i firewall. Mnogi preporučuju novu Aviru, koja je besplatna. O njoj ne mogu reći ništa jer je još nisam probao, a i neću dok ne dođe vrijeme nove instalacije, ili mi ne dođe na ''servis'' neka konfa od kojeg frenda pa je onda tamo isprobam. Pravilo zaštite na računalu ide po prilici ovako: jedan firewall, jedan antivirusni, jedan antispyware. Više av programa u real time modu dovode kompjuter u koliziju sa samim sobom te na taj način zapravo kompjuter ne zna što bi prvo napravio, pa to obično završi na kraju loše (dok se on prepucava sa samim sobom, uljeću trojanci)!
1. redovno apdejtanje windoza
2. redovno apdejtanje antivirusa
3. redovno apdejtanje ostalih programa zaštite
4. pravilno postavljene opcije firewalla
5. redovno skeniranje kompletnog hdd-a ili više njih kako antivirusnim alatom, tako i ostalim alatima zaštite.
6. Redovno čišćenje temp direktorija surfanja po internetu, za to se pokazao jako dobrim CCleaner (free), mada to isto imate ugrađeno i u nekim firewall-ovima, ili deinstalacijskim programima
7. redovna defragmentacija C: particije nakon čišćenja
8. registry čistiti ''lakšim alatima'' koji samo površinski (što znači sigurno) čiste registry, obično oni jači dublje zadiru u registry i na taj način ''uprskaju stvar'' (loše iskustvo sa TuneUp Utilitisom i njegovim reg cleanerom)
Ništ komplicirano, ali pomaže. A pomaže i to, da ako stvari krenu nizbrdo, znati što uraditi da se nebi dogodilo ono najgore - nova instalacija.
Isključiti System Restore sa C: particije, restartati i ponovno uključiti System Restore i kreirati novi point (onda kada si siguran da je''sjelo sve na svoje mjesto''). Sa ostalih particija ukloniti System Restore. Kad ja obrišem nešto sa neke druge particije, onda je to šlus i gotovo. Nikakav System Restore nebootabilnih particija. Smanjiti Recycle bin na samo 1% na svim particijama (zašto jednu avi datoteku od 700MB držati danima u recycle binu?
Prihvaćam sve kritike na ovaj moj post.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice