Vec par dana me muci da kad god nesto skidam ( bilo torrent ili nesto ovako sa interneta kao sto su neki programici sa sluzbenih stranica pa cak i sa steama) skida sa brzinom 200kbs i to mu je maximum dok sam prije skido do 500kbps brzinom... neznam sta mu je znam samo da se pojavilo dan dva nakon sta sam postavljo router i utorrent za thr.... Dal netko ima slican problem i kako bi to rjesio? jel to moze bit stvar firewalla? ili je to nesto kod t-coma?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Resetiraj ruter, skeniraj komp (antivirus, MBAM...), nazovi t-com i pitaj ih jel ima kakvih smetnji na liniji.
ovo glete t-coma sam provjerio tj svi u ulici imaju normalno znaci samo meni je problem... dal to moze bit i zbog portova koje sam morao otvarat? i dal ce resetiranje routera ponistit sve sta sam mjenjo na njemu?
Pod reset sam mislio ugasi-upali :D al nema veze, možeš i taj reset napraviti, možda pomogne (zapiši postavke jer ostaješ bez njih).
Portovi nemaju veze sa time što se događa.
ovo glete t-coma sam provjerio tj svi u ulici imaju normalno znaci samo meni je problem... dal to moze bit i zbog portova koje sam morao otvarat? i dal ce resetiranje routera ponistit sve sta sam mjenjo na njemu?
CMD
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
Nazvati službu za korisnike pa neka ti oni resetiraju modem.
Vrlo, vrlo teško da IP i DNS imaju veze sa ovime. Prijavljena je i manja brzina u utorrentu koji nakon što dohvati adresu trackera, komunikaciju obavlja P2P a brzina ne raste na predviđenu. I kod "običnog" downloada, kada klijent jednom dozna IP od servera tj. lokaciju filea, DNS upita nema pa nema ni utjecaja na brzinu.
A release/renew neće napraviti ništa jer su zbog port forwarda adrese najvjerojatnije statične.
znaci ili je virus ili nesto na routeru?
Virus/spyware slabo vjerojatno (al obavezno provjeri). Najvjerojatnije router ili privremeni problem na liniji.
Virus/spyware slabo vjerojatno (al obavezno provjeri). Najvjerojatnije router ili privremeni problem na liniji.
linija nije 100% znaci router... Znaci da zovem sluzbu za korisnike i da ih pitam da resetaju modem?
Da. I nek resetiraju liniju, zna pomoći.