Pomoc oko umrezavanja

poruka: 5
|
čitano: 1.312
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoc oko umrezavanja

Evo problem je sledeći.Želim spojiti dva racunaru u mrezu lan tako da mogu igrati igrice, pristupati internetu sa oba racunara .....

Na jednom je instaliran xp sp3 a na drugom xpsp3 i vista sp2 x64.Imam adsl ruter koji ima 4 RJ-45 ulaza.Rekli su mi da su 1. i 4. za spajanje na internet.Citao sam neke tutoriale ali mi nije bas najanije ako spojim oba kompa na ruter dali cu onda imati lan odnosno dali cu moci igrati igrice mp. ili moram kupiti jednu mreznu karticu.

Neznam mnogo o umrezavanju i mrezama pa mi je svaka pomoc dobrodosla.

unapred hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko umrezavanja
Čim spojiš dva računala na ruter ta dva računala su umrežena. Postaviš ih u istu radnu grupu i spreman si za bilo kakav mrežni rad.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
Pomoc oko umrezavanja

uradio sam sve kako pise u manuelu ali kada upisem ping 192.168.1.3.   racunar koji je korisnik ne odgovara.na  racununara koji je korisnik kad upisem ping 192.168.1.2. sve izgleda ok samo kada pokusam da pristupim podatcima sa drugog racunara trazi mi neki pass.

zna li neko sta radim lose ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko umrezavanja

Isključi simple file sharing u windows xp, a isto tako u file sharing opcijama na Visti podesi da te ne traži password.

To napraviš u Network and sharing centru na Visti.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 14:39 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Pomoc oko umrezavanja

Problem je bio sto sam zaboravio da iskljucim xp-ov firewall na starom kompu.Sada sve radi odlicno.

hvala puno na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice