Ogroman ping-trebam pomoć

poruka: 9
|
čitano: 4.405
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jutros do 12h je sve bilo o redu, surfao sam webom i igrao igre na netu skroz normalno. Stavio sam skidat film sa torrenta, uTorrent da budem precizniji, i izasao vanka. Vratio se u 13 i 30, film se skinuo, ja uredno ugasio torrent i idem da cu igrat igru na netu, pogledam ping mi 200!! Jutros je bio 50 sad 200, wtf? I nikako da se smanji! Jucer sam skidao filmove isto sa torrenta i nije bilo problema! Zvao sam i optima sluzbu za korsnike i kazu da je vjerojatno do njih problem ako je uTorrent ugasen( mjenjali su neke postavke kod njih, sad mi pukla veza 3 puta) ali meni se tako ne cini, mislim da je uTorrent zeznio stvar, iako je dobro radio proteklih dana... Postavke nisu mjenjane, ni port forwardan, bar ga ja nisam (mozda bi to pomoglo??). Unisntallao sam torrent i opet nista... Zanima me jeli to on zasra stvar ili je to do ISP-a (optime). Molim pomozite ako znate kako ili bar dajte neku korisnu informaciju!!

EDIT: Nije do torrenta ni do mene, connectao sam se na susjedov bezicni net, i ping je normalan. Oni smradovi iz optime nemogu dovest svoje servere u red.Viče

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 17:25 (Fowix).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
KEba

i meni je tako ja sve izgasim bude mi ping u cod2 200 a prije je bio 30-40 to je valjda kako rade nes na mrrezama...eto toliko..........Odgovori na moje pitanje plsssssss

keba
17 godina
neaktivan

Kad je ping u pitanju, nema se tu puno stvari za napraviti. Trebaš pričekati dok Optima to popravi.

Za svaki slučaj, upiši ovo u command: "ping www.google.com" pa napiši koliki ti je prosjek. Može bit da je ti igrica izbacuje krivi ping. To se i meni događalo na AA2.

Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ogroman ping-trebam pomoć
Fowix kaže...

Jutros do 12h je sve bilo o redu, surfao sam webom i igrao igre na netu skroz normalno. Stavio sam skidat film sa torrenta, uTorrent da budem precizniji, i izasao vanka. Vratio se u 13 i 30, film se skinuo, ja uredno ugasio torrent i idem da cu igrat igru na netu, pogledam ping mi 200!! Jutros je bio 50 sad 200, wtf? I nikako da se smanji! Jucer sam skidao filmove isto sa torrenta i nije bilo problema! Zvao sam i optima sluzbu za korsnike i kazu da je vjerojatno do njih problem ako je uTorrent ugasen( mjenjali su neke postavke kod njih, sad mi pukla veza 3 puta) ali meni se tako ne cini, mislim da je uTorrent zeznio stvar, iako je dobro radio proteklih dana... Postavke nisu mjenjane, ni port forwardan, bar ga ja nisam (mozda bi to pomoglo??). Unisntallao sam torrent i opet nista... Zanima me jeli to on zasra stvar ili je to do ISP-a (optime). Molim pomozite ako znate kako ili bar dajte neku korisnu informaciju!!

EDIT: Nije do torrenta ni do mene, connectao sam se na susjedov bezicni net, i ping je normalan. Oni smradovi iz optime nemogu dovest svoje servere u red.Viče

slicnu stvar sam vidio kod staroga koji je na iskonu.
ne znam kako je kod optime ali kod iskona je pomoglo resetiranje modema te njegova ponovna konfiguracija. da ne bude zabune to je thomson uredjaj (iskon duo). problem je bio u tome sto je torrent client ostavio brdo konekcija da "visi u zraku" iako je sam torrent iskljucen i uredno su brisani torrenti. tako da je taj broj konekcija usporavao vezu i na kraju je kompletno ubio (ako se ne varam, s helpdeska su rekli da vide nekih 400-500 konekcija iako su svi kompovi na mrezi bili iskljuceni). slicnu stvar sam davnih dana dozivio i s cisco routerom na stalnoj vezi kad je e-mule otvorio toliko konekcija da je veza ispala. ROFL.
pokusaj resetirati modem (znaci, ne samo ugasiti/upaliti) i ponovno ga konfigurirati posto ocigledno ponekad samo gasenje/paljenje uredjaja ne pomaze jer ih se izgleda "sjeca" te ih ponovno uspostavlja.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
16 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

slicnu stvar sam vidio kod staroga koji je na iskonu.
ne znam kako je kod optime ali kod iskona je pomoglo resetiranje modema te njegova ponovna konfiguracija. da ne bude zabune to je thomson uredjaj (iskon duo). problem je bio u tome sto je torrent client ostavio brdo konekcija da "visi u zraku" iako je sam torrent iskljucen i uredno su brisani torrenti. tako da je taj broj konekcija usporavao vezu i na kraju je kompletno ubio (ako se ne varam, s helpdeska su rekli da vide nekih 400-500 konekcija iako su svi kompovi na mrezi bili iskljuceni). slicnu stvar sam davnih dana dozivio i s cisco routerom na stalnoj vezi kad je e-mule otvorio toliko konekcija da je veza ispala. ROFL.
pokusaj resetirati modem (znaci, ne samo ugasiti/upaliti) i ponovno ga konfigurirati posto ocigledno ponekad samo gasenje/paljenje uredjaja ne pomaze jer ih se izgleda "sjeca" te ih ponovno uspostavlja.

Hvala! Ako danas popodne nebude ping skaka, u torrentu je problem, a ako bude, optima je kriva!

16 godina

provjeri ping i brzinu na   speedtest.net/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alien kaže...

provjeri ping i brzinu na   speedtest.net/

Provjerio... Evo opet danas oko 13 i 30 se ping povecao na 150-200 i ne pada. Nije do torrenta... Zvao sam sluzbu za korisnike ali oni tu nemogu nista! Poludit cu ako ovo jos potraje. Ako ima itko joj kakvu ideju neka kaze...

17 godina

Da ne otvaram novu temu kod mene isti slucaj.Imam tcom 4 megabitni ADSL ali i windows 7 instaliran build 7100.Pingam iz cmd-a google i latencija 40ms,speedtest.net pokazuje 45ms ali kada udjem u bilokoju igru(CS:1.6 ili cod2) ping se ne spusta ispod 150ms.Kod Viste i Xpa latencija normalna.Isprobao sam sve moguce i nemoguce kaj se nadje ali nista neradi.Ima li tko kakvu ideju?(osim vracanja na vistu :))

Test na speedtest.net

Zivim u Starigradu,selu sa 1150 stanovnika.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 23:55 (ukay1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Imao sam isti problem pa sam sad na visti... Win7 i Vista dual boot, točnije
I've seen things that you people wouldn't believe...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice