Problem kod umreživanja

poruka: 2
|
čitano: 789
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod umreživanja

Imam vezu preko t-coma. Preko wireless-a sam umrežio 4 računala bez ikakvih antena.

Sada bih htio proširiti mrežu na još 4 računala u okrugu 300 metara. Mogu li oni imati dobar signal ako samo na moj router stavim kantenu ili neku drugu neusmjerenu antenu, a njihove wireles kartice nebi imale nikakvu antenu.

I kako mogu napraviti da sam je administrator na toj mreži, da nekome mogu dozvoliti, a nekome zabranuti pristup.

Mogu li vidjeti koliki je promet tko napravio i mogu li ih ograničiti u skidanju npr. da ne mogu skinuti više od 20GB mjesečno.

Bili morao onda spojiti neko računalo kao server koje bi uvjek radilo ili što. Koje programe možete preporučiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem kod umreživanja

Jao Pajdo, sa ovim pitanjim si stavio do znanja da o wireless tematici ne znaš ništa ili veoma malo.Takav niz pitanja riješiti ćeš na netu, čitajući o materiji koja te zanima.

Previše je tu za objašnjavati.Ali za povezivanje ti je jednostavan recept, testiraj, uzmi laptop pa udri.A to sa kantenom je upitno, najbolje riješenje je omnidirekcionalna antena, te što bolja optička vidljivost (da nema objekata kroz koji mora proći signal, ili ako ih ima da signal može proći).Mislim nema opstrukcije signala koja se ne da zaobići repeaterima ili dodatnim antenama, samo je pitanje para.

I nisi rekao gdje su ti kompjuteri, u zgradama, u kućama, na različitim katovima, ili su razbacani po kvartu.

Eh da, pošto vjerovatno imaš T-com flat rate, pa očeš dijeliti to sa drugom ekipom, pazi, kršiš ugovorne klauzule sa t-comom, ukratko nemoj da te skuže, šanse su male ali eto, dobro je znati.

Znači, nemoj sa istim upitom zvati 0800 9000 (T-com helpdesk) Namigiva

Phalanx One
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 4:28 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice