Splitter - telefon / internet problem

poruka: 4
|
čitano: 2.193
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Prije par dana sam prešao s T-coma na Optimu i javlja mi se sljedeći problem.

Kada se javim na telefon koji je spojen preko splittera internet konekcija mi pukne.

Router je TP-Link TD-W8951N. Prije na T-comu sam imao Siemens Gigaset SX 763, s njim nikad nisam imao takvih problema.

Probao sam koristiti i stari splitter koji sam imao kod T-coma i to nije riješilo problem. Pretpostavljam da je Siemens Gigaset SX 763 kvalitetniji router nego TP-Link TD-W8951N.

Na PCEkspert forumu postoje upute za otključavanje Gigaseta, ali piše da mora imati stalnu konekciju s internetom, problem je što to sada ne mogu ostvariti jer sam spojen preko TP-Linka na Optimu.

Siemens SX763 otključavanje

Konačno pitanje je, da li sam u pravu da je problem u routeru, i ako je da li su mi oni iz Optime dužni to srediti ili se ja moram mučit s otključavanjem Gigaseta ?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Splitter - telefon / internet problem
Kobe24 kaže...

Prije par dana sam prešao s T-coma na Optimu i javlja mi se sljedeći problem.

Kada se javim na telefon koji je spojen preko splittera internet konekcija mi pukne.

Router je TP-Link TD-W8951N. Prije na T-comu sam imao Siemens Gigaset SX 763, s njim nikad nisam imao takvih problema.

Probao sam koristiti i stari splitter koji sam imao kod T-coma i to nije riješilo problem. Pretpostavljam da je Siemens Gigaset SX 763 kvalitetniji router nego TP-Link TD-W8951N.

Na PCEkspert forumu postoje upute za otključavanje Gigaseta, ali piše da mora imati stalnu konekciju s internetom, problem je što to sada ne mogu ostvariti jer sam spojen preko TP-Linka na Optimu.

Siemens SX763 otključavanje

Konačno pitanje je, da li sam u pravu da je problem u routeru, i ako je da li su mi oni iz Optime dužni to srediti ili se ja moram mučit s otključavanjem Gigaseta ?

Koliko ja znam svi osim T-Coma imaju IP telefoniju tako da ne koriste splitere. Istina nisam imao Optimu pane mogu tvrditi. Jesi probao uštekati telefon u router.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Re: Splitter - telefon / internet problem
I TCOM tjera sve na IP tj IMS
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

mene zasad ne :)) raskinuo s njima telefon ostao mi samo njihov internet i max tv :))))

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice