Wi Fi zaštita

poruka: 3
|
čitano: 11.769
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wi Fi zaštita

Pozdrav,

imao sam određenih problema s internetom i T-Com-om, i bila mi je namještena wireless zaštita na WEP.

Našao sam u postavkama modema opciju "Use WPA-PSK Encr.", ali mi se nude tri opcije WPA, WPA2 i WPA+WPA2.

Izabrao sam WPA2, a encryption mi je AES.

Kakve su točno razlike između te tri gore navedene zaštite, i koja je razlika između "AES" i "TKIP" encryption type?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 14:55 (g520).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wi Fi zaštita

Itko?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Wi Fi zaštita

WEP-uglavnom se WEP kod probije za 5min, znači to nikako koristiti (nema enkripciju)

WPA- koristi enkripciju ali je pronađen način kako ju probiti ako se koristi WPA u kombinaciji s TKIP kripto-algoritmom

WPA2-može se probiti samo brute-force napadima (pogađanjem koda) što je jako teško jer uzmimo da računalo pogađa 500 000 lozinki u jednoj sekundi, a da se lozinka sastoji od isključivo malih slova. Za duljinu od 6 znakova, u tome slučaju bilo bi potrebno oko desetak minuta, za duljinu od 8 znakova pet dana, a za duljinu od devet znakova – gotovo pet mjeseci

TKIP i AES su tipovi enkripcije tj kripto-algoritmi

TKIP-osnovna enkripcija (napravljena na prijelazu sa WEP na WPA vrstu zaštite radi kompatibilnosti sa starijim uređajima)

AES-napredna enkripcija(u kombinaciji s WPA 2 i kodom od 8 znakova NEPROBOJNO)

EVO NADAM SE DA SAM BAR MALO DOĆARO RAZLIKU MEĐU NJIMA

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice