Spor internet (D-Link DWL-G510)

poruka: 7
|
čitano: 4.232
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spor internet (D-Link DWL-G510)
pitanje

Koristim D-Link DWL-G510 par mjeseci i do nedavno je sve bilo ok. Medjutim prije nekih 15-ak dana imala sam nekakve Win update-e i od tad je sve otislo nizdol. Brzina bi trebala bit 8MB a meni je maksimum 300 KB/s i to ako je dobar dan.

Probala sam sve zivo sta sam mogla. Trazeci po forumima skuzila sam da bi moglo bit do D-Linka ali nigdje nisam nasla rjesenje. Trenutno sam na WIN XP, SP3 i updateala sam drivere za DLink ali cini se da ni to ne pomaze. Probala sam sve, od re-instaliranja win, do update-a, driver-a i sve ostalo sta sam mogla nac na netu ili pokusat. Ima jos kompjutera na istoj mrezi i njima je brzina sasvim normalna. Samo moj komp malo sizi a stvarno vise nemam ideju zasto. Je li moguce da DLink kartica jednostavno vise ne radi kako treba i da bi trebalo uzet novu?

Treba mi mreza za radit i trebaju mi dosta velike brzine. Je li ima neko kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spor internet (D-Link DWL-G510)

Meni cijeli mjesec resetiraju ip adresu svako malo, cak i nema neta po pola sata i vise.

Pogledaj svoj ispis spajanja da li je po 24h u komadu ili ga isto resetiraju.

Brzina ti pise 8MB na papiru, u stvarnosti je daleko manje. Tj. mislim da bih tih 8 (8000) trebala podijeliti sa 8 da bi dobila pribliznu brzinu. A i A u adsl ti znaci asinkrono, znaci upload utjece na download. A i pitaj boga koliko ti maksimalno podrzava parica.

Ako sam u krivu neka me ispravi netko pametniji.

17 godina

Neznam ja sam prije imao problema sa t-comom kada su mi povecali brzinu na 8mbita svako malo je pucala veza pa sam vratio na 2 mbita. Sad opet nedavno odkada imam maxtv povecao sam i brzinu na 8mbita , download ide do 820 kb/s , veza onak dosta stabilna pukne mozda 1 dnevno ako.. Ukratko razlog zasto sada ne puca svake minute kao prije tocan neznam. Mozda zato sta imam i maxtv , mozda zato sta su popravili paricu u meduvremenu , mozda zato sta dlinkov modem drzim na veoma hladnom mjestu. Al eto kako vidim tebi ne puca veza nego ti je download snizen i to sam na jednom kompu rjesenje neznam. Probaj drugu mreznu ubacit pa vid

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina

Posto sam isti post 2 puta sry moze obrisat ovaj. Tnx

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 15:56 (toxic).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma radija je puno brze tako da znam da moze... ovo je stvarno presporo za ono sta imam... a i drugi kompjuteri rade sasvim noramlno. Provjerila sam ispis spajanja i tamo je sve ok. A zvala sam i t-com i oni ne mogu nista jer je do mog kompa.

Nisam neki strucnjak ali stvarno bi tila to rijesit. Postoji velika mogucnost da je problem u D-Link-ovoj kartici ali ne bi tila kupit novu karticu i otkrit da i ta ne radi i da je do neceg drugog.

17 godina
neaktivan

Ista stvar kod mene, samo na Visti Business. Instalirao ju prije par dana i do jucer sve radilo ok. Jedina promjena koja je bila, kada odvrtim film unazad, je instalacija AVG-a, ali njega sam potpuno deinstalirao, problem je ostao. Na mreži imam još 3 kompa kojima je brzina pristupa netu besprijekorna, svi na XP-u.

Isprobao uglavnom sve što kažu na drugim forumima (netsh, driver, mrežne postavke..), ali ništa. Očigledno Vista u pozadini radi malo na svoju ruku. Još par dana i vraćam sve na XP.

MOLIM LJUBITELJE VISTE, KOJI DO ZADNJE KAPI DIGITALNE TINTE BRANE DOTIČNI OS, DA RIJEŠE NAVEDENI PROBLEM. HVALA.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

Riješio problem sporosti interneta na Visti sa navedenom bežičnom karticom.

Unutar Viste isključio sam LAN karticu koja je integrirana u matičnu i to je to.

XP nije imao takvih problema..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice