Problem sa wireless mrežom

poruka: 12
|
čitano: 5.225
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa wireless mrežom
pitanje

Pozdrav svima,

imam problem sa spajanjem na wireless mrežu pomoću Planet WAP-4000 dok sam istovremeno spojen na internet (D-link wireless USB na Speedtouch). Problem obično nastane kad upalim StrongDC++ koji koristimo na wireless mreži, nakon nekoliko minuta wireless veza pukne i ne mogu je ponovo uspostavit osim gašenjem-paljenjem Planet AP-a. Problem sam probao riješit ručnim upisivanjem rute za wireless u cmd ali ne pomaže (deafult gateway nije upisan pod TCP/IP postavkama LAN-a). Na XP SP2 to je uspijevalo ali na verziji XP SP3 koju imam trenutno, ne radi.

Ovo je ispis ruta:

C:\Users\Administrator>route print
===========================================================================
Interface List
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x2 ...00 1d 60 c3 25 89 ...... NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Sch
eduler Miniport
0x10004 ...00 22 b0 5b 0c 21 ...... D-Link AirPlus G DWL-G122 Wireless USB Adapt
er(rev.C) - Packet Scheduler Miniport
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1     192.168.1.2       25
        127.0.0.0        255.0.0.0        127.0.0.1       127.0.0.1       1
      192.168.1.0    255.255.255.0      192.168.1.2     192.168.1.2       25
      192.168.1.2  255.255.255.255        127.0.0.1       127.0.0.1       25
    192.168.1.255  255.255.255.255      192.168.1.2     192.168.1.2       25
        224.0.0.0        240.0.0.0      192.168.1.2     192.168.1.2       25
  255.255.255.255  255.255.255.255      192.168.1.2     192.168.1.2       1
  255.255.255.255  255.255.255.255      192.168.1.2               2       1
Default Gateway:       192.168.1.1
Persistent Routes:
  Network Address          Netmask  Gateway Address  Metric
         10.0.0.0        255.0.0.0       10.100.2.1       1

192.168.1.1 - Speedtouch modem

10.100.2.113- lan u koji je spojen Planet (10.100.2.114)

10.100.2.1-gateway za wireless (SMBW)

AP na koji se spajam u mreži je na kanalu 7, dok je Speedtouch na kanalu 2.

Ne znam kaj bi još napiso od podataka osim hardwarea: AMD Athlon 64 X2 Dual 5600+ na ASUS M2N-E sa 4 GB DDR2

Unaprijed zahvalan za pomoć!

Rocky

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa wireless mrežom
cek ti si na dve wifi mreze u isto vreme? ako sam te ja dobro razumeo ....i ajde molim te objasni malo bolje ono "wirles veza pukne i ne mogu je ponovo uspostaviti" kako se ne moz spojiti? i koja ti jacina signala...
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
autorov komentar

SA AP-om se spajam na lokalnu wireless mrežu, a sa D-linkom bežično na dsl modem.

veza pukne i ikona za mrežnu karticu pokazuje "network cable unplugged", nakon toga moram ugasit AP (fizički iz struje iskopčat) i ponovo ga upalit da bi veza izmedju AP-a i mrežne u koju je uštekan proradila. nakon toga se automatski spoji na pristupnu točku kod susjeda i mreža radi. signal mi je oko 80 %, sa signalom nikad nije bilo problema. dok nije upaljen StrongDC++ klijent događa se da mi ispada balončić za mrežnu "network cable unplugged" ali se uspije re-konektirat, ali ako je upaljen dc++ crkne!

16 godina
neaktivan

Ne shvaćam baš ni ja o čemu se točno radi..

Zašto uopće dvije wireless veze? I kako to uopće radi kad tog 'planet'-a nema u interface list-u? Zar lan ne smije imati izlaz na net, pa spojiš sve na speedtouch? Ili Planet u bridge mode na speedtouch, pa se spojiš na jedan od ta dva i imaš i lan i wan?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ne, LAN ne smije imat vezu na net. Ali možeš slobodno objasnit  kako da podesim Planet u bridge mode i spojim ga na dsl-modem i AP koji je kod susjeda u isto vrijeme?! nisam znao da je to moguće.

17 godina
neaktivan
a jel si probao neki dru DC++ program? samo da vidis dal ce ti i snjim puci veza sa ap-om ....
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
controller kaže...

Ne, LAN ne smije imat vezu na net. Ali možeš slobodno objasnit  kako da podesim Planet u bridge mode i spojim ga na dsl-modem i AP koji je kod susjeda u isto vrijeme?! nisam znao da je to moguće.

Trolaš.
Sad sam tek provalio šta si napisao, da si spojen s jednim wireless usb stickom u isto vrijeme na dva access pointa i još se žališ što ti veza puca? Hajde molim te, nisam niti ja znao da je to moguće?
16 godina
neaktivan
autorov komentar
bed kaže...
controller kaže...

Trolaš.
Sad sam tek provalio šta si napisao, da si spojen s jednim wireless usb stickom u isto vrijeme na dva access pointa i još se žališ što ti veza puca? Hajde molim te, nisam niti ja znao da je to moguće?
 bed, aj molim te procitaj prvi post prije nego ides dijelit savjete. Planet WAP-4000 je AP (Access Point) koji je postavljen u "client" mod i s njim se spajam na AP koji je kod susjeda (na wireless mrežu), a sa D-LINK USB stickom se spajam bežično na svoj Speedtouch modem koji je u predsoblju. jel shvaćaš sad o čem pišem??
16 godina
neaktivan
autorov komentar
BugSU kaže...
a jel si probao neki dru DC++ program? samo da vidis dal ce ti i snjim puci veza sa ap-om ....

nisam probao ni jedan drugi program, ali eto dogodilo se i ono što se nije prije dogadjalo, a to je da se ne može re-konektirati makar je dc++ ugašen. nisam više siguran ni gdje je problem, izmedju mrežne kartice i AP-a ili izmedju mog AP-a i susjedovog AP-a.
17 godina
neaktivan
controller kaže...
BugSU kaže...

nisam probao ni jedan drugi program, ali eto dogodilo se i ono što se nije prije dogadjalo, a to je da se ne može re-konektirati makar je dc++ ugašen. nisam više siguran ni gdje je problem, izmedju mrežne kartice i AP-a ili izmedju mog AP-a i susjedovog AP-a.
uff ja se ovde gubim sad malo zesce..pa ako pogresim izvin'te me ....
kad ti pukne veza...jer imas pristup PRVOM ap-u (nzm koji ti prvi ...znaci prvi hop )   ...ako nemas pristup prvom ap-u onda je izmedju tog ap-a i tvog pc-a a ako imas vezu snjim onda je dalje problem ....
mada veoma tesko sad resiti u cemu je problem..moze biti da OS zeza pa bi nejga trebalo reinstalirat, moze biti da se AP pregreva njega treba ispitat moze biti da usb stick ne valja....etc....ako imas nekog pozajmi usb stick ili ap na dan-dva i vidi dal ce ti se desiti isto...
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
autorov komentar

kad pukne veza ne mogu do svog AP-a, probat cu posudit neki ap i isprobat radi li, tnx

17 godina
neaktivan
da...zaglupi ti se AP ....mozda e ugreje pa blokira ....ili mu smeta neki port....kod nas su imali problem neki routeri ako koristis ICQ port 5130(valjda) zablokira ti router ....tako da je moguce i sa DC++ ili nekim drugim programom ...
K'eni pa te vat' ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice