WLAN mreža problem

poruka: 2
|
čitano: 1.351
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
WLAN mreža problem - prijenos podataka

Dobro veče,

evo ovako, imam problem,

imam modem thomson st780 od iskona, i citao sam upute, trazio po netu, ali nisam bas nasao nista korisno.

1. računalo je spojeno žicom na modem

2. računalo je spojeno žicom u 1. racunalo ili modem (kako kad),

3. računalo je spojeno na modem wireless signalom.

sada bi ja htio, da taj signal radi kao wlan, ne wireless internet, znaci da to računalo koje je spojeno na modem

bude u mreži preko wlana, ali da nejde na internet i da je prijenos podataka kao lan (samo 54mbita) a ne kao preko neta.

događa se to da vidim sva računala u mreži, i da mogu surfati share foldersima, ali kod prijenosa podataka je uzasno sporo, i jos mi pise da je spojen na 2 mbita,

a trebalo bi biti barem 30-40 ako ne i vise jer je signal izmedju 4-5 jačine... znaci dostatno, ali otvaranje npr word filea je katastrofa, traje po nekoliko desetaka sekudni,

a ja bi htio normalnu LAN brzinu gore navedenu..

Rodio se mali ja, i svi su zažalili!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WLAN mreža problem - prijenos podataka

thomson ti je probably postavljen kao dhcp server.
na racunala za koja ne zelis da idu na internet, a da budu vidljiva u mrezi, postavi staticke IP adrese u range-u (ako se ne varam kod iskona je to 192.168.10.xxx) ali im nemoj ukucati adresu gateway-a (ostavi blank).

na racunalima na kojima zelis da idu na net ostavi dinamicke adrese.
wlan je wlan.. to sto je wireless ugradjen u router nema veze.. ti se spajas na bezicnu mrezu.. a ta mreza ima mogucnosti izlaci vanka.

"802.11

In 1997, the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) created the first WLAN standard. They called it 802.11 after the name of the group formed to oversee its development. Unfortunately, 802.11 only supported a maximum network bandwidth of 2 Mbps - too slow for most applications. For this reason, ordinary 802.11 wireless products are no longer manufactured."

imas stari wireless stick/mreznu s antenicom/laptop sa starim wirelessom?

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice