Imam laptop Lenovo 3000 N200 i na njemu Intel(R) Wireless WiFi link 4965AG, Vistu home, 2 GHZ procesor i 2 GB memorije. Laptop sam kupio prije 5-6 mjeseci i kad sam na faksu (FER) namjestio postavke za Wlan prema njihovim uputama sve mi je bez problema radilo. Prije par dana kad sam se htio spojiti na Wlan kod one ikone (što označava jesmo li spojeni na internet ) najprije mi se pojavila poruka limited connectivity a poslije mi se nikako nije htjelo spojiti. Probao sam ponovno namjestiti postavke ali nije ništa pomoglo. Na laptopu imam onaj program Network Magic i onaj Access connections od Lenova. Probao sam sa naredbom IP renew ali kaže da ne može odnosno failed. Ovo mi je velik problem jer doma imam dial-up i a na faksu bez problema skinem predavanja ili što mi je već potrebno. Neznam više što da napravim. Unaprijed puno hvala na pomoći.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Spajam se preko DHCP-a. Imam problema i sa signalom, sad mi se stalno gubi. Najviše mi je ipak ovo čudno. Prije kad bih otvorio program Access Connections (Think Vantage) u polju Location pisalo je Windows Wireless Service a toga sada više nema.
Htio bih probati napraviti dualboot Viste i XP-a samo me zanima hoću li moći pokrenuti Vistu ako sad instaliram XP? Vista bi bila na svojoj particiji a XP bi bio na svojoj. Ako će mi wireless raditi na XP-u onda valjda Vista nešto zeza ali radije bih bez dualboot-a ako se može ovako nešto riješiti.
Si probao ono kod Viste Diagnose i Repair osim ako nisi pod tim mislio Ip obnovom(renew) .Vista ti tad pokaže zašto se ne spajaš,bar je tako kod mene.
Nije pomoglo, sjetio sam se da su problemi počeli kada sam počeo koristiti hibernaciju i sleep način ali mi nije jasno zašto?
Hmm možda si se spajao na nezašticene AP-ove, pa si odmah imao net, ja isto kada se spojim na neki AP, ako ne nezašticen imam internet, a ako je samo unsecured onda moram uraditi ppoe spajanje.
(Isto tako imam da je limited konekcija, no kada uradim ppoe spajanje promijeni se ikona u znaka 2 mreže)
evo ja kao laik, pa ako ko može pomoć?
doma imam stolno računalo koje je spojeno na roter od max adsl-a, i kupim isto laptop 3000 n200 od lenova.
u početku nisam se mogao spojit sa oba kompa na router (neznam zašto).
pa sam preko stolnog računala izbrisao šifre i namjestio mac adresu laptopa i kompa. znači na router se sad mogu spojit samo moja dva kompa preko mac adrese...
sad problem leži u tome što mi se internet veza na laptopu zna često prekidat. ZAŠTO? ZAŠTO?
Hvala na pomoći