The dns server isn't responding problem

poruka: 21
|
čitano: 25.942
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kupio sam novi laptop acer E5-571 i instalirao windowse 8.1 no svako malo ostanem bez konekcije i kad otvorim onaj troubleshoot problems windows mi prijavi the dns server isn't responding problem. Probao sam ručno staviti dns u postavkama no onda mi javlja da ne može komunicirati sa primary dns server. Korisnik sam Optime Telekom i probao sam napraviti reinstalaciju windowsa i bez ikakvih drivera i programa surfati no svako malo mi javlja taj problem.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: The dns server isn't responding problem
Shockwave kaže...

Kupio sam novi laptop acer E5-571 i instalirao windowse 8.1 no svako malo ostanem bez konekcije i kad otvorim onaj troubleshoot problems windows mi prijavi the dns server isn't responding problem. Probao sam ručno staviti dns u postavkama no onda mi javlja da ne može komunicirati sa primary dns server. Korisnik sam Optime Telekom i probao sam napraviti reinstalaciju windowsa i bez ikakvih drivera i programa surfati no svako malo mi javlja taj problem.

Windowsi 8/8.x imaju problema sa našim DNS serverima (iste sam problema imao i ja). Jednostavno promijeni DNS servere na OpenDNS.

• 208.67.222.222
  • 208.67.220.220
TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 17:30 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Shockwave kaže...

Windowsi 8/8.x imaju problema sa našim DNS serverima (iste sam problema imao i ja). Jednostavno promijeni DNS servere na OpenDNS (brzi su, a i štite od phisinga i ostalih zaraznih web stranica)

• 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Na drugom laptopu nemam tih problema pa mi je malo čudno. Znači samo prefered i alternative dns promjenim i to je to?? ono prvo obtain an ip address automatically mi je obilježen i to ne moram ručno podešavati??

14 godina
neaktivan

Promijeni samo DNS-ove na ove gore što sam napisao pa javi jel problem riješen. Gornji podaci (IP address, Subnet Mask,...) se mjenjaju u slučaju kada tvoje računalo nije moglo dohvatiti IP adresu od modema.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 17:33 (Marko :D).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I još jedno pitanje da li trebam i na bezicnoj konekciji podesiti u opcijama da koristi drugi dns ili je to več sve namješteno za sve konekcije?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako hoćeš taj DNS imati i na drugoj konekciji, moraš ga i tamo promijeniti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako hoćeš taj DNS imati i na drugoj konekciji, moraš ga i tamo promijeniti.

Promjenio sam na googleDNS i sad mi javlja windows can't communicate with the device or resource (primary dns server), šta sad napravit?

14 godina
neaktivan

Probaj utipkati one podatke IP address, Subnet Mask i tako dalje. Ako ne znaš gdje dobiti te podatke, nazovi službu za korisnike.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj utipkati one podatke IP address, Subnet Mask i tako dalje. Ako ne znaš gdje dobiti te podatke, nazovi službu za korisnike.

Probao sam i s tim i ništa :(

14 godina
neaktivan

Pokreni cmd kao admin, upiši "ipconfig /flushdns" (bez navodnika) pa stisni ENTER. Ako se i dalje pojavljuje isti problem, onemogući pa zatim omogući mrežni adapter.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pokreni cmd kao admin, upiši "ipconfig /flushdns" (bez navodnika) pa stisni ENTER. Ako se i dalje pojavljuje isti problem, onemogući pa zatim omogući mrežni adapter.

Ne pomaže ni to 

14 godina
neaktivan

Na ovoj stranici ti piše još nekoliko koraka koje možeš probati.

http://www.wikihow.com/Fix-DNS-Server-Not-Responding-Problem

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 9:48 (Marko :D).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ili te pate windowsi ili bezicni adapter u laptopu. Ako ostatak mreze komunicira ok preko tvog routera s internetnom, a tvoj laptop ne, onda je problem u laptopu a ne u dns rezoluciji.

Pobrisi bezicni adapter i ponovno ga instaliraj s defaultnim postavkama. Pogasi firewalle i gluposti ako imas na laptopu i probaj ponovno.

I ako vec moras stavljati neke druge dns-ove, preporucam 8.8.8.8 i 8.8.4.4 - googleovi dns serveri.

*dobitnik i7-4790K!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 10:48 (Bastardo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stavio sam taj google dns i opet isto, taj problem imam i na žičnoj i bežičnoj konekciji, a onda sam stvarno veliki biser ako imam kvar na oba uređaja {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

Stavio sam taj google dns i opet isto, taj problem imam i na žičnoj i bežičnoj konekciji, a onda sam stvarno veliki biser ako imam kvar na oba uređaja {#}

Samo na tom jednom racunalu ili na svim racunalima`/uredjajima u tvojoj kucnoj mrezi?

*dobitnik i7-4790K!
13 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
Shockwave kaže...

Samo na tom jednom racunalu ili na svim racunalima`/uredjajima u tvojoj kucnoj mrezi?

Samo na jednom, a i primjetio sam da kad otvorim onaj troubleshot problems veza mi se nakratko vrati i onda opet pukne sto vjerojatno iskljucuje hadverski kvar ili?

Edit: i jos da dodam cijelo vrijeme mi u trayu dole pise za vezu connected znaci nema onog zutog trokutica (limited) ili crvenog.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 21:01 (Shockwave).
11 godina
neaktivan

stalno mi javlja ovu gresku ,nakon sto sam reinstalirao windowse   sa xp na win 7 ...i ruter se svako malo resetira i ostanem bez neta...sto bi to bilo ? hvala 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 13:20 (dezus).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dezus kaže...

stalno mi javlja ovu gresku ,nakon sto sam reinstalirao windowse   sa xp na win 7 ...i ruter se svako malo resetira i ostanem bez neta...sto bi to bilo ? hvala 

Kad sam vidio da imas i avast i ms security essentials istovremeno upaljene, strah me i misliti sto bi moglo uzrokovati tvoj error ...

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
11 godina
neaktivan

taj ms. je bio valjda u windovsima na istom cd-u ,,koji da ugasim ? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

2 antivirusa istovremeno stvaraju samo probleme. Ugasi koji god zelis. Ja osobno koristim microsoft trenutno jer me nerviraju avastovi popupovi ...

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
11 godina
neaktivan

nisam ni znao da je taj ms antivirus . inace ne volim te micros. alate ,hvala 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice