Ovako imam navedeni ruter problem je u tome sto nekada mi se same od sebe resetiraju postavke! Ali to nije sve nekad mi se umjesto mojih postavki pojave nekakve druge zajedno sa lozinkom! znaci sve komplet fowordani portowi username i lozinka za spajanje na net...ime wlan mreze bas sve to mi se 2 puta desilo jednom prije 2 tjedna i maloprije. Skenirao sam komp sa original nod32 i sa mbam i nista nema cak sam i u safe modu skenirao i opet nista...Ako netko zna ucemu je rijec neka pomogne! to mi se pocelo javljat unutar mjesec dana! prije nije bilo problema...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moguce da ti se netko spoji pa promjeni wlan podatke i lozinku.
da li ti je postavljena WPA ili WEP zastita
da wpa2-psk! neznam ucemu je rijec stvarno ali sto najbolje ja vratim svoje postavke i sve radi normalno znaci nikakvih problema...
Imas u izborniku sa strane Allowed Clients, pa vidi mozes li tu staviti da se samo tvoj komp moze spajati.
To se sredi preko imena ili mac adrese, ne znam na kojem principu tocno funkcionira taj Siemens
Da ali vise ukucana mojih se spaja na ruter sto preko mobitela sto preko laptopa...neznam sve mi to smrdi da t-com sam slucajno upuca krive postavke... inace mi net radi normalno ovo mi se samo 2 puta desilo...
a mislim da ih mozes tu sve izlistati.
ne znam kako je tocno na samsungu, ali ja na D-Linku samo upisem MAC adrese svih uredjaja koji se spajaju i to je to
Ljudi treba mi vaša pomoć!
Zanimaju me dvije stvari, prvo kako vidjeti tko je sve spojen na router (a i kako ću sebe vidjeti jer se radi o bridge mode-u) i drugo što je sa resetiranjem routera?
Pod drugim mislim na 24-satno resetiranje, objasnite mi što je to. čemu služi i da li automatski funkcionira ili ja to moram podesiti.
I još jedna stvar, imam problema sa telefonom, točnije savaka dva do tri tjedna počne zvoniti bez da itko zove (a u pojedinim situacijama se stvarno radi o pozivu, tj. netko zove a nama telefon zvoni i kada se javimo linija je mrtva, a kada poklopimo on nastavlja zvoniti - nije novi poziv-) i nakon toga je potrebno resetirati router da bi se to riješilo.
1. Nisam doma, ne mogu do rutera ali pogledaj negdje pod overview, status i sl. Mora biti. Imaš popis LAN i wlan klijenata.
2. 24h reset je obvezan. Update stanja prometa (da ti npr. ne prenese promet iz prošlog mjeseca) i dodjela nove IP adrese. Ne može se izbjeći/isključiti.
3. Vjerojatno je nešto krivo pospojeno. Linija -- splitter -- ruter
-- telefon 1...
Resetiranje i popis spojenih sam skužio, ali zvonjava ostaje!
Pomozite!
Jel to telefon ukopcan u sx763 ili u splitter? Jer ako je u sx763 ima nekad jedan bug da random zazvoni, ja sam to rijesio mjenjanjem jedne opcije u configu, vise se nesjecam koja je tocno.
Ukopćan je u sx763!
Probaj se sjetit što si napravio.
Da li bi možda pomogla zamjena routera?
Trebas se spojiti sa SSH na router sa npr putty programom i ak se uspije ( nekima je blokiran, predpostavljam da si na Iskonu pa je komplicirano) logirat se sa user:operator pass:operator i upisati unutra: (poslije svake linije enter samo kopiras svaku liniju i sa desni klik u putty)
Services.VoiceService.1.V_CommonConfig.Hardware.EndpointConfig.FXO.1.PeriodBetweenIncomingRingings = 7000
Services.VoiceService.1.V_CommonConfig.Hardware.EndpointConfig.FXO.1.WaitForIncomingCID = 1
Services.VoiceService.1.V_CommonConfig.Hardware.EndpointConfig.FXO.1.DialtoneDetectionExpirationInterval = 3000
Services.VoiceService.1.V_CommonConfig.Hardware.EndpointConfig.FXO.1.DialtoneDetectionEnabled = 0
Services.VoiceService.1.V_CommonConfig.Hardware.EndpointConfig.FXO.1.DialtoneDetectionSubstituteDelay = 3000
commit
save
Probaj pa vidi ako nece, nazovi Iskon pa pitaj, moguce je da je greska na ruteru.
Objasnjeno ti je zasto se veza prekida svaka 24 sata, samo bih jos htio napomenuti i da mozes modemu odrediti kada da uspostavlja novu 24-satnu vezu tako da ti veza ne puca kada ti to ne odgovara (dok igras igru online recimo).
Evo ovako imam t-comov router siemens gigaset sx763 i za nekoliko dana mi istice ugovor u t coma i prelazim na optimu..i sad mene zanima mogu li ja taj router ikako osposobiti da radi na optimi ako je zakljucan na T-Com