Problem s internetskom konekciom

poruka: 6
|
čitano: 206
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Problem s internetskom konekciom

Pozdrav,

Poklonija san curi svoj stari laptop Dell Latitude E5440 jer njoj laptop netriba za ništa drugo nego yourube i filmove. Ona nema internet u stanu nego se spaja s mobitelom preko hotspota.
Međutim, konekcija se zna često prekinuti. Nekad zna internet biti stabilan skoro cili dan u komadu, a nekada svako malo izbaci.

Na mobitelu piše da je hotspot uključen i da je 1 uređaj povezan, međutim, kad odem na WiFi, ponekad, ne uvijek mi u listi dostupnih WiFi-a uopće ne nađe moj hotspot, iako je uključen nego samo nađe listu dospupnih wifi-a iz ostalih stanova. Onda triban samo otvarati-zatvarati listu dostupnih wifi-a dok ne nađe opet hotspot. Gašenje i ponovno paljenje hotspota na mobitelu ne pomaže.

Također, nije bitno dali koristimo moj ili njezin mobitel za hotspot, problem ostaje.

Zanima me da li to može biti problem do laptopa jer je star? Jer se ja kod kuće znan spojiti na moj PS5 priko hotspota i nikad nisan ima problem da mi se konekcija prekine?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem s internetskom konekciom

E5440 je prilično star laptop te samim time ima vjerojatno WLAN karticu koja radi samo na 2.4 GHz...

Provjeri da li je tvoj hotspot  radi na obje (2.4 i 5 GHz) ali forsira 5, pa možda automatski gasi 2.4 ?

to bi objasnilo zašto radi, pa odjednom ne radi...

Ju je je? Je ju je!
12 godina

Hvala puno. Provjerit ću.

15 godina

e i provjeri u Device Manageru, pod svojstvima WLAN kartice, iskopčaj da ti Windowsi  stavljaju karticu u sleep mode da uštedi struju...

to bi isto objasnilo ima/nem WiFia...

Ju je je? Je ju je!
7 godina
Ako vidi masu drugih mreža, moguće je da je kanal zagušen.

Ako mob u postavkama hotspota dopušta promjenu kanala, probaj postaviti ručno na neki od manje korištenih, npr. 3 ili 9.
12 godina

Hvala, to ću napraviti kad buden opet kod nje. Ona je u Rijeci, ja u Zd. A ona se jako malo razumi u tehnologiju.

Hvala još jednom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice