Spajanje na enkriptiranu mrežu - problem

poruka: 11
|
čitano: 4.439
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Na laptopu imam instaliran windows 7. Wireless mrežna kartica je Intel Pro/Wireless 3945 ABG (VEN_8086&DEV_4227). Napravljen je update na zadnje drivere. Ono što je problem jest da se kartica može spojiti samo ukoliko isključim enkripciju na routeru (isprobano na više routera). Kada je uključena enkripcija (bilo WEP bilo WPA) konekcija s routerom se ne uspostavlja.

Napominjem da je jučer sve normalno radilo. Ima li tko ideju u čemu bi mogao biti problem ?

Probao sam napraviti manualnu konekciju na wireless pomocu network and sharing center -> set up new connection or network -> manualy add connection to wireless network. No svaki puta kada unesem rucno postavke za enkripciju i kliknem next, pojavi se poruka some error occured.

Ideje, prijedlozi ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Banalan razlog ali možda ti pass nije dobar.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje na enkriptiranu mrežu - problem

Svi passwordi su u redu.

15 godina
neaktivan

Da napomenem da sam pokušao i deinstalaciju drivera u device manageru i novu instalaciju. System restore mi nazalost nije bio ukljucen tako da se ne mogu vratiti na ranije stanje kada je sve funkcioniralo.

16 godina
neaktivan
Ddrt kaže...
Ono što je problem jest da se kartica može spojiti samo ukoliko isključim enkripciju na routeru (isprobano na više routera). Kada je uključena enkripcija (bilo WEP bilo WPA) konekcija s routerom se ne uspostavlja.

Nemam neki prijedlog, imam laptop s istim adapterom i moja iskustva su da ga nisam uspio natjerati na rad u WPA, dok sa WEP enkripcijom uredno radi. Ako ti šta pomaže..

14 godina
neaktivan
Ddrt kaže...

Pozdrav,

Na laptopu imam instaliran windows 7. Wireless mrežna kartica je Intel Pro/Wireless 3945 ABG (VEN_8086&DEV_4227). Napravljen je update na zadnje drivere. Ono što je problem jest da se kartica može spojiti samo ukoliko isključim enkripciju na routeru (isprobano na više routera). Kada je uključena enkripcija (bilo WEP bilo WPA) konekcija s routerom se ne uspostavlja.

Napominjem da je jučer sve normalno radilo. Ima li tko ideju u čemu bi mogao biti problem ?

Probao sam napraviti manualnu konekciju na wireless pomocu network and sharing center -> set up new connection or network -> manualy add connection to wireless network. No svaki puta kada unesem rucno postavke za enkripciju i kliknem next, pojavi se poruka some error occured.

Ideje, prijedlozi ?

Evo koliko sam te ja skuzio

16 godina

-kod promjene nekih postavki kao enkripcije, njabolje je obrisati postojeću konekciju (vidi slike iznad) u wireless networku i kreirati novu konekciju. Tek nakon toga se (obrisana) mreža ponovo pojavljuje u popisu dostupnih.

Prije tog, provjeri postavke na routeru. ISPov router se povremeno resetira na tvorničke postavke, npr s WPA2 na WPA ili WEP...

Dobro je resetirati ga prije tih podešavanja i vidjeti koje su factory postavke... (kao i moguće filtriranje MACa itd.)

Šifre (passkey) uvjek natipkaj u notepadu i koristi copy-paste, da eliminiraš grešku prilikom tipkanja.

standardno je WPA(2)-PSK, korisit WPA(1) ako imaš neki uređaj koji ne podržava dvojku, većina routera ima mix wpa1-wpa2.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kod promjene nekih postavki kao enkripcije, njabolje je obrisati postojeću konekciju (vidi slike iznad) u wireless networku i kreirati novu konekciju. Tek nakon toga se (obrisana) mreža ponovo pojavljuje u popisu dostupnih.

Prije tog, provjeri postavke na routeru. ISPov router se povremeno resetira na tvorničke postavke, npr s WPA2 na WPA ili WEP...

Dobro je resetirati ga prije tih podešavanja i vidjeti koje su factory postavke... (kao i moguće filtriranje MACa itd.)

Šifre (passkey) uvjek natipkaj u notepadu i koristi copy-paste, da eliminiraš grešku prilikom tipkanja.

standardno je WPA(2)-PSK, korisit WPA(1) ako imaš neki uređaj koji ne podržava dvojku, većina routera ima mix wpa1-wpa2.

Jos bi nadovezo da provjeri standardi kao sto su b,n,g

b standard 11Mbps, 100m, 2.4GHz,

g standard 54Mbps, 150m, 2.4GHz

Super G 108Mbps,

A sto se tice enkripcije ako uzimas

WEP Hex samo slova od A-F brojevi 0-9

WPA2-Enterprise koristi RADIUS server sto je prakticki preduga prica i nepotrebno za doma

Najbolje bi ti bilo da postavis WPA-1-2 PSK(personal)

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 13:25 (Franjic).
15 godina

Tako sam i ja bio uvjeren da ukucavam dobru šifru 100% a imao sam paralelno B-net i t com i još mi je došao tip iz t coma i instalirao telefon preko modema tako da je stavio novu šifru sve mi se izmješalo.

Nakon pola dana sam skužio da je šifra ipak kriva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hummer0 kaže...

..

Nakon pola dana sam skužio da je šifra ipak kriva.

sitnica, naspram ovog.

(nije offtopic jer govori o problematici pa čak i wirelessu, kojeg u dotičnom slučaju ni nema... ali kao da ima {#})

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo da se javim kako sam rijesio problem. Uz ovaj problem takodjer je bio i problem da se nisu ucitavali driveri graficke iako su bili uredno instalirani

Naime laptop nije moj nego susjedov. Primjetio sam da ima izuzetno koruptiran sistemski disk. Napravio sam chkdsk /r i nakon toga je sve proradilo. Vjerojatno je bila nekakva korupcija u driverima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice