Wlan mreža

poruka: 5
|
čitano: 3.889
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Wlan mreža - kako posložiti

Imam pitanje u vezi wireless mreze.

Nisam bas pocetnik, ali volio bih cuti vasa misljenja kako bi vi to poslozili. 

Imam mikrotik sa dvije wlan (wlan1 i wlan2) kartice i jednom ethernet (eth1) karticom.

Trenutno su sve te kartice stavljene u bridge i sve je na istom subnetu.

Problem je u tome da moram korisnike koji se spajaju na wlan1 i wlan2 pustit da pristupe PPPoE serveru koji se nalazi na eth1.

Nisam uspio nikako provuci PPPoE iz jednog subneta u drugi.

Moje pitanje je kako posloziti ovu mrezu (IP adrese, routanje, QoS, .. etc .. )?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2008 1:22 (nesto222).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wlan mreža - kako posložiti

AP-aces point

i računla sa inegriranom wireless antenom je najpraktičnija kombinacija za spajanjem bežično

Ja sam pokušavao spajati računala u ad-hoc modu, tako da direktno komuniciraju računala, ali bez uspjeha (možda jer sam probao spajati vistu i XP)

međutim AP upikneš u swich ili ruter koji ima vezu sa netom, pristupiš mu preko web sučelja (npr.192.168.0.1 ili 192.168.1.1 to uglavnom stoji u uputama) podesiš potrebnu WEP ili WAP enkricipciju, sa čim bolje komliciranom lozinkom, naravno da mogu ovi vani razbijati glave (bolja je WAP...nisam baš 100% siguran, možda ja ona druga) i to bi bilo to.

automatski će računalo prepoznati wireless adresu, jedino što trebaš unijeti onu kopliciranu lozinku i mreža radi, još ti ostaje podešavanje firewall-a, za podešavanje najbolje ga je isključiti i tada obavljati podešavanja

17 godina

btw...što je to mikrotik???

17 godina
neaktivan
soner kaže...

btw...što je to mikrotik???

MikroTik je poseban OS za wireless mreže temeljen na linuxu.
17 godina
soner kaže...

AP-aces point

i računla sa inegriranom wireless antenom je najpraktičnija kombinacija za spajanjem bežično

Ja sam pokušavao spajati računala u ad-hoc modu, tako da direktno komuniciraju računala, ali bez uspjeha (možda jer sam probao spajati vistu i XP)

međutim AP upikneš u swich ili ruter koji ima vezu sa netom, pristupiš mu preko web sučelja (npr.192.168.0.1 ili 192.168.1.1 to uglavnom stoji u uputama) podesiš potrebnu WEP ili WAP enkricipciju, sa čim bolje komliciranom lozinkom, naravno da mogu ovi vani razbijati glave (bolja je WAP...nisam baš 100% siguran, možda ja ona druga) i to bi bilo to.

automatski će računalo prepoznati wireless adresu, jedino što trebaš unijeti onu kopliciranu lozinku i mreža radi, još ti ostaje podešavanje firewall-a, za podešavanje najbolje ga je isključiti i tada obavljati podešavanja

hehe.. hvala na trudu stari, ali ovo kaj si napisal je trivijalno za podesit.. ne muci to mene.. :)
Ono što meni treba ja PPPoE relay na Mikrotiku..

Ja imam ovo:
wlan user --- (10.0.0.1/24) [ap1] MT [lan1] (10.0.1.1/24) -- PPPoE server

sad su lan1 i ap1 u istom subnetu i u bridgu.. :l
Ja hocu da provucem PPPoE iz jednog subeta u drugi.. ali to nije moguce..
Kolko sam skuzio treba mi PPTP izmedu "wlan usera" i MT..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice