Postavljanje DLNA servera

poruka: 5
|
čitano: 5.199
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Zanima me kako se preko DLNA sustava umrežiti laptop i televizor (toshiba 32xv733g). Upute su poprilično šture i napravio sam sljedeće: tv je spojen preko iskon receivera utp kablom na router i laptop je spojen na router. Sada kolko sam shvatio tražeći po internetu win7 bi trebali imati sve što je potrebno odnosno windos media player. Uglavnom sve je pospajano al što god da napravim ne mogu dobiti sliku na televizoru.

Ako je netko uspio spojiti ovo da mu radi bio bih zahvalan da objasni kako je to napravio. Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Postavljanje DLNA servera

Što ti točno želiš?

Gledati sliku sa laptopa na TV-u? Onda ti treba ili D-sub/DVI/HDMI kabel, a

ako želiš sa laptopa streamati video na tv, onda moraš na laptopu prvo omogučiti sharanje datoteka, zatim imati mogučnost sa TV-a vidjeti lap i datoteke na njemu i vjerojatno ti treba neki komad software koji će ti omogučiti da to radi.

Ja sam slagao DLNA server ( windows home server )na Samsung wifi-jem i nakon puno isprobavanja sam uspio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 12:57 (X-file).
17 godina
neaktivan
Re: Postavljanje DLNA servera
X-file kaže...

Što ti točno želiš?

Gledati sliku sa laptopa na TV-u? Onda ti treba ili D-sub/DVI/HDMI kabel, a

ako želiš sa laptopa streamati video na tv, onda moraš na laptopu prvo omogučiti sharanje datoteka, zatim imati mogučnost sa TV-a vidjeti lap i datoteke na njemu i vjerojatno ti treba neki komad software koji će ti omogučiti da to radi.

Ja sam slagao DLNA server ( windows home server )na Samsung wifi-jem i nakon puno isprobavanja sam uspio.

Gledati sliku sa laptopa na tv-u znam i to radi ali to nije to što trebam, već ovo drugo da mogu streamati video preko laptopa na TV koji su oboje u istoj mreži i povezani žičano (iako mogu biti i bežično). Na laptopu je omogućeno shareanje a tv podržava sve navedeno odnosno ima mogućnost spajanja preko DLNA i sa puno isprobavanja nisam uspio {#} hmm.. sad kad si spomenuo wifi možda bih mogao tako probat...

16 godina
neaktivan

Preko wifi-ja ti neće riješiti problem. Treba ti software koji će tvoj komp ( lap ) pretvoriti u DLNA uređaj.

Google it 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mathmonster

isti problem sa istim tv-om

ako ste uspjeli

može opis postupka

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0