Udaljeni WiFi

poruka: 16
|
čitano: 1.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Udaljeni WiFi, djeljenje wifi mreze, Pomoc

Pozdrav svima, molio bih pomoc.. 

Naime situacija je sljedeca.

Imam internet od T-coma 30 Mbps i ruter ZTE 931VII

Ono sto zelim jest da svoj internet djelim sa bratom koji je od mene udaljen oko 100 metara zracne linije, brat znaci nema apsolutno nikakav internet niti modem. Gledao sam malo po internetu i vidio nekakve antene koje mi nisu jasne (kako se spajaju,  gdje, treba li imati više tih antena ili neki posebni modem) Znaci htio bi s njim djeliti wifi ali tako da se on moze npr spojiti na taj wifi sa mobitelom,sa laptopom i ps4 u isto vrijeme. Ako je to ikako moguce? Molio bih nekoga tko se kuzi u to da mi pojasni kako i sta. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Udaljeni WiFi, djeljenje wifi mreze, Pomoc

Imate li optičku vidljivost između vas?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
13 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Imate li optičku vidljivost između vas?

samo jedna kuca je izmedju zracne linije

10 godina
neaktivan

Ako nema direktne optičke vidljivosti teško da će signal ići tako daleko, ili će pucati veza kad budu loši vremenski uvjeti. Za udaljeni WiFI se koriste usmjerene antene koje šalju signal poput lasera pa je optička vidljovst bitna zbog stabilnosti.

Također, pitanje budžeta je bitno jer za Point To Point mreže ne mogu ići najjeftiniji routeri ako bi bila opcija preko dva routera, a dva routera su jedini način za koji ja znam kako napraviti P2P mrežu, možda netko iskusniji ima bolje rješenje od mene.

Druga opcija bi bila fizička konekcija. Kupite neke media convertere koji Ethernet signal pretvaraju u optički (dužina kabela je makimalno 25km što je i više nego dovoljno. Jedino za to treba kopati i staviti nit pod zemlju u bužir. Ova opcija nema probleme s vremenom i najstabilnija je.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
13 godina
odjavljen

Zahvaljujem se na brzom i konkretnom odgovoru.

Budjet i nije neki problem ako uzmemo u obzir da ce godisnje platiti vise operaterima, problem je sto je brat samo preko zime kod kuce ( sezonski radnik)  ne isplati mu se uzimat nesto na ugovor. Ali ok ako te antene nisu od koristi u ovom mom slucaju, morat ce nesto drugo iskombinirat.

15 godina
Udaljeni WiFi

Bez obzira ti imas opcija. Cak i uz ugovor imas mogucnost iskljucivanja usluge na par mjeseci(do pola godine ako se ne varam). Reaktivacija usluge se placa al to i nije nekakva velika cifra i mislim da bi bila oke za brata. Ili dnevni paketi od t-com-a koji su flat 3g(10kn) ili flat 4g(15kn).

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Re: Udaljeni WiFi

Upravo tu kombinaciju i koristi od t-coma, internet dan za 10 kn (iako mu to i nije bas nesto, ping i NAT type na ps4). Za ovo nisam siguran moze li se zamrznuti ako si pod ugovorom. Sve u svemu hvala vam na pomoci. 

9 godina
Nek uzme tele2 pokucni na probu i vrati nakon mjesec dana pa mu ti uzmes :D

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
blackeagle29 kaže...
Nek uzme tele2 pokucni na probu i vrati nakon mjesec dana pa mu ti uzmes :D

Hahahah, dobra ideja. Na svu srecu H1 operater nudi flat internet do 20Mbps bez ugovorne obveze za 149 kn tako da je odlucio burqz za to.

9 godina
Nude svi bez ugovorne obveze, samo je pitanje kolko ce naplatit spajanje.. kod optime su mi prije koju godinu rekli da je besplatno na 24mjeseca ugovor, bez ugovora je bilo 600kn..

A h1... mene zvali i nudili med i mlijeko, da bude sve bolje neg kaj je na tcomu, net brzine 40mbit(a u ruteru od tcoma mi pise da ide do nekih 35-36).. tv sa milijunom programa itd, i stari skoro uzeo jer je lik nasro da je sve bolje, i jeftinije, kad sam cuo da je h1 bilo je dovoljno da mu pokazem postove ljudi na njihov fb :D tak da cu rec samo sretno sa h1 :) i nek provjeri za svaki slucaj kolko je ukljucivanje, da nebi bilo da se i dalje naplacuje :D

0 0 hvala 0
10 godina
blackeagle29 kaže...
dovoljno da mu pokazem postove ljudi na njihov fb :D

Vecina ljudi koja (kad sam pratio) whinea po fb-u su ljudi koji nista ne razumiju pa whineaju radi gluposti (opcenito problemi s infrastrukturom koja nema veze s h1) i konkurencija. Puno realnije stanje je ono sto vidis po forumu jer eto, ako neko i napise neke gluposti lako se rasciste.

Danas mislim da vise i nije bitno sto pise tamo posto je H1 prestao postojat i brod je koji tone (dok se ne promjeni vlasnicka struktura i odu svi koji ce/ako dobit otkaz pri istoj promjeni).

9 godina
Ah a gle, ima i ljudi koji se itekak razumiju, a poziv korisnickoj sluzbi, kaj neko moze bit glup da ne zna kak nazvat pa ceka po 1h? Da, po 1h da im se neko uopce javi, a kamoli rijesi problem.. a nikak se rijesit lika i veli kao da su to sve dezinformacije po forumima i gdje sam to procital da ne valjaju, odustal je tek kad je cul kaj im sve pise na fejsu. A sad, kolko je onih koji nemaju pojma, ne znam al vidim da ih je dosta preslo s tcoma kod njih i pozalili su... tak da dok mi tcom radi ne micem se na takve.. a ionak kolko znam tcomovi serviseri odrzavaju infrastrukturu tak da je i to zajeb
10 godina
blackeagle29 kaže...
Ah a gle, ima i ljudi koji se itekak razumiju, a poziv korisnickoj sluzbi, kaj neko moze bit glup da ne zna kak nazvat pa ceka po 1h? Da, po 1h da im se neko uopce javi, a kamoli rijesi problem.. a nikak se rijesit lika i veli kao da su to sve dezinformacije po forumima i gdje sam to procital da ne valjaju, odustal je tek kad je cul kaj im sve pise na fejsu. A sad, kolko je onih koji nemaju pojma, ne znam al vidim da ih je dosta preslo s tcoma kod njih i pozalili su... tak da dok mi tcom radi ne micem se na takve.. a ionak kolko znam tcomovi serviseri odrzavaju infrastrukturu tak da je i to zajeb

Bio sam 2g u h1, niti jednom nisam cekao dulje od 5-10 minuta na javljanje, i to je mislim bilo 1 ili 2 puta. Ako na nesto mogu prigovorit onda sigurno nije na cekanje, tako da te price "cekao sam 1h" su bajke i nema teorije da meni u 2 godine i neznam koliko zvanja niti jednom nije dugo trebalo, a i nema sanse da netko sjedi 1h na telefonu, pa je ocito tko to pise i zasto. Strucnost osoblja na telefonu se ne razlikuje puno od strucnosti osoblja na telefonu kod drugih ispova. Jednom rijecju, 90% ih je nestrucno.

9 godina
Jel ovo njihov broj na ssu?
10 godina
sandokan111 kaže...
Danas mislim da vise i nije bitno sto pise tamo posto je H1 prestao postojat i brod je koji tone (dok se ne promjeni vlasnicka struktura i odu svi koji ce/ako dobit otkaz pri istoj promjeni).

15 godina
Udaljeni WiFi

Imam slican problem moja sestra ima kucu 70m udaljenu od mojih roditelja postoji donekle opticka vidljivost i recimo ispred kuce njezine mogu uhvatiti wifi od roditelja ali 2 metra prema unutra ne vise. Kako bi to bilo najlakse namjestiti da radi normalno kao da ima svoj wifi u kuci? Ako nemoze tako morat cemo nekako kabel razvuci do nje i staviti u AP. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice